Primarul Gabriel Dănuț Sandu oferă sfaturi de învățământ pentru copii și părinți

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
PERPLEX. Inspectoarea șefă Tudose s-a aruncat singură singurică în cușca fiarelor! – incomod-media.ro

Primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, a dat sfaturi pline de învățăminte și înțelepciune copiilor și părinților într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook cu ocazia începutului anului școlar.

Deși nu este trecut în fișa postului unui primar să se implice în problemele educației, Gabriel Dănuț Sandu consideră că toți locuitorii comunei sunt familia lui și că este datoria sa să ofere sfaturi și să sară în ajutorul celor aflați în dificultate.

Primarul de la Voinești a subliniat importanța politeței și a respectului pentru ceilalți, îndemnând elevii să reintroducă în limbajul curent formulele de salut și de mulțumire. De asemenea, el a atras atenția asupra expresiilor nepoliticoase și a încurajat elevii să le evite.

Gabriel Dănuț Sandu a subliniat că prezența la școală este obligatorie și că microbuzele școlare vor opri doar în stațiile stabilite de administrație, nu la fiecare poartă. Această măsură este menită să asigure o organizare mai bună a transportului elevilor și să evite întârzierile.

De asemenea, primarul Voineștiului a vorbit despre importanța implicării părinților în prevenirea consumului de droguri printre elevi. El a afirmat că cel mai bun control în această situație îl poate asigura părintele și a enumerat câteva semne care ar trebui să îi pună în alertă pe aceștia.

Într-o perioadă în care în toată țara se desfășoară o campanie antidrog și se instituie testarea elevilor, sfaturile primarului Gabriel Dănuț Sandu vin ca un suport suplimentar pentru părinți în identificarea eventualelor probleme de sănătate sau comportamentale ale copiilor lor.

Aceste sfaturi și îndemnuri ale primarului de la Voinești arată preocuparea sa pentru dezvoltarea armonioasă a comunității și implicarea sa totală în problemele locuitorilor săi. Este un exemplu de primar care depășește atribuțiile sale și se implică în problemele educației și sănătății copiilor și părinților din comuna sa.

Sursa: incomod-media.ro

Nu este trecut în fișa postului unui primar să dea sfaturi pline de învățăminte, de înțelepciune copiilor și părinților. De obicei, edilii sunt concentrați pe problemele de infrastructură, pe proiecte și alte îndeletniciri practice menite să dezvolte comunitatea.

Gabriel Dănuț Sandu, primarul de la Voinești, este un exemplu de implicare totală. Ne-a mărturisit că toți locuitorii comunei sunt familia lui și, atunci când apar probleme sau este nevoie de judecata sa, nu se dă înapoi de la a da sfaturi, de a sări în ajutorul celor aflați în dificultate.

Acum, la începutul anului școlar, Gabriel Dănuț Sandu a postat pe pagina sa de Facebook un calup de sfaturi, de povețe și îndemnuri pentru elevi, dar și pentru părinți. Spune primarul de la Voinești că „menirea școlii este să întărească educația primită în anii copilăriei (cei șapte ani de acasă)”.

Îi sfătuiește Gambă pe copii să reutilizeze, să introducă în limbajul curent, formulele firești de politețe: Bună ziua!, Bună dimineața!, Vă rog!, Mulțumesc!, Iertați-mă!, Am greșit! etc.

Insistă primarul de la Voinești ca elevii să scoată din uz expresiile de genul „Așa vreau eu! Cine ești tu? Nu vreau! Ești obligat să mă treci clasa! De ce? Nu-mi pasă!”. Îi mai atenționează edilul că prezența la școală este obligatorie și că microbuzele școlare vor opri numai în stațiile stabilite de administrație, ci nu la fiecare poartă.

Și, fiindcă tot trăim într-o perioadă în care în toată țara s-a declanșat o campanie antidrog și se instituie testarea elevilor, primarul de la Voinești afirmă că cel mai bun control în asemenea situații îl poate asigura părintele. „Agitație, nervozitate, lipsa poftei de mâncare, insomnie, ochi injectați, irascibil, anturajul” sunt semnele care ar trebui să îi pună în alertă pe părinți.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro