Proiectul „HERCULES” – peste 17000 de copii participanți în primele trei ediții

BY: In Articole, Stiri Sport, STIRILE ZILEICOMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul “HERCULES”, inițiat de Ministerul Sportului în vara anului 2022 și destinat atragerii copiilor către sport, a ajuns la 5600 de copii din toată țara la cea de-a treia ediție. Interesul tot mai ridicat pentru vacanța activă a dus la o creștere a numărul de participanți.

Proiectul oferă elevilor cu vârste între 6 și 15 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline, pe durata vacanțelor școlare, cu obiectivul principal de a-i deprinde cu practicarea sportului, pentru a fi mai sănătoși, dar și de a-i aduce mai aproape de performanță.

Organizatorii urmăresc să le deschidă interesul pentru practicarea diferitelor discipline și să stimuleze legitimarea lor în cadrul cluburilor departamentale ale Ministerului Sportului sau al altor structuri sportive de la nivel local.

“Vacanță activă Hercules a implicat, prin joc și mișcare, copii din toată țara la cea de a treia ediție a sa. Ne dorim să extindem în continuare proiectul și să împrietenim tot mai mulți elevi cu sportul și mă bucur să văd că interesul pentru acest proiect este tot mai mare. Prin Hercules putem contribui la creșterea bazei de selecție pentru diferite sporturi, dar și la dezvoltarea unei tinere generații mai active și mai sănătoase. Ei sunt viitorul!” a declarat Eduard Novak, ministrul Sportului.

Proiectul se derulează prin direcțiile județene de sport din subordinea Ministerului Sportului, el crescând de la o ediție la alta, astfel că la ediția prezentă, care a avut alocat un buget de aproximativ 570.000 lei, au fost implicate toate cele 42 de direcții.

O situație comparativă pentru cele trei ediții ale Proiectului Hercules arată astfel:

Proiectul Hercules – editia a I: 25/07/2022 – 21/08/2022 (patru săptămâni)

Direcții județene de sport implicate: 33
Copii înscriși: 6186

Proiectul Hercules – ediția a II-a: 24/10/2022 – 29/10/2022 (o săptămână)

Direcții județene de sport implicate: 41
Copii înscriși: 5232

Proiectul Hercules – ediția a III-a: 06-24/02/2023 (o săptămână – trei perioade diferite)

Direcții județene de sport implicate: 42
Copii înscriși: peste 5600 (din evidențele parțiale disponibile la acest moment).

Calculele preliminare arată că la cele trei ediții de până acum au participat peste 17.000 de copii la nivelul întregii țări.

Conform noii structuri a anului școlar, această vacanță a fost una modulară, cu perioade diferite de desfășurare: două județe au avut vacanță în a doua săptămână a lunii februarie, zece județe – în cea de a treia, iar restul de douăzeci și nouă, alături de Municipiul București – în a patra săptămână a acestei luni.

Fiecare județ a avut propria ofertă de program, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local, fiind oferite cursuri de tenis de masă, taekwondo, natație, gimastică artistică și ritmică, karate, atletism, box, lupte greco-romane, mini rugby, fotbal, baschet, orientare, radio-orientare, handbal, șah, dans sportiv, judo, schi, hochei pe gheață, kempo, jiu-jitsu, darts, volei, scrimă, natație și handbal pentru copii cu nevoi speciale, arte marțiale, patinaj, tir cu arcul, badminton etc.

Cele mai solicitate cursuri au fost cele de natație, handbal, fotbal, baschet,  atletism, tenis de masă, volei și judo, dar și sporturile de iarnă, mai ales schiul, la nivelul județelor unde aceste cursuri au putut fi organizate.

Proiectul presupune colaborări instituționale încheiate între direcțiile județene de sport și diferite structuri de la nivel local, care susțin buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condițiile unei depline siguranțe.

Resursele materiale necesare desfășurării în bune condiții a proiectului au fost puse la dispoziție de Ministerul Sportului, care a alocat și distribuit în acest sens către direcțiile subordonate bugetul destinat cheltuielilor de organizare.

Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii primesc tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul proiectului, dar și mici surprize, precum și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase ale întâlnirii cu HERCULES.  

Locațiile de desfășurare a cursurilor și modalitățile de înscriere au fost disponibile pe platforma creată în acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro, dar înscrieri s-au putut face și fizic, prin prezentarea celor interesați la sediul direcțiilor județene.  

Principalul câștig al acestui proiect rămâne familiarizarea copiilor cu mișcarea și asocierea ideii de sport cu distracția, astfel încât acesta să devină o alegere firească, voluntară de petrecere a timpului liber.

“Vreau să vă mulțumesc mult pentru inițiativă și pentru organizarea Proiectului Hercules. Băiatul meu a participat la cursul de înot și baschet. Felicitări și la cât mai multe astfel de bucurii oferite copiilor. Sinceră să fiu, nu mi-aș fi permis sa îl înscriu. O zi frumoasă!” (Gabriela Marin – mama lui Rareș Ciprian, din București)

Obiectivele Proiectului “HERCULES”:

Creșterea numărului de copii participanți la activitățile sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil din România;
Creșterea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere socio-economic și cu dizabilități;
Creșterea numărului de evenimente și acțiuni cu caracter sportiv pentru copii, la nivel județean;
Stimularea activităților de voluntariat, ca instrument de susținere și promovare a structurilor sportive de la nivel local;
Creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la beneficiile și oportunitățile de practicare a sportului în cadrul structurilor sportive;
Întărirea capacității structurilor sportive de a selecționa sportivi din rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.
Serviciul Comunicare și Relații cu Publicul – Ministerul Sportului

Sursa si foto: Link catre articolul complet 

concurs stiridinromania


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

sos ro miercurea ciuc

S.O.S. România – singurul partid naționalist care își face filială cu etnicii maghiari!

In județul Harghita, la Miercurea Ciuc, partidul S.O.S. România atinge o performanță care nu a mai fost atinsă până

Read More...

Vacanțele cu mașina sunt foarte frumoase, dar dacă petreci mai multe zile pe drum, bagajele pot deveni un adevărat coșma…

Vacanțele cu mașina sunt foarte frumoase, dar dacă petreci mai multe zile pe drum, bagajele pot deveni un adevărat

Read More...

SAMBO. Cupa României – trofee pentru dinamoviști Sambiștii antrenați de Gigi Bivolaru au avut evoluții remarcabile la Cu…

SAMBO. Cupa României - trofee pentru dinamoviști Sambiștii antrenați de Gigi Bivolaru au avut evoluții remarcabile la Cupa României,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

Generated by Feedzy
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro