Visul lui Martin, 18 ani: să câștige în afară ca apoi să investească în România 

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole

,,Scopul meu principal acum este să iau Bac-ul. După ce termin liceul, vreau să plec la muncă în afară. Să adun niște bani. Să nu-mi mai poarte alții de grijă”, spune Martin, 18 ani, dintr-un oraș din județul Cluj. Băiatul este elev în clasa a XII-a la specializarea Electro-Automatizări. 

Tatăl lui lucrează în Germania de mai bine de un an, iar Martin împreună cu mama și fratele său de șapte ani plănuiesc să i se alăture după ce băiatul va termina liceul. 

Cu banii puși deoparte își dorește să se poată susține la facultate. Chiar și în Germania, dacă va reuși să treacă peste dorul de țară și de prieteni. I-ar plăcea să meargă la o facultate de inginerie ori robotică.  

Și mai are un vis, după ce își termină studiile cu bine: să se întoarcă în România și să-și deschidă propria afacere în construcții. ,,Mă pasionează tot înseamnă macara, basculantă, buldozer. Prima oară l-am văzut pe bunicul meu cum le folosea”, spune adolescentul cu privirea înainte ca și cum poate vedea tot viitorul pe care l-a plănuit pas cu pas.  

Unu din doi adolescenți români trăiește în risc de sărăcie

La fel ca mulți alți adolescenți din România, Martin nu crede că țara sa îi poate oferi suficient cât să ducă o viață decentă și să poată oferi înapoi către comunitatea sa. Aproape unu din doi adolescenți români (44,5%), cu vârste între 15 și 19 ani, trăiește în risc de sărăcie sau de excluziune socială, conform Eurostat

Băiatul a ajuns la această concluzie și după ce a reușit să viziteze alte țări cu ansamblul de dansuri populare în care activează de 13 ani. Așa a avut ocazia să viziteze Ungaria, Polonia și Cehia. ,,Mi s-a părut că oamenii sunt mai politicoși, mai deschiși. E curat, infrastructura este mai dezvoltată și mi se pare interesant cum, pe lângă partea asta de orașe, ei au știut să-și păstreze satele pitorești”, mai explică adolescentul. 

Programul care l-a ajutat să-și descopere pasiunea

Prin programul Vreau în clasa a 9-a îl sprijinim cu o bursă lunară care să-l ajute să-și acopere nevoi de bază precum rechizitele pentru școală, cât și cu activități lunare de educație non-formală de tip vocațional sau de dezvoltare personală. Datorită acestor activități, Martin a descoperit că își dorește să pună pe picioare propria afacere.

Le mulțumim prietenilor de la ACS Industries care susțin 20 de tineri din județul Cluj, printre care și Martin, să-și continue studiile la liceu și să-și găsească meseria potrivită. Împreună contribuim la un viitor mai bun pentru tinerii care vor susține România în următoarele decenii.  

Articolul Visul lui Martin, 18 ani: să câștige în afară ca apoi să investească în România  apare prima dată în WorldVision.

Sursa, foto si Link catre articolul complet
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Man and young male student demonstrate how to sleep in space to a group of elementary students

NASA Stennis: Martie 2024

NASA Stennis, lider în explorarea spațiului: Martie 2024 Centrul Spațial NASA Stennis este în plină efervescență în această perioadă, marcând...

Read More...
Sisteme agroalimentare durabile și antreprenoriat rural – Academia Română, Filiala Iași

Colaboratori din domeniul cercetării economice

Un grup de cercetători români din cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zaneˮ au realizat un studiu...

Read More...

Spectacolul fenomen al anului – MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK ÎN CONCERT ajunge la SIBIU, CLUJ-NAPOCA şi ARAD în aprilie

Spectacolul fenomen  MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK în concert porneşte în turneu naţional în luna aprilie. Producţia Teatrului Naţional...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro