Procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara – Anul 2024

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
UVT pune la dispoziție peste 10.000 de locuri, în cadrul procesului de admitere din anul 2024! Peste 4.300 de locuri sunt bugetate

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul procesului de admitere pentru anul universitar 2024-2025, cu un număr impresionant de programe de studii disponibile. Peste o mie de viitori studenți și-au creat deja cont pe platforma online dedicată admiterii, admitereonline.uvt.ro.

Oferta educațională a UVT cuprinde 81 de programe de studii universitare de licență și 102 programe de studii universitare de masterat, din diverse domenii de studii. Universitatea scoate la concurs aproximativ 6200 de locuri la programele de licență și peste 4500 de locuri la programele de masterat, din care o parte sunt finanțate de la bugetul de stat.

De asemenea, UVT a alocat locuri speciale pentru anumite categorii de candidați, cum ar fi absolvenții de liceu din mediul rural, candidații de etnie romă sau cei care provin din centrele de plasament sau au cerințe educaționale speciale.

Pentru candidații români de pretutindeni, UVT oferă un număr considerabil de locuri finanțate de la bugetul de stat, atât la licență, cât și la masterat, cu sau fără bursă.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a subliniat importanța ofertei educaționale pentru tinerii care doresc să-și dezvolte talentul la cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul României.

Elevii cu rezultate remarcabile la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale beneficiază de condiții speciale de admitere la UVT, iar cei care au obținut distincții au posibilitatea de a se înscrie fără susținerea concursului de admitere, pe locuri finanțate de la bugetul de stat.

Procesul de admitere se desfășoară în mediul online, iar candidații vor trebui să completeze informații și să încarce documente pe platforma de înscriere până în prima parte a lunii iulie. Documentele vor fi ulterior prezentate pentru certificare la centrele de admitere organizate de UVT.

Informațiile detaliate despre procesul de admitere, programele de studii și oportunitățile oferite de Universitatea de Vest din Timișoara sunt disponibile pe site-ul dedicat procesului de admitere, admitere.uvt.ro.

Sursa: www.sursadevest.ro

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.

Oferta educațională a UVT pentru anul universitar 2024-2025 este formată din 81 de programe de studii universitare de licență și 102 programe de studii universitare de masterat, din 35 de domenii de studii. Locurile disponibile la programele de studii universitare din cadrul UVT pentru procesul de admitere din acest an sunt disponibile AICI.

UVT scoate la concurs aproximativ 6200 de locuri la programele de studii universitare de licență, dintre care 2850 finanțate de la bugetul de stat, respectiv aproximativ 4500 de locuri la programele de studii universitare de masterat, peste 1500 dintre acestea fiind finanțate de la bugetul de stat.

O parte dintre aceste locuri sunt destinate unor categorii specifice de candidați, după cum urmează:

-65 de locuri finanțate de la bugetul de stat, la ciclul de studii universitare de licență, pentru candidații absolvenți ai liceelor din mediul rural;

-20 de locuri finanțate de la bugetul de stat la ciclul de studii universitare de licență, respectiv 7 locuri la ciclul de studii universitare de masterat, pentru candidații de etnie romă;

-câte 25 de locuri finanțate de la bugetul de stat, atât la ciclul de studii universitare de licență, cât și la ciclul de studii universitare de masterat, pentru candidații aparținând minorităților naționale sau proveniți din centrele de plasament / din sistemul de protecție socială și celor cu cerințe educaționale speciale sau cu dizabilități.

Totodată, pentru candidații români de pretutindeni, UVT oferă în acest an 250 de locuri finanțate de la bugetul de stat la ciclul de studii universitare de licență (150 de locuri cu bursă și 100 de locuri fără bursă) și 109 locuri finanțate de la bugetul de stat la ciclul de studii universitare de masterat (70 de locuri cu bursă și 39 de locuri fără bursă).

„Acest an este unul aniversar pentru UVT, când comunitatea noastră academică sărbătorește opt decenii de înființare. Oferta educațională pe care o propunem candidaților, în cadrul admiterii 2024, este adaptată diversității de opțiuni și preferințe ale tinerilor din toată țara, cei care aleg să vină la cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul României pentru ca să-și șlefuiască talentul. Pregătirea pentru viitor a devenit cea mai importantă aspirație a tinerilor, pe care și-o vor concretiza în anii de facultate la UVT, universitatea în care își vor defini cea mai bună versiune a lor”, transmite rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Ca în fiecare an, Universitatea de Vest din Timișoara apreciază elevii care au obținut rezultate deosebite la diverse concursuri și olimpiade naționale și internaționale în perioada studiilor liceale și a pregătit condiții speciale de admitere și pachete de beneficii pentru cei care aleg să urmeze studiile universitare la UVT, astfel:

-elevii care au obținut în perioada studiilor liceale distincții (premiile I, II, III) la olimpiade școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației și/sau premiul I la olimpiade naționale, finanțate de Ministerul Educației – aceștia beneficiază de dreptul de a se înscrie la programele de studii universitare de licență ale UVT fără susținerea concursului de admitere, pe locuri finanțate de la bugetul de stat;

-elevii care au obținut în perioada studiilor liceale distincții la olimpiadele școlare și/sau la alte concursuri naționale sau internaționale – aceștia au gratuitate la înscrierea la procesul de admitere și vor fi admiși în baza condițiilor speciale referitoare la admitere stabilite prin regulamentele proprii de fiecare facultate;

-elevii care au statutul de șefi de promoție din cadrul liceelor partenere UVT sau care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat (pe baza scrisorii de invitație semnată de rectorul universității, scrisoare care trebuie să însoțească dosarul candidatului) – aceștia beneficiază de gratuitate la înscrierea la procesul de admitere și pot beneficia de dreptul de a se înscrie, fără susținerea concursului de admitere, pe locuri finanțate de la bugetul de stat, la programe de studii universitare de licență de la orice facultate a UVT, dacă se încadrează în prevederile subpunctului anterior.

Elevii cu rezultate academice remarcabile obținute în perioada studiilor liceale vor primi în curând scrisori de invitație la Universitatea de Vest din Timișoara, în baza cărora aceștia pot accesa un pachet special de beneficii. În cazul în care te încadrezi în această categorie, dorești să devii student al UVT și încă nu ai primit această scrisoare, trimite un e-mail la adresa admitere@e-uvt.ro, în care să povestești despre reușitele tale de până în prezent.

Până în prima parte a lunii iulie, conform calendarelor stabilite prin regulamentele facultăților UVT privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere, candidații vor putea să completeze informații și să încarce documente pe platforma de înscriere. Procesul de înscriere se derulează în mediul online, urmând ca documentele să fie prezentate de candidați la centrele de admitere organizate de UVT, pentru certificarea acestora conform cu originalul, prin scanare de către reprezentanții instituției. Pașii pe care trebuie să îi parcurgă candidații în cadrul procesul de înscriere sunt disponibili AICI.

Toți candidații vor trebui să prezinte toate documentele necesare procesului de admitere, în conformitate cu prevederile regulamentelor privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere elaborate de facultățile UVT, în original sau în copie legalizată, până cu cel puțin o zi înainte de data afișării listelor cu candidații admiși, conform calendarului stabilit prin regulamentele facultăților UVT privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere, la punctele de preluare a documentelor de admitere din sediile UVT sau din centrele județene de admitere organizate de UVT, pentru scanarea și certificarea acestora conform cu originalul de către operatorii UVT.

Candidații care nu vor îndeplini această prevedere nu vor fi incluși în clasamentul procesului de admitere.

Toate informațiile despre procesul de admitere, programele de studii și oportunitățile pe care Universitatea de Vest din Timișoara le oferă sunt disponibile pe site-ul UVT dedicat procesului de admitere, admitere.uvt.ro.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

#NightDriveRO, BMW X2 și MINI Countryman într-o prezentare cu povești urbane

Prezentare cu povești urbane: Night DriveRO cu BMW X2 și MINI Countryman

BMW România propune un proiect inedit în București, care combină prezentarea noilor modele BMW X2 și MINI Countryman, explorarea...

Read More...
135 de milioane de euro, pentru construcţia noului stadion din Timişoara! A fost lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor

Epopeea stadionului nou din Timişoara

Timișoara se pregătește să își salute noul stadion, odată ce Compania Națională de Investiții a scos la licitație contractul...

Read More...

Performanta deosebita la Campionatul National de Inot – Cadeti (12 – 13 ani) din 2024

Campionatul Național de Înot – Cadeți (12-13 ani) s-a desfășurat la Târgoviște, în perioada 12-14 iulie 2024, unde sportivii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro