Preşedintele BBC, Sharp, demisionează în urma furtunii mediatico-politice legate de rolul său în împrumutul acordat lui Boris Johnson.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
BBC chairman Sharp resigns amid furore over role in Boris Johnson loan

BBC Chairman Sharp Demisionează din cauza Controversei Legate de Rolul său în Împrumutul lui Boris Johnson

BBC Chairman, Richard Sharp, a demisionat după ce a fost implicat într-un scandal legat de împrumutul de 50.000 de lire sterline pe care l-a acordat prim-ministrului britanic Boris Johnson în timpul campaniei electorale din 2019. Sharp a fost criticat pentru că nu și-a dezvăluit legăturile cu Johnson atunci când a fost numit în poziția de șef al BBC.

Într-o scrisoare adresată secretarului de stat pentru cultură, Sharp a declarat că demisionează din motive personale, dar a recunoscut că controversele legate de împrumutul lui Johnson au făcut ca poziția sa în fruntea BBC să fie dificilă. El a spus că a luat decizia de a demisiona pentru a proteja integritatea BBC și pentru a evita orice prejudiciu adus imaginii instituției.

Împrumutul lui Johnson a fost acordat de Sharp în timp ce era membru al consiliului de administrație al companiei de bănci de investiții Greensill Capital. În timpul campaniei electorale, Johnson a primit împrumutul pentru a-și finanța renovarea casei sale din Downing Street. În urma scandalului, o anchetă a fost demarată pentru a investiga legăturile dintre Sharp, Greensill și Johnson.

Demisia lui Sharp a fost primită cu surprindere de către membrii BBC, care au declarat că acesta a făcut o treabă excelentă în fruntea instituției, dar că demisia sa era inevitabilă din cauza controversei legate de împrumutul lui Johnson.

Sursa: https://www.france24.com/en/europe/20230428-bbc-chairman-sharp-resigns-amid-furore-over-role-in-boris-johnson-loan

Sursa si foto: www.france24.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

The Marshall Star for May 1, 2024

Evolutia centrului de la NASA Marshall Space Flight

NASA’s Marshall Space Flight Center se pregătește pentru următorul pas important în evoluția campusului său principal. Prin intermediul unei...

Read More...
Părintele Zaharia despre Joia celor 12 Denii sau Joia Neagră. Două alimente sunt total interzise

Obiceiuri și tradiții în Joia Mare

În Joia Mare, cunoscută și ca Joia celor 12 Denii sau Joia Neagră, creștinii prăznuiesc patru aspecte importante din...

Read More...
IMPACTPRESS

Expozitia Tincutei Marin la Bienala de Arta din Venetia

O artistă româncă de talie internațională, Tincuța Marin, expune în premieră la Bienala de Artă de la Veneția, alături...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro