Prezentarea lui Shakespeare a relațiilor de familie în Hamlet

BY: stiridinromania.ro In Lifestyle
family

În Hamlet există trei familii cheie care sunt accentul principal al piesei. Familiile sunt familia lui Hamlet, familia lui Polonius și familia lui Fortinbras. Există multe asemănări și diferențe între toate cele trei familii separate. O asemănare pe care o au toate cele trei familii este că cel puțin un membru al familiei lor pare să aibă o agendă ascunsă. Hamlet vrea să se răzbune împotriva lui Claudius și motivul pentru care Claudius a făcut acest lucru a fost să devină noul rege al Danemarcei. Laertes vrea să se răzbune pentru tatăl său Polonius, care a fost ucis de Hamlet. În cele din urmă, Fortinbras are o agendă ascunsă când spune inițial că vrea să treacă prin Danemarca pentru a invada Polonia, dar există suspiciuni că are o agendă secretă de a răsturna Danemarca și de a revendica pământul care a fost pierdut când bătrânul rege al Danemarcei și-a învins tatăl și devenit rege.

În Hamlet există și spionaj între familii și asta arată că există o lipsă de încredere. Un exemplu ar fi atunci când Polonius îl trimite pe spionul Reynaldo să meargă să-l spioneze pe Laertes, deoarece bănuiește că fiul său nu face nimic bun. El spune „momeala ta de minciună ia acest crap al adevărului”, aceasta este o metaforă și înseamnă pur și simplu să folosești o minciună subtilă și să prinzi adevărul. Polonius spune că folosește momeala minciunilor pentru a afla mai multe informații și mai precis adevărul. Această idee de a spune o minciună și de a afla adevărul poate fi susținută și atunci când Polonius spune „cu șlețuri și cu teste de părtinire” care din nou poate fi interpretat ca încercări indirecte, deci spunând o minciună, astfel încât adevărul să iasă la iveală. „Grintele” înseamnă metaforic a momeli, de exemplu, a momeli un animal printr-o abordare indirectă, iar Reynaldo înseamnă a spune o mică minciună ca momeală și ca o încercare indirectă de a afla adevărul.

Această absență a încrederii poate fi văzută și în relația de familie dintre Hamlet și Claudius, deoarece Hamlet știe că unchiul său și-a ucis fratele pentru a deveni rege, iar Claudius îl vede pe Hamlet ca pe o amenințare la tronul său și, la un moment dat, chiar încearcă să-l trimită în Anglia și să aibă el a fost ucis acolo. Motivul pentru care Claudius l-a trimis pe Hamlet în Anglia este explicat atunci când Claudius spune „din moment ce încă cicatricea ta arată crudă și roșie… nu poți să ai la rece”. Cicatrice este o cicatrice sau o rană și se presupune că Anglia a fost rănită recent de sabia daneză și, prin urmare, este mai probabil să îndeplinească comanda regelui de a-l ucide pe Hamlet. De asemenea, așezați la rece ar putea însemna că este puțin probabil să lase deoparte și să ignore faptul că Hamlet, care este din Danemarca, vine în Anglia și, cu ordin de a-l ucide, nu sunt dispuși să lase asta deoparte și să-l lase să trăiască.

Shakespeare prezintă, de asemenea, familia Hamlets ca fiind incestuoasă, în special mama și unchiul său, care sunt acum căsătoriți după moartea celor vechi. Hamlet pare dezgustat că mama lui este capabilă să meargă mai departe atât de repede și să încălzească patul bătrânilor regi cu fratele său. În primul solilocviu din Hamlet, el spune că timpul de când tatăl său a murit și mama sa s-a recăsătorit este de „două luni”. Ofelia, pe de altă parte, a spus că au trecut „de două ori două luni” de la moartea bătrânului rege și astfel s-ar putea spune că Hamlet își arată dezgustul față de ceea ce au făcut mama și unchiul său căsătorindu-se exagerând cât de repede tatăl său. a fost uitat.

În primul soliloc, el mai spune „un rege atât de excelent, care a fost pentru acest Hyperion pentru un satir”. Această primă parte de aici arată cum Hamlet este defavorabil față de unchiul său, noul rege, și față de tatăl său, vechiul rege, spunând uite ce a fost odată regele și uită-te la el acum. El îi compară pe cei doi atât ca familie, cât și ca rol de rege. În ambele împrejurări se pare că Hamlet pare să nu-i placă unchiul său și să nu aibă încredere în el. „Hyperion cu satir”, aceasta arată din nou cum compară atât unchiul său, noul rege, cât și tatăl său, vechiul rege, spunând că tatăl său este un „hyperion”, care este zeul grec al soarelui, care folosește și imagini elementare asupra modului în care vede. tatăl său ca soarele de care este nevoie pentru ca toată viața să existe. Apoi spune că unchiul său este un „satir” care este o creatură grotească, jumătate umană și jumătate capră. De asemenea, erau asociați cu beția și desfrânarea. Acest lucru din nou poate fi legat de faptul că Hamlets ura și dezgustul față de ceea ce unchiul și mama lui au făcut căsătorindu-se și împărțind patul care a fost împărțit de mamă și de bătrânul rege la un moment dat.

Această familie disfuncțională de Hamlets ar putea fi considerată unul dintre motivele, dacă nu și ele, motivul pentru care Hamlet merge în jos într-o spirală și, în cele din urmă, îl face să devină obsedat de răzbunare și să devină un stat fragil. Acest lucru poate fi susținut și de faptul că motivul pentru care Hamlet ia în considerare chiar răzbunarea este că unchiul său a ucis, ceea ce este, de asemenea, o referință biblică la povestea lui Cain și Abel. În această poveste, un frate l-a ucis pe celălalt din cauza geloziei, lăcomiei și pentru a se căsători mai târziu cu soția fratelui mort. Această referință biblică pare să se potrivească bine cu ceea ce a făcut unchiul lui Hamlet, deoarece și-a ucis fratele din cauza propriei lăcomii pentru putere și pentru tronul Danemarcei și apoi se căsătorește cu soția fratelui său. Hamlet se referă la aceasta drept „cel mai mare păcat”.

Obsesia lui Hamlet de a se răzbuna pe unchiul său ar putea fi văzută și ca complexul Oedip care a fost dezvoltat de un bărbat pe nume Freud după ce l-a vizionat pe Hamlet. Dacă teoria lui ar fi folosită pentru a descrie acțiunile lui Hamlet și interacțiunea lui cu mama și unchiul său, atunci Hamlet dorește să scape de unchiul său din cauza dorinței sale sexuale pentru mama lui.

În concluzie, prezentarea lui Shakespeare despre relațiile complexe de familie din Hamlet este realizată foarte bine și se împletește foarte frumos cu intriga generală.

Source by Rashel Ahmed
Foto: Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Accesul în regiunea Belgorod, strict limitat. Un atac rusesc avariază infrastructura din regiunea Sumîi

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că restricțiile se aplică localităților „unde situația operațională aferentă este extrem de dificilă”,...

Read More...

Răzvan Arnăut merge la Jocurile Olimpice cu gândul la o medalie olimpică la lupte

Răzvan Arnăut, un sportiv român talentat, se pregătește să participe la Jocurile Olimpice cu un singur gând în minte:...

Read More...

SUA. Kamala Harris are sprijinul politic pentru a deveni candidată la prezidențialele din noiembrie

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro