Ploșnița comme à Paris face înconjurul lumii înainte de Jocurile Olimpice din 2024

BY: stiridinromania.ro In Articole, Externe, STIRILE ZILEI

Imagini cu ploșnițele din Paris au făcut înconjurul lumii în ultimele zile. De la CNN la BCC, marile organizații de presă și-au trimis reporterii la Paris și au prezentat clipuri video cu ploșnițe în metroul parizian sau în casele oamenilor.

Primăria Parisului și opoziția au cerut guvernului să intervină categoric înainte de Jocurile Olimpice din vara 2024.

Autoritățile au răspuns că „toate investigațiile confirmă absența dăunătorilor.”

Cu o lună în urmă, mai mulți parizieni s-au plâns pe rețelele de socializare că au fost mușcați de ploșnițe în timp ce se uitau la film, într-un cinema.

De atunci, pe rețelele de socializare au apărut videoclipuri cu ploșnițe în trenuri și metrouri.

Panica a luat amploare în Paris, iar problema insectelor a devenit una politică.

Primăria Parisului a cerut premierului francez Élisabeth Borne să înființeze o echipă națională pentru a rezolva „criza” ploșnițelor înainte de Jocurile Olimpice, care vor avea loc în capitala franceză vara viitoare.

Viceprimarul Parisului, Emmanuel Grégoire, a declarat că „nimeni nu este în siguranță. Le puteți lua de oriunde și le puteți aduce acasă, fără să le detectați în timp util, până când nu s-au înmulțit și nu s-au răspândit”.

O gospodărie franceză din zece s-a confruntat cu o infestare de ploșnițe între 2017 și 2022, conform Agenției naționale de securitate sanitară și alimentație din Franța.

Deși rețelele de socializare și televiziunile au prezentat numeroși locuitori sau turiști care se plângeau de problemă, sunt și francezi sau turiști care spun că panica este exagerată.

La Gara de Nord din Paris, am vorbit cu Valerie și Callie, care se pregăteau să ia trenul în ciuda mediatizării videoclipurilor cu ploșnițe în mijloacele de transport pariziene.

Valerie crede că problema este exagerată.

„Eu nu cunosc pe nimeni care să fi fost atacat de ploșnițe. Nu e ceva care se întâmplă în fiecare zi. Am văzut același videoclip la toate posturile de televiziune. O să îmi verific hainele când ajung acasă, dar nu cred că ar trebui să avem o psihoză în legătură cu asta.”

Toate investigațiile realizate confirmă absența dăunătorilor.

Regiunea Autonomă de Transport Paris

Callie Mitchell a venit pentru o săptămână în Paris din Statele Unite.

A stat într-un hotel și într-un AirBnb. „Le-aș spune [prietenilor mei care se gândesc să vină în Paris] să citească cât mai mult înainte, să afle unde exact au fost detectate focare, dar cu siguranță să nu renunțe la excursia lor în Paris”.

Cu ploșnițele în Parlament

Companiile de deratizare au înregistrat și ele o creștere semnificativă a numărului cererilor de intervenție. Potrivit camerei sindicale de dezinfecție și deratizare din Franța, intervențiile au crescut cu 65% vara aceasta față de anul trecut.

În parlamentul francez, liderul partidului de opoziție de stânga, La France Insoumise, Mathilde Panot, a adus o fiolă cu insecte și a cerut guvernului să se implice.

„Vrem ca guvernul să recunoască asta ca o problemă de sănătate publică. Ei trebuie să înceteze să le spună oamenilor să se descurce singuri, ca și cum ar fi o problemă individuală, în timp ce companiile percep tarife exorbitante pentru a pulveriza produse chimice la care ploșnițele de pat sunt rezistente”, a declarat Panot.

Ministrul sănătății, Aurélien Rousseau, a apelat la calm într-un interviu cu France Inter. El a spus că ploșnițele nu reprezintă „un motiv de panică generală”.

După ce un conductor de metrou a declarat că a găsit o ploșniță pe linia sa, ministrul transporturilor din Franța, Clément Beaune, a convocat toți operatorii de transport, miercuri, pentru a determina gravitatea problemei.

Regiunea Autonomă de transport parizian, care gestionează metroul, a declarat că „toate investigațiile realizate confirmă absența dăunătorilor.”

Sursa: romania.europalibera.org

Foto: colaj foto

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița – unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din România, cu numeroase specii de plante și animale rare.

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este una dintre cele mai frumoase locații de vizitat din România, oferind o combinație unică...

Read More...

Victorie clară pentru Dinamo în Liga 3, play-off, cu scorul final 7-3

Echipa de fotbal Dinamo București a obținut o victorie clară în fața echipei CS Blejoi, într-un meci din Liga...

Read More...

Explorând Universul: Analiza datelor de la telescopul Hubble

Astăzi o să vorbim despre una dintre cele mai incredibile invenții ale omenirii: telescopul Hubble. Acest instrument extraordinar a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro