Modificările în rețeaua școlară din Timișoara pentru anul școlar 2024-2025

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Două școli din Timișoara, desființate! Își pierd personalitatea juridică, dar elevii nu vor fi afectați

Rețeaua școlară a unităților de învățământ din Timișoara se modifică, pentru anul școlar 2024-2025, în conformitate cu noile prevederi legislative ale Legii învățământului preuniversitar. Aceste modificări prevăd că unitățile școlare cu mai puțin de 300 de copii își vor pierde personalitatea juridică. Cu toate acestea, reprezentanții municipalității asigură că schimbările sunt de ordin administrativ și nu vor afecta elevii.

Astfel, în urma noilor prevederi legislative, Școala Gimnazială “Dimitrie Leonida” va fi preluată de către Școala Gimnazială nr. 19 “Avram Iancu”, iar Școala Gimnazială “Rudolf Walter” va fi preluată de Liceul Teoretic “William Shakespeare”. Este important de menționat că elevii nu vor fi mutați, ci vor învăța în aceleași spații.

Potrivit municipalității, schimbările legislative aduse de noua Lege a învățământului preuniversitar (Legea nr. 198/2023) au determinat reorganizarea unor unități de învățământ pentru anul școlar 2024-2025. Legea anterioară (Legea nr. 1/2011) era mai flexibilă și permitea organizarea de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică, chiar dacă nu îndeplineau cerința numărului minim de 300 de elevi. Noua lege elimină criteriul nevoilor locale care permitea în mod explicit înființarea unei instituții de învățământ cu personalitate juridică în funcție de contextul și de cererea locală.

Conform legislației, primăriile sunt responsabile pentru a face o propunere de reorganizare a unităților de învățământ. Aceasta trebuie avizată de inspectoratele școlare județene și, în final, aprobată prin hotărâre de Consiliul Local.

Proiectul de reorganizare urmează să fie supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local. Cu toate că schimbările legislative pot crea inițial neliniște în rândul comunității școlare, reprezentanții municipalității asigură că modificările sunt de natură administrativă și că elevii nu vor fi afectați în niciun fel.

Sursa: www.sursadevest.ro

Rețeaua școlară a unităților de învățământ din Timișoara se modifică, pentru anul școlar 2024-2025!

Totul în contextul modificărilor apărute în noua Lege a învățământului preuniversitar și care prevede că unitățile școlare cu mai puțin de 300 de copii își vor pierde personalitatea juridică. Reprezentanții municipalității spun însă că schimbările sunt de ordin administrativ și nu vor afecta elevii.

Așadar, noile prevederi legislative determină fuzionarea prin absorbție a unor unități de învățământ din Timișoara. Este vorba despre Școala Gimnazială „Dimitrie Leonida” va fi preluată de către Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” și Școala Gimnazială „Rudolf Walter” va fi preluată de Liceul Teoretic „William Shakespeare”. Elevii nu vor fi mutați, ci vor învăța în aceleași spații.

Schimbările legislative aduse de noua Lege privind învățământul preuniversitar (Legea nr. 198/2023) au determinat reorganizarea unor unități de învățământ pentru anul școlar 2024-2025. Legislația anterioară (Legea nr. 1/2011) era mai flexibilă și permitea organizarea de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică, pe baza criteriului nevoilor locale, chiar dacă nu îndeplineau cerința numărului minim de 300 de elevi. Noua lege elimină criteriul nevoilor locale care permitea în mod explicit înființarea unei instituții de învățământ cu personalitate juridică în funcție de contextul și de cererea locală”, transmite municipalitatea.

Conform legii, primăriile sunt responsabile pentru a face o propunere de reorganizare. Aceasta trebuie avizată de inspectoratele școlare județene și, în final, aprobată prin hotărâre de Consiliu Local.

Proiectul urmează să fie supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Până în primăvara anului viitor, România va avea gata de luptă toate cele patru sisteme Patriot

Ministerul Apărării are în prezent patru sisteme de apărare antiaeriană Patriot, însă doar două sunt operaționalizate. Al doilea a...

Read More...
Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro