MMXX, cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, va putea fi văzut de vineri în cinematografe

BY: stiridinromania.ro In Cultura, Lifestyle

MMXX, cel mai nou film în regia lui Cristi Puiu, va putea fi văzut începând de vineri, 10 noiembrie, în cinematografele din țară.

Astfel spectatorii din București (Cinema City Cotroceni, Cinema Eforie, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union, Cineplexx Băneasa, Hollywood Multiplex), Alba Iulia (Inspire Cinema), Baia Mare (Cinema City), Bistrița (Cinema Dacia), Bârlad (Cityplex Victoria), Botoșani (Cinema Unirea), Brașov (Centrul Cultural Reduta), Călărași (Centrul Cultural Călărași), Cluj Napoca (Cinema Arta, Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria), Craiova (Cinema Patria, Inspire Cinema – Sala Mercur), Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte ’George Tompârceanu’), Focșani (Cinema Balada), Iași (Cinema Ateneu), Miercurea Ciuc (Pro Cultura), Odobești (Centrul Cultural), Oradea (Cinema Palace), Piatra Neamț (Cinema Mon Amour), Pitești (Cinema Trivale), Ploiești (Cinema City AFI Palace), Sibiu (CineGold), Sfântu Gheorghe (Arta by Cityplex), Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Timișoara (Cinema Timiș, Cinema Victoria), Toplița (Cinema 3D) și Târgoviște (Cinema Independența) vor putea vedea în premieră filmul la ei în oraș.

„În ultimul său film regizorul revine la realismul observațional din Sieranevada, oferindu-ne un instantaneu din viața a patru oameni într-un moment important al istoriei. […] Deși mesajul poate fi încurcat, forma filmului este captivantă. În căutarea unui indiciu despre cine sunt acești oameni, ești lipit de ecran, agățat de fiecare cuvânt al lor. Există un umor greu de definit în text, întunecat, dar evaziv. […] Rezultatul este un masterclass în regie de film.” apreciau cei de la ICS – International Cinéphile Society.

Oana Pfifer, o tânără terapeută, vizibil distrasă din motive necunoscute, se strecoară puțin câte puțin în plasa chestionarului pe care clienta sa ar trebui să îl completeze.

Mihai Dumitru, fratele ei mai mic, îngrijorat de pregătirile pentru aniversarea sa și fără să-și dea seama cât de nepotrivite sunt pretențiile sale, se trezește prins într-o poveste mult mai mare decât poate duce.

Septimiu Pfifer, soțul Oanei, îngrijorat de starea de sănătate în legătură cu o posibilă contaminare cu SARS COV 2, ascultă o poveste stranie în care a fost prins colegul său de la ambulanță în urmă cu mult timp, în așteptarea următorului apel de urgență.

Narcis Pătrănescu, inspector la brigada de crimă organizată, tulburat de moartea recentă a unuia dintre colegii săi, se trezește prins într-o poveste întunecată în timp ce interoghează o tânără.

„Felul în care Puiu își planifică filmul, regia sa magistrală fac din MMXX un film care nu se dezice în niciun fel de cariera magnifică și foarte coerentă a autorului său, reprezentând o nouă etapă de purificare a stilului său, fără a renunța însă la personalitatea sa ireductibilă.” Scriau cei de la Otros Cines Europa după premiera mondială din cadrul competiției oficiale de la San Sebastian.

Trailerul filmului:

Alături de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Dan Bordeianu, din distribuție fac parte: Bianca Cuculici, Otilia Panainte, Laur Bondarenco, Florin Țibre, Igor Babiac, Adelaida Perjoiu, Aurelian Chioveanu, Marin Cumatrenco, Roxana Ogrendil, Adelina Ioana Toma.

MMXX este o producție Mandragora și Block Media Management în coproducție cu YOUBESC (Republica Moldova) și în colaborare cu actoriedefilm.ro, Fit4You, Farmacia Ana Maria, FIDLab, Chainsaw Europe (România), Shellac (Franța). Filmul este distribuit în România de Iadasarecasa, iar producătorii filmului sunt: Dragoș Bucur, Dorian Boguță, Sergiu Cumatrenco, Viorel Chesaru, Cristi Puiu și Anca Puiu. Mai multe informații găsiți pe paginile filmului:

Facebook  https://www.facebook.com/MMXXdeCristiPuiu
Instagram  https://www.instagram.com/mmxxdecristipuiu
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

SUA. Kamala Harris are sprijinul politic pentru a deveni candidată la prezidențialele din noiembrie

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați,...

Read More...

Octavia Iacob Brosser, Veteran al Rapidului – Un Om deosebit!

Octavia Iacob Brosser, antrenoarea coordonatoare a secției de atletsim a Rapidului, împlinește astăzi o frumoasă vârstă. Cu o carieră...

Read More...

Antrenamente personalizate: valorificarea diversității pentru un progres constant

Antrenamentele personalizate reprezintă o modalitate eficientă de a valorifica diversitatea individuală a fiecărui sportiv, contribuind astfel la un progres...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro