Ministerul Afacerilor Interne achiziționează trei șalupe multirol pentru intervenții de urgență

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, a anunțat că trei noi șalupe multirol au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Acestea au fost achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020 și sunt echipate la cele mai înalte standarde existente la nivel mondial.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat importanța acestor șalupe moderne pentru salvare pe Dunăre și pe mare, menționând că acestea vor salva vieți în situații de urgență critice. Acest proiect face parte dintr-o mișcare amplă și structurată de creștere a echipamentului tuturor armelor MAI, cu accent pe IGSU.

Șalupele pot desfășura diverse misiuni, cum ar fi stingerea incendiilor de la bordul navelor, extragerea persoanelor aflate în pericol, stingerea incendiilor de pe malul apei sau misiuni de căutare și salvare. Acestea au capacitatea de a transporta 20 de persoane salvate și pot opera continuu timp de minim 48 de ore, chiar și în condiții de mare agitată.

În baza analizelor specialiștilor, cele trei șalupe vor fi distribuite în Turnu Măgurele (județul Teleorman), Tulcea și Constanța, zone considerate cele mai potrivite pentru misiunile specifice. MAI își propune să își îmbunătățească capacitatea de intervenție pentru a ajuta cetățenii în situații de urgență, asigurând publicul că vor continua pe aceeași direcție de întărire a capacității de răspuns și intervenție.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, continuă proiectele de creștere a capacității de răspuns și intervenție în situații de urgență. Sâmbătă, 29 iunie 2024, trei noi șalupe multirol, achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020 au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat: „Suntem, aici, la Constanța, întreaga conducere a MAI, IGSU și DSU, pentru a recepționa trei șalupe foarte moderne pentru salvare pe Dunăre, dar și pe mare, pentru intervenții în situații de urgență, echipate la cele mai înalte standarde existente acum în lume. Aceste șalupe și echipajele care le vor deservi vor salva oameni, oameni care, pe fluviu sau pe mare, se vor afla în situații limită, situații de criză, situații de viață și de moarte. Exprim mulțumirea și recunoștința pentru toți cei care au făcut posibil acest proiect, realizarea lui pentru MAI și doresc să subliniez că nu este un proiect singular, există o continuitate, este o mișcare amplă și structurată de creștere a echipării tuturor armelor MAI, în speță vorbim aici de IGSU. Provocările pe zona de reziliență și intervenții în situații critice, după cum vedem cu toții, sunt în creștere și vreau să asigur întreg publicul din România că MAI este conștient de acest lucru și lucrează pentru a-și îmbunătăți capacitatea de intervenție în slujba cetățenilor. Încă o dată le mulțumesc tuturor celor care au lucrat la acest proiect, le doresc misiuni ușoare colegilor noștri care vor opera aceste nave și vă asigur că vom continua exact pe aceeași direcție pentru întărirea capacității noastre de a ajuta cetățenii.” Șalupele pot desfășura multiple misiuni, precum de stingere a incendiilor de la bordul navelor atunci când acestea navighează, sunt la ancoră sau la dană, de extragere a persoanelor aflate în pericol, de stingere a incendiilor la clădirile, depozitele etc. situate pe malul apei, misiuni de căutare și salvare sau asistență sau evacuare, având capacitatea de a transporta 20 de persoane salvate. Caracteristicile tehnico–operaţionale permit echipajului executarea misiunilor operative continue, minim 48 de ore, și derularea operațiunilor chiar și atunci când marea este agitată (valuri cu înălțimea de maxim 2,5 metri). Acestea vor fi distribuite în Turnu Măgurele (județul Teleorman), în Tulcea și Constanța, zone care, pe baza analizelor specialiștilor, au fost identificate ca fiind cele mai potrivite raportat la misiunile specifice.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Nutriția și performanța fizică: Rolul alimentației echilibrate în susținerea activității fizice

Nutriția și performanța fizică sunt două aspecte strâns legate între ele, având un impact semnificativ asupra sănătății și bunăstării...

Read More...

Monumente de măiestrie: Arhitectura gotică și catedralele medievale

Arhitectura gotică este unul dintre cele mai impunătoare și fascinante stiluri arhitectonice din istoria umanității. Începută în Franța în...

Read More...

Pericolul marée roșie: consecințele devastatoare asupra mediului înconjurător

Dacă stai pe malul oceanului și vezi cum apa își schimbă culoarea într-un roșu înspăimântător, ar trebui să știi...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro