Festivalul Ceaunelor și Răchiei, un destin gastronomic la Bethausen

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Sărbătoare la Bethausen! Se organizează ediția cu numărul patru a Festivalului Ceaunelor și Răchiei – Redeșteptarea

În zona estică a județului, se desfășoară Festivalul Ceaunelor și Răchiei, eveniment care reprezintă o adevărată dispută gastronomică pentru pasionații din această zonă a României. Festivalul ajuns acum la cea de-a patra ediție, are loc la Bethausen și începe la ora 11.

Anul acesta, organizatorii se așteaptă la o participare în masă, nu doar din rândul localnicilor, ci și a celor din unitățile administrativ-teritoriale învecinate. Atrasi de bogăția și autenticitatea târgului agrolimentar care se desfășoară în fiecare zi de joi în Piața Agroalimentară din apropierea drumului județean, vizitatorii au ocazia să se bucure de mâncare delicioasă pregătită în ceaune tradiționale, dar și de răchie, băutura tradițională românească.

Devenind o principala atracție a evenimentului, programul folcloric este întreținut de îndrăgitul interpret bănățean Dan Nistor și formația sa. Atmosfera caldă și veselă este completată de frecvența entuziastă a muzicii și dansului ținuturilor bănățene tradiționale.

Organizarea festivalului a fost posibilă prin efortul concertat al Primăriei Comunei Nădrag și Consiliului Județean Timiș, dar și prin cofinanțarea prin Programul Tim cultura 2023. Acest demers constituie o modalitate prin care autoritățile locale și județene își propun să promoveze turismul și cultura specifică acestei regiuni, creând în același timp o oportunitate de dezvoltare economică locala prin creșterea vizibilității și implicarea turismului în acest domeniu.

Festivalul Ceaunelor și Răchiei adună în fiecare an bucuria localnicilor și a vizitatorilor laolaltă, având scopul principal de a promova tradițiile gastronomice și folclorice specifice zonei estului Județului Timiș. Prin acest festival, turiștii și vizitatorii pot descoperi și aprecia bogăția culturală și culinară care conferă nume anonimin acestui colț al României.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Locuitorii din estul județului, dar nu numai, sunt așteptați joi, 5 octombrie, la Bethausen pentru a-și petrece la Festivalul Ceaunelor și Răchiei.

Manifestarea, ajunsă la ediția cu numărul patru, începe la ora 11.

Vor fi prezenți pasionați de gastronomie din comună, dar și din unitățile administrativ teritoriale învecinate.

Evenimentul este organizat în perimetrul Pieței Agroalimentare de lângă drumul județean, unde în fiecare zi de joi are loc cel mai mare târg din această zonă.

Programul folcloric este întreținut de îndrăgitul interpret bănățean Dan Nistor și formația sa.

Festivalul Ceaunelor și Răchiei este organizat de Primăria Comunei Nădrag și Consiliul Județean Timiș, proiectul fiind cofinanțat prin Programul Tim Cultura 2023.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Atentie la Mesajele False!

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice,...

Read More...
Europol-coordinated operation tackles the threat of terrorist-operated websites

Operațiunea HOPPER II: Lupta împotriva propagandei teroriste online

Zece țări s-au unit cu Europol pentru a perturba activitățile de propagandă online ale organizațiilor teroriste religioase și politice...

Read More...

România nu a eliberat vize pentru delegații ruși la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigori Karasin, a anunțat acest lucru pe contul său de Telegram. Conform...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro