Dezbatere despre Asistenta Sociala Militara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Departamentul de Asistență Socială de la Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara organizează o dezbatere cu privire la “Oportunitatea dezvoltării Asistenței Sociale Militare în România“. Evenimentul, considerat a fi în premieră națională, va avea loc pe data de 18 martie 2024, începând cu ora 15, în Aula Magna a UVT.

Asistența Socială Militară este un subdomeniu cu o tradiție puternică în Statele Unite ale Americii, unde, începând din Al Doilea Război Mondial, militarii activi, veteranii și familiile acestora au beneficiat de sprijin profesional pentru depășirea unor situații de criză socială, economică și emoțională. În contextul conflictului armat de la granița României și a mesajelor privind creșterea efectivelor cadrelor militare, Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Asistență Socială, organizează acest eveniment pentru a evalua nevoile existente și oportunitatea preluării bunelor practici nord-americane în acest domeniu.

Dezbaterea va fi moderată de către directorul Departamentului de Asistență Socială al UVT, prof. univ. dr. Cosmin Goian, avându-i ca invitați pe prof. dr. Viorel Prelici, un teoretician și fondator al învățământului de specialitate din Banat, cunoscut pentru experiența sa în sistemul de asistență socială din sua. Printre invitați se numără și reprezentanți de la ISU Banat, precum locotenent colonel Irina Vastag, psiholog și doctor în sociologie cu experiență în intervenția în situații de criză, și maior MApN în rezervă dr. Eugen Bucur, cu experiență atât în activitățile militare, cât și în serviciile de asistență socială adresate copiilor și adulților în dificultate.

Această dezbatere reprezintă un pas important în identificarea și soluționarea problemelor sociale cu care se confruntă militarii și familiile acestora în România. Prin aducerea laolaltă a experților din domeniile social și militar, se urmărește găsirea de soluții eficiente pentru îmbunătățirea asistenței sociale oferite acestui segment de populație.

Persoana de contact pentru mai multe informații este prof. univ. dr. Cosmin Goian, la adresa de email cosmin.goian@e-uvt.ro.

Sursa: romania/”>www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Departamentul de Asistenta Sociala de la Facultatea de Sociologie si Psihologie din UVT organizeaza o dezbatere, in premiera nationala, sub titlul: „Oportunitatea dezvoltarii Asistentei Sociale militare in Romania”.

Evenimentul va avea loc luni, 18 martie 2024, de la ora 15, in Aula Magna a UVT, si va fi urmat de alte intalniri la care vor fi invitati factori de decizie din cele doua domenii. Participantii la dezbaterea organizata sunt cadre didactice universitare, studenti, asistenti sociali si alte categorii de persoane interesate, intrarea fiind libera.

Asistenta Sociala Militara este un subdomeniu cu traditie in SUA unde incepand din Al Doilea Razboi Mondial, militarii activi, veteranii si familiile acestora cu copii fiind printre cei care au beneficiat de sprijin profesional pentru depasirea unor situatii de criza sociala, economica, emotionala.

In contextul conflictului armat de la granita Romaniei si a mesajelor privind cresterea efectivelor cadrelor militare, cu toate efectele ce decurg de aici, UVT, prin Departamentul de Asistenta Sociala, organizeaza acest prim eveniment prin care vor fi evaluate nevoile existente si oportunitatea necesitatii preluarii bunelor practici nord americane in acest domeniu.

Dezbaterea va fi moderata de directorul Departamentului de Asistenta Sociala din Universitatea de Vest din Timisoara, prof. univ.dr. Cosmin Goian, avandu-i ca invitati pe prof.dr. Viorel Prelici – teoretician si fondator al invatamantului de specialitate din Banat, cunoscator al sistemul de asistenta sociala din SUA.

De asemenea, vor mai participa si invitati de la ISU Banat, locotenent colonel Irina Vastag, psiholog si doctor in sociologie cu experienta in interventia in situatii de criza si maior MApN in rezerva dr. Eugen Bucur, cu experienta atat in activitatile militare cat si in serviciile de asistenta sociala adresate copiilor si adultilor in dificultate.

 

INFO – Persoana de contact: prof.univ.dr. Cosmin Goian (cosmin.goian@e-uvt.ro).Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro