Cum sa NU iti generezi un Voucher Rabla Electrocasnice

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
programul rabla electrocasnice 2022

A inceput programul Rabla Electrocasnice. Sesiunea 1 a inceput pe 24.06.2022 la ora 10 dimineata si s-a epuizat in primele ore, conform economica.net.

Programul pare a fi facut mai mult ca sa vezi ce ai ratat la sesiunea 1, 2 sau 3, intrucat voucherele se epuizeaza in primele minute sau ore.

Este de neinteles de ce programul de eliberare vouchere tine o saptamana, atata timp cat in fiecare an nu trece de o zi.

Bineinteles, in speranta ca vom prinde un voucher la un alt tip de echipament electrocasnic, trebuie sa asteptati inca o saptamana.

Tot de neinteles este si de ce AFM a ales ca in descrierea bugetului la cele 3 sesiuni, a ales sa scrie 25000 de mii de lei, in loc de 25 milioane de lei.

Se pot genera două vouchere dacă am două mașini de spălat ?

Conform cu articolul 19 din ghid, alineatul 2: Persoana fizică aprobată poate achiziţiona mai multe EEE-uri în schimbul predării unui număr echivalent de EEE uzate, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.

Deci nu puteti folosi mai multe vouchere pentru achizitionarea unui singur produs, iar legat de categorii, nu le puteti folosi decat conform cu raspunsul de mai jos, unde sunt mici exceptii, dar frigiderele nu fac parte din aceasta.

Mare atentie daca generati mai multe vouchere, la art.19, al.7 se mentioneaza: Persoana fizică care a selectat, dar nu a utilizat voucherul nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

Cu voucherul de la mașina de spălat pot cumpăra un frigider ?

Conform cu art. 15 din Ghidul de aici: https://afm.ro/main/programe/rabla_electrocasnice/2022/ghid_finantare-rabla_electrocasnice-2022_mai.pdf aliniatul 1, litera e: se obligă să predea, în momentul achiziţionării unui EEE nou, un EEE uzat echivalent, din aceeaşi categorie, respectiv: categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/ congelatoare, categoria aparate de aer condiţionat/aparate de aer condiţionat portabile, categoria maşini de spălat vase, categoria maşini de spălat rufe, categoria uscătoare de rufe, categoria aspiratoare şi categoria televizoare;

Exceptie fac maşinile de spălat vase având clasa energetică cel puţin D, precum şi uscătoarele de rufe cu clasă de eficienţă energetică veche cel puţin A++.

Se poate preda oricare dintre echipamentele electrice şi electronice de uz casnic prevăzute la art. 5 alin. (1), cu excepţia celor de la lit. g) şi h) (adica laptop/calculator)
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Astronomer Sees Power in Community, Works to Build More

Comunitatea Stiintifica: O Aventura Colectiva

O astronomă de la NASA, Dr. Natasha Batalha, dezvăluie că unul dintre cele mai bune aspecte ale muncii sale...

Read More...

Laurențiu Badea, campion la dublu la Siauliai Open by Toyota U16 din Lituania

Laurențiu Badea, un tânăr tenismen român în vârstă de 14 ani, a reușit să obțină un succes notabil la...

Read More...
România și Suedia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial – Academia Română, Filiala Iași

Prezentarea lucrării România și Suedia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial

Centrul de Istorie a Secolului XX organizează joi, 22 februarie 2024, de la ora 18:00, prezentarea lucrării "România și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro