Cluburile de fotbal, invitate la Casa Fotbalului pentru o discuție despre drepturile omului

BY: In Actualitate, Articole

Vineri, 24 februarie, reprezentanți ai echipelor de fotbal au participat la un workshop pe tema drepturilor omului în fotbal, ținut de Gelu Duminică, sociolog și director al Fundației Agenția de dezvoltare comunitară „Împreună”.

Programul acțiunilor menite să-i sprijine pe reprezentanții cluburilor în adoptarea unor strategii de sustenabilitate a continuat cu o întâlnire a viitorilor manageri de sustenabilitate cu profesorul Gelu Duminică, de la Universitatea București.

Cei prezenți au explorat, prin jocuri de rol, discuții și schimb de bune practici, posibilitățile aflate la îndemâna cluburilor de fotbal de promovare a drepturilor omului și combatere a discriminării, rasismului, xenofobiei și discursului instigator la ură.

Sociologul le-a vorbit participanțilr despre manifestările specifice ale discrimării și discursului instigator la ură în fotbal, dar și contextul social în care se manifestă ele în România.

Printre cluburile reprezentate la Casa Fotbalului s-au numărat FCSB, Rapid, Farul, Petrolul Ploiești, CSA Steaua, U Craiova 1948, Oțelul Galați, ACS Juniorul sau CSM Focșani.

La începutul lunii februarie a avut loc un training asemănător pe tema responsabilității față de mediu, după ce la finalul anului trecut, cluburile au participat și la o discuție tehnică despre elaborarea viitoarelor strategii de sustenabilitate. Ambele teme se regăsesc în Strategia de sustenabilitate adoptată de FRF în toamna anului trecut, care are obiective setate până în 2030.

Unul dintre acestea este de a crea o comunitate de manageri și experți în sustenabilitate, în cadrul cluburilor de fotbal afiliate, care să permită acțiunea concertată, schimbul de experiențe, cunoștințe și bune practici.

Sursa, foto si Link catre articolul complet

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Catedrala Reîntregirii – o biserică impresionantă construită în stil baroc, situată în interiorul Cetății Alba Carolina.

Catedrala Reîntregirii - bijuteria arhitecturală a Cetății Alba Carolina Când ajungi în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, ochii sunt...

Read More...

Locul 4 pentru echipa României în finala Campionatelor Europene de la Rimini

Echipa de gimnastică a României s-a clasat pe locul 4 în finala Campionatelor Europene de la Rimini. Sabrina Maneca...

Read More...

Evaluarea impactului uman asupra ecosistemului cosmic

Evaluarea impactului uman asupra ecosistemului cosmic Salutare, dragi cititori! Astazi vom discuta despre un subiect destul de complex si fascinant:...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro