Cei care platesc cu viata – Those Who Pay With Their Lives – film online romanesc 1989

BY: stiridinromania.ro In Cultura, STIRILE ZILEI
cei care platesc cu viata film romanesc onlineCei care platesc cu viata este un film dramatic românesc din 1989 scris și regizat de Șerban Marinescu.

Rolurile principale au fost interpretate de actorii Ștefan Iordache, Adrian Pintea, Marcel Iureș și Maia Morgenstern. A fost propus la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin de către Centrul Național al Cinematografiei, dar propunerea României nu a fost nominalizată.

Este bazat pe scrierile lui Camil Petrescu: Patul lui Procust, Jocul ielelor și Cei care platesc cu viata.

Filmul prezintă viața unui jurnalist care este obsedat de ideea dreptății absolute, dar care ajunge să se sinucidă.

Actori Principali: Ștefan Iordache, Adrian Pintea, Gheorghe Visu, Marcel Iureș, Maia Morgenstern, Mariana Mihuț, Ovidiu Ghiniță

Producători: Casa de filme Patru

Premii:

1989 – ACIN – Premiile pentru regie, muzică, interpretare feminină (Maia Morgenstern), interpretare masculină (Ștefan Iordache), interpretare feminină rol secundar (Mariana Mihuț), interpretare masculină rol secundar (Ovidiu Ghiniță)
1989 – Costinești – Premiile pentru regie, imagine, interpretare masculină (Ștefan Iordache), interpretare feminină (Maia Morgenstern), muzică, sunet, debut (Ovidiu Ghiniță)
1990 – Phenian – Premiul special al juriului

Cel mai bun comentariu – cezarika21:

Inspirat în mare parte din piesa de teatru ”Jocul ielelor”, filmul ”Cei care platesc cu viata” este până în prezent cea mai reușită ecranizare a unei scrieri camilpetresciene. Scenariul lui Șerban Marinescu pătrunde inspirat în esența operei marelui scriitor, dezvăluind frământările și frustrările acestuia cu privire la neputința realizării dreptății absolute. Jurnalistul Gelu Ruscanu (interpretat strălucit aici de Adrian Pintea) este vârful de lance al luptei pentru o societate mai dreaptă și mai bună, iar eșecul său simbolizează eșecul reformării întregii societăți. Lipsa de onoare a clasei politice și compromisurile asumate de oamenii cinstiți amână schimbarea morală a societății, perpetuând moravurile rele. Dreptatea absolută devine astfel o utopie.


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro