Zilele Columnei: O călătorie în timp prin lumea romanilor, dacilor și sarmaților

BY: stiridinromania.ro In Cultura, Magazin

Astăzi, 29 octombrie, are loc cea de-a doua zi a festivalului “Zilele Columnei”, organizat de Asociația Terra Dacica Aeterna. Evenimentul promite să ofere participanților ocazia de a descoperi și de a se bucura de experiențe unice care îi vor purta înapoi în lumea romanilor, daco-romanilor și sarmaților.

Programul zilei de duminică include o serie de activități captivante. Între orele 10:00 și 15:30, participanții sunt invitați să participe la ateliere meștesugărești, unde vor putea învăța diverse tehnici și metode tradiționale de lucru manual. Aceste ateliere sunt o oportunitate excelentă de a afla mai multe despre meșteșugurile tradiționale ale acestor civilizații antice și de a învăța din prima mână cum să le pună în practică.

De la ora 14:00 până la 14:30, va avea loc un spectacol de lupte de gladiatori, care va reconstitui cu măiestrie această formă de divertisment populară în Roma antică. Participanții vor avea ocazia să asiste la dueluri palpitante și să vadă abilitățile impresionante ale luptătorilor.

De la 15:00 la 15:30, vor avea loc demonstrații militare, în care vor fi prezentate și reconstituite tehnicile de luptă și strategiile folosite de romani, daci și sarmați în timpul conflictelor armate. Aceste demonstrații vor oferi participanților o perspectivă captivantă asupra modului în care se desfășurau luptele în acele vremuri îndepărtate.

Evenimentul se desfășoară în incinta Muzeului Național de Istorie a României, care în sine reprezintă o importantă instituție culturală și istorică. Participanții vor avea acces la exponate și la o gamă variată de informații și materiale despre istoria și cultura romană, dacică și sarmață.

Festivalul “Zilele Columnei” oferă o oportunitate unică de a călători în timp și de a descoperi misterele și frumusețea lumii antice. Cu siguranță, evenimentul va fi unul memorabil și va aduce un suflu nou în ceea ce privește înțelegerea și aprecierea istoriei noastre.

Sursa: Muzeul Național de Istorie a României

Cea de-a doua zi a festivalului “Zilele Columnei” e pe cale să înceapă. Membrii Asociației Terra Dacica Aeterna vă invită și astăzi să descoperiți noi surprize care vă vor purta înapoi în lumea romanilor, dacilor și sarmaților. Programul zilei de duminică, 29 octombrie:
* 10:00 – 15:30, ateliere meștesugărești
* 14:00 – 14:30, lupte de gladiatori
* 15:00 – 15:30, demonstrații militare Nu ratați o experiență unică ce readuce la viață istoria antică. Vă așteptăm cu drag la Muzeul Național de Istorie a României.
Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Muzeul Național de Istorie a României
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Canotajul Dinamo: 25 de sportivi și 3 antrenori pregătiți pentru Olimpiada de la Paris 2024

În cadrul evenimentului "Ready for Olympics", lotul olimpic de canotaj al României pentru JO Paris 2024 a fost prezentat...

Read More...

One commentOn Zilele Columnei: O călătorie în timp prin lumea romanilor, dacilor și sarmaților

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro