Accident rutier grav în Santana: 4 polițiști răniți în timpul urmăririi unui autoturism

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Accident rutier în orașul Santana, județul Arad: 4 polițiști răniți

Două autospeciale de Poliție au fost implicate într-un accident rutier sâmbătă seara în orașul Santana, județul Arad. Incidentul a avut loc în timpul urmăririi unui autoturism care nu a oprit la semnalul polițiștilor. Patru polițiști au fost răniți și transportați la spital, dintre aceștia doi rămânând internați.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad a deschis o anchetă internă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs evenimentul și modalitatea în care polițiștii au intervenit.

Potrivit unui comunicat emis de IPJ Arad, “în seara zilei de 28 octombrie a.c., în jurul orei 23, în cadrul unei acțiuni desfășurate pe raza orașului Pancota, un echipaj de poliție a pornit în urmărirea unui autoturism. Autoturismul urmărit și-a continuat deplasarea, iar în orașul Santana, autospeciala de poliție, aflată în urmărire, a intrat în coliziune cu o altă autospecială. 4 polițiști au fost transportați la spital în vederea evaluării stării lor și acordării de îngrijiri medicale”.

În urma incidentului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș a fost informat și se vor continua cercetările pentru vătămare corporală din culpă.

De asemenea, comanda IPJ Arad a inițiat o cercetare internă pentru a clarifica starea de fapt, modalitatea de intervenție a polițiștilor și pentru a lua măsurile necesare.

Toți polițiștii implicați în accident au fost testați cu aparatele alcooltest și DrugTest, iar rezultatele au fost negative în toate cazurile.

UPDATE: Autoturismul urmărit a fost găsit abandonat în localitatea Olari, la aproximativ 10 km de locul accidentului, în dimineața următoare evenimentului. Ulterior, au fost depistați 4 tineri, 2 la domiciliu și 2 într-o pădure din apropierea orașului Pancota, toți din localitatea Pancota, care s-ar fi aflat în autoturism.

Din primele verificări, autoturismul ar fi fost condus de un tânăr de 18 ani, care a fost testat cu aparatele alcooltest și DrugTest, obținând rezultat negativ.

Investigațiile sunt în desfășurare în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și modificarea locului accidentului.

În urma evaluării medicale, doi polițiști au fost grav răniți și au rămas internați în spital, unul a fost diagnosticat cu răni care nu necesită internarea, iar al patrulea nu a fost rănit.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Doua autospeciale de Politie au fost implicate, sambata seara, intr-un accident rutier produs in orasul Santana, judetul Arad, in timpul urmaririi in trafic a unui autoturism care nu a oprit la semnal. Patru politisti au fost raniti, fiind transportati la spital. Doi dintre acestia au ramas internati.

Inspectoratul de Politie Judetean Arad a deschis o ancheta interna privind imprejurarile in care s-a produs evenimentul si modalitatea in care politistii au intervenit.

”In seara zilei de 28 octombrie a.c., in jurul orei 23, in cadrul unei actiuni desfasurate pe raza orasului Pancota, un echipaj de politie a pornit in urmarirea unui autoturism. Autoturismul urmarit si-a continuat deplasarea, iar in orasul Santana, autospeciala de politie, aflata in urmarire, a intrat in coliziune cu o alta autospeciala. 4 politisti au fost transportati la spital in vederea evaluarii starii lor si acordarea de ingrijiri medicale”, a transmis IPJ Arad.

In acest caz, a fost informat Parchetul de pe langa Judecatoria Chisineu Cris, urmand a fi continuate cercetarile pentru vatamare corporala din culpa.

”Concomitent, comanda IPJ a declansat o cercetare interna, pentru clarificarea starii de fapt, modalitatea de interventie a politistilor si luarea masurilor care se impun”, a precizat sursa citata.

Politistii au fost testati cu aparatele alcooltest si DrugTest din dotare, rezultatele fiind negative in toate cazurile.

UPDATE: “Urmare a evenimentului din noaptea de 28/29 octombrie a.c., in jurul orei 3, a fost depistat autoturismul urmarit, abandonat pe o strada din localitatea Olari, la aproximativ 10 km de locul producerii accidentului.

In aceasta dimineata, au fost depistati 4 tineri, 2 la domiciliu si 2 intr-o padure din proximitatea orasului Pancota, toti din localitatea Pancota, care s-ar fi aflat in autoturism.

Din primele verificari, autoturismul ar fi fost condus de un tanar de 18 ani, care a fost testat cu aparatele alcooltest si DrugTest, cu rezultat negativ.

Cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Judecatoria Chisineu-Cris, sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie si modificarea locului accidentului.

In urma evaluarii medicale, doi politisti au fost raniti grav si au ramas internati in spital, unul a fost diagnosticat cu rani care nu necesita internarea, iar al patrulea nu a fost ranit”, se arata intr-un alt comunicat al Politiei. (V.E.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro