Voleibaliștii Rapidului au pe tricouri cele 3 cupe ale campionilor

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Echipa de volei a Rapidului a adus onoare clubului încă din anii ’60, când au câștigat nu mai puțin de trei Cupe ale Campionilor Europeni. Acești sportivi de excepție au reușit să se impună în competiția europeană intercluburi în anii 1961, 1963 și 1965, demonstrând valoarea și determinarea lor.

Generația de aur a anilor ’60 a reprezentat cu succes Rapidul la nivel european, aducând trofee importante în vitrina clubului. Alcătuirea echipei campioane din 1961 include nume precum Grigorovici, Costinescu sau Timirgazin, care au scris istorie în voleiul masculin.

Performanțele remarcabile ale voleibaliștilor Rapidului din acea perioadă au fost recunoscute și la nivel național, unde au câștigat ultimul titlu în 1966. Astăzi, această moștenire este onorată de urmașii lor, care poartă cu mândrie pe tricouri cele trei cupe ale campionilor câștigate în trecut.

În prezent, echipa de volei a Rapidului continuă tradiția de excelență, participând la playoff-ul campionatului național și luptând pentru noi succese. Meciul de debut din playoff este programat astăzi în Giulești, unde voleibaliștii vor întâlni echipa CSM Constanța într-o confruntare care se anunță palpitantă.

Sursa: Club Sportiv Rapid București.

Din acest sezon, băieții de la volei joacă cu cele 3 cupe ale campionilor inserate pe tricouri! Începând din acest sezon, voleibaliștii Rapidului au pe tricouri trei trofee stilizate care amintesc de cele 3 cupe ale campionilor cucerite în anii ’60 de cea mai valoroasă generație de sportivi din istoria Rapidului la nivel de echipă. Este vorba despre generația care între 1960 și 1967 a jucat 7 finale ale Cupei Campionilor Europeni din care a câștigat 3. În 1959, băieții… de la volei au cucerit al 6-lea titlu național și au dat startul unei serii fenomenale. Voleibaliștii rapidiști au triumfat în cea mai importantă competiție europeană intercluburi în 1961, 1963 și 1965. Echipa Rapidului (vezi foto), campioană europeană în 1961, a avut următoarea alcătuire: Grigorovici, Costinescu, Pavel, Timirgazin, Petrescu (antrenor), Plocon, Drăgan, Răducanu, Ferariu, Nicolau. Iată și rezultatele Rapidului în cele 3 finale câștigate 1961: Rapid v TSKA Moscova 3-1 si 3-2. 1963 : Rapid v TSKA Moscova 1-3 si 3-0. 1965 : Rapid Minior Pernik 1-3, 3-1 si 3-2. După finala de la Bruxelles, cu Minior Pernik, pentru că au devenit campioni europeni pentru a treia oara, rapidiștii au primit definitiv trofeul CCE care se află și astăzi în Giulești. Pe 25 iunie, la sărbătoarea Centenarului, din generația de aur a anilor ’60 ne-au onorat cu prezența Aurel Drăgan și Aurel Ardelea. Pentru a aminti tuturor de performanțele fenomenale ale voleibaliștilor rapidiști din anii ’60, din sezonul 2023-2024, urmașii lor au tricourile inscripționate cu 3 trofee care simbolizează cele 3 cupe ale campionilor care au poposit în Giulești. Un astfel de tricou îti transmite că joci la o echipă care, cândva, a fost cea mai bună din Europa! Iar amintirea asta obligă! Tot generația anilor ’60 este cea care a adus ultimul titlu național în Giulești la volei masculin. Se întâmplă în 1966. De atunci au trecut 58 de ani. Astăzi, de la ora 14:00, voleibaliștii debutează în playoff-ul campionatului național în primul meci al seriei contra celor de la CSM Constanța. Jocul se va desfășura în Giulești. Marius Ionescu


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Club Sportiv Rapid București
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro