Voci romanesti rasuna in Trafalgar Square, Londra

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Un cor românesc format din membri ai comunității românești din Londra și împrejurimi a susținut un concert de colinde în Trafalgar Square, în data de 16 decembrie 2023. Acest eveniment a avut loc la ora 15 și a avut ca scop celebrarea obiceiurilor și tradițiilor românești în una dintre cele mai renumite piețe din Londra, care este și epicentrul sărbătorii Crăciunului în metropola britanică.

Inițiativa a fost sprijinită de Institutul Cultural Român de la Londra, care s-a alăturat Asociației Roconect în promovarea frumuseții locale a sărbătorilor în concordanță cu tradițiile românești.

Corul, alcătuit din peste 50 de membri, atât adulți, cât și copii, a prezentat în fața publicului londonez cele mai frumoase colinde tradiționale românești, precum și o mică parte din diversitatea excepțională a costumului tradițional din diferite zone etnografice.

Pianistul și dirijorul Cornelius Orășanu de la Allegretto Music Academy din Londra a selectat și armonizat vocile voluntarilor care au interpretat peste 12 colinde, printre care se numără “Iată, vin colindătorii”, “Steaua sus răsare”, “Trei Păstori”, “O, brad frumos!” și “Domn-Domn să înăltăm”.

Primăria din Londra a susținut cu entuziasm acest eveniment, alocând grupului de colindători români un spațiu generos pentru a-și desfășura activitatea.

Mai multe detalii despre proiectele în desfășurare ale Institutului Cultural Român de la Londra pot fi găsite pe rețelele de socializare și pe website-ul institutului: https://www.rcilondon.co.uk/, www.facebook.com/ICRLondon, twitter.com/RCILondon și https://www.instagram.com/rcilondon/.

(I.P.)

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Vocile primului cor romanesc alcatuit din membri ai comunitatii romanesti din Londra si imprejurimi au rasunat in Trafalgar Square, sambata, 16 decembrie 2023, de la ora 15, celebrand obiceiurile si traditiile romanesti intr-una dintre cele mai cunoscute piete ale Londrei, epicentrul sarbatorii Craciunului in metropola britanica.

Institutul Cultural Roman de la Londra s-a alaturat initiativei Asociatiei Roconect in sustinerea acestui gest care impleteste frumusetea locala a sarbatorilor cu datinile romanesti.

Corul, format din peste 50 de cantareti, adulti si copii, a prezentat in fata publicului londonez cele mai frumoase colinde traditionale din tara noastra si un crampei din exceptionala diversitate a portului traditional din diferite zone etnografice.

Cornelius Orasanu, pianist si dirijor la Allegretto Music Academy din Londra, a selectionat si armonizat vocile voluntarilor care au interpretat peste 12 colinde, printre care amintim: Iata, vin colidatorii, Steaua sus rasare, Trei Pastori, O, brad frumos! si Domn-Domn sa-naltam.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Primariei din Londra, care a raspuns cu entuziasm, alocand grupului de colindatori romani un spatiu generos.

Mai multe detalii despre proiectele in desfasurare ale ICR Londra pot fi gasite pe retelele de socializare si website-urile institutului:

https://www.rcilondon.co.uk/
www.facebook.com/ICRLondon
twitter.com/RCILondon
https://www.instagram.com/rcilondon/

(I.P.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro