Vizita de marcă a antrenorilor francezi în Giulești

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Articol analitic

Zilele trecute, un grup de aproximativ 30 de membri din corpul de antrenori al Federației Franceze de Handbal au avut o vizită deosebită în România. Acești oaspeți de marcă au fost plimbați prin măruntaiele stadionului Giulești, unde au avut ocazia să vadă macheta vechiului stadion, realizată cu pasiune de către un suporter înfocat al Rapidului.

Cu această ocazie, gazdele române au dorit să le reamintească francezilor de o performanță memorabilă a echipei naționale de rugby. În 1980, România a învins Franța cu scorul de 15-0 chiar pe stadionul Giulești. Cu toate acestea, spiritul fair play a fost păstrat, iar gazdele au povestit și despre un meci mai recent, cel cu PSG din 2001, când au lăsat francezii puțin în beznă.

Un alt aspect pe care românii au dorit să-l evidențieze a fost galeria Rapidului, care poartă cu mândrie culoarea vișinie. Acesta este un simbol deosebit de important pentru suporterii echipei, iar francezii au avut ocazia să afle mai multe despre această tradiție și despre pasiunea care animă suporterii români.

În cadrul acestei vizite, nu a putut fi omisă nici menționarea celei mai bune portărițe din istoria handbalului, Katrine Lunde, care își expune tricoul Rapidului pe perete. Românii și-au exprimat regretul pentru prietena lor, Katrine, dar în același timp au subliniat bucuria lor pentru Orlane Kanor, o handbalistă rapidistă, care tocmai a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial.

Francezii au plecat încântați de această vizită ghidată de către directorul tehnic al echipei Rapid, Rareș Fortuneanu. Aceștia au promis că vor reveni cu prima ocazie și că vor continua să își consolideze legăturile cu România.

Astfel, această vizită a reprezentat o oportunitate de a promova spiritul sportiv și valorile echipei Rapid, precum și de a întări relațiile dintre România și Franța în lumea handbalului. Cu siguranță, acest eveniment va rămâne în memoria ambelor părți și va contribui la consolidarea colaborării în viitor.

Sursa: Club Sportiv Rapid București.

În cursul zilei de ieri am avut onoarea să primim vizita unor invitați de marcă, aproximativ 30 de membrii din corpul de antrenori al Federației Franceze de Handbal. Dincolo de discuțiile tehnice, i-am plimbat prin măruntaiele stadionului și le-am arătat inclusiv macheta vechiului Giulești amplasată în foaier, machetă făcută cu pasiune de suporterul cu sânge vișiniu Săndel Călcâia. Distinșilor oaspeți le-am reamintit cu plăcere că în 1980 România bătea Franța la rugby cu …15-0 pe bătrânul Giulești și, ca să fim fair play, le-am povestit și cum a fost la meciul cu PSG din 2001 când i-am lăsat un pic în beznă. Le-am povestit și de faimoasa galerie ce poartă cu mândrie culoarea vișinie și de cum cea mai bună portăriță din istoria handbalului, Katrine Lunde, are pe perete tricoul Rapidului. Le-am mai spus că ne pare rău pentru prietena noastră, Katrine, dar că în același timp ne bucurăm pentru rapidista noastră Orlane Kanor, care tocmai ce s-a suit pe prima treaptă a podiumului mondial. Una peste alta, francezii, ghidați prin Giulești de directorul tehnic al căprioarelor, Rareș Fortuneanu, au plecat încântați de tot ceea ce au văzut, cu promisiunea că ne vor mai vizita cu prima ocazie.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Club Sportiv Rapid București

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Paște liniștit și sărbători fericite!

În imaginea postată pe rețeaua de socializare, putem observa un mesaj simplu și plin de emoție: "Paște liniștit și...

Read More...

Sabrina Maneca Voinea câștigă dublă de argint la Campionatele Europene de gimnastică de la Rimini

La Campionatele Europene de gimnastică de la Rimini, Sabrina Maneca Voinea a obținut o dublă de argint, impresionând cu...

Read More...

Hristos a Înviat! Mesaj de Paște de la Departamentul pentru Situații de Urgență

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj de Paște prin intermediul rețelelor sociale, adresându-se celor care sărbătoresc...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro