Viktor Orban: daca Rusia vrea plata in ruble, o vom face in ruble

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
PM Orban

Ungaria este singura tara membra a Uniunii Europene care va plati gazul rusesc in ruble pentru a primi gaze rusesti in continuare, sustine Viktor Orban.

In acest context se intrevede un conflict in ascensiune in interiorul UE, mai ales dupa afirmatia premierului Ungariei din conferinta de presa de miercuri:

“Daca Rusia vrea plata in ruble, o vom face in ruble”

Alti lideri din Uniunea Europeana au refuzat cerinta lui Vladimir Putin de a plati in moneda rusesca, chiar daca acesta i-a amenintat ca va taia gazul spre Europa daca nu o fac.

Dar ce vor face cand Putin va taia intr-adevar gazul? Europa mai are cel putin 8-10 ani pana la o independenta energetica de la gazul ruresc, in speranta ca va deveni dependenta de gazul SUA, si eventual al tarilor arabe. Puteti citi aici cat de profitabil este pentru America.

Ministerul de externe Ucrainean a criticat decizia guvernului Ungariei, drept “o atitudine neprietenoasa” asupra Ucrainei. “Praf in ochi” am putea spune, oricum Ucraina critica constant actiunile nationaliste unguresti, recent chiar si pe germani, sau mai bine zis pe presedintele Germaniei (tot aia e), de vreme ce presedintele reprezinta tara respectiva pe plan extern, lucru la care macar Cancelarul germaniei s-a aratat “iritat”.

Conflictul Ungaria-UE

Din punctul de vedere al lui Orban si al Ungariei, plata in ruble reprezinta doar “un detaliu tehnic” conform intelegerilor bilaterale pe care le are cu Rusia, si nu considera ca prin aceasta ar incalca sanctiunile europene impuse Rusiei.

UE, sau Ursula von der Leyden, cam acelasi lucru de vreme ce toate tarile din cadrul Uniunii par sa isi fi pierdut identitatea nationala, a sustinut raspicat vineri la CNN: a fost facuta o analiza asupra decretului semnat de Putin prin care cere plata in ruble, iar acest fapt ar fi o incalcare a sanctiunilor impuse.

Faptul ca Statul de Drept functioneaza in Ungaria nu poate fi dovedit decat prin actiunile lor: recent Parlamentul Ungariei a adoptat o lege care interzice promovarea homosexualității și transgenderismului în rândul minorilor, cu un vot covarsitor de favorabil: 157-1. LGBT in Ungaria nu prea e vazut cu ochi buni, iar ei macar nu au atitudinea de copil ascultator pe care o au celelalte tari din cadrul UE.

Garantat vor plati gazul rusesc in ruble, daca asta inseamna sa aiba gaz ieftin pentru tara lor. Acesti oameni sunt in primul rand unguri in tara lor, si apoi europeni. Asa cum reiese si din spusele comisarului european pentru Justitie belgian Didier Reynders:

“Statul de drept înseamnă de asemenea limitarea posibilităţii autorităţilor unui stat membru – chiar susţinute de o majoritate în parlament, de o mare majoritate a populaţiei – să acţioneze împotriva valorilor noastre”

Sursa: hungarytoday.hu hungarytoday.hu r3media.ro

Foto: hungarytoday.hu




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Teams prepare for a playoff match at the L.A. regional FIRST Robotics Competition in El Segundo on March 17.

Competitia regionala FIRST Robotics Los Angeles: Batalia robotilor confectionati manual

Competiția regională FIRST Robotics Los Angeles a adus laolaltă 44 de echipe de liceu care au construit, în ultimele...

Read More...

Tabloul cu flori colorate.

Imaginea prezentată în articolul analitic este o fotografie cu o pisică care se află pe o masă și care...

Read More...

Revenirea lui Simona Halep pe teren

În 2022, cariera Simonei Halep a fost întreruptă brusc, după o vară reușită. După o semifinală de Wimbledon și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro