Viitorul AI al României: Liderii din sectorul public și din mediul de afaceri analizează impactul AI la summitul de la București

BY: stiridinromania.ro In Magazin, STIRILE ZILEI
Viitorul AI al României: Liderii din sectorul public și din mediul de afaceri analizează impactul AI la summitul de la București

București, 19 martie 2024 – Summitul AI „Turning vision into impact with AI” („Transformarea viziunii în impact cu ajutorul AI”) a reunit sute de participanți, având ca invitați atât reprezentanți guvernamentali și din sectorul public, cât și lideri din mediul de afaceri din România. Găzduit de Microsoft România, în parteneriat cu Vodafone și EY România, summitul a avut ca scop transpunerea viziunilor ambițioase despre inteligența artificială în beneficii tangibile pentru cetățenii români, pentru întreprinderi și pentru economie în general.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, a subliniat importanța Strategiei Naționale de Inteligență Artificială a României, aflată în faza finală de avizare. Această strategie, care a trecut printr-o consultare publică extinsă, va stimula progresul tehnologic în diverse domenii precum agricultura și sănătate, contribuind la creșterea competitivității companiilor și la beneficiul românilor.

Microsoft România, prin vocea Country Manager-ului Bogdan Putinică, a evidențiat importanța inovației tehnologice și a soluțiilor AI adaptate pentru diverse sectoare și companii, menționând beneficiile aduse de acestea conform cerințelor europene de conformitate, confidențialitate și securitate.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai Guvernului României, ai Universității Babeș-Bolyai și ai unor companii importante precum UiPath, Vodafone, Adastra, EY România și Banca Transilvania. Discuțiile s-au concentrat pe strategiile AI transformative pentru dezvoltarea sectorului public, impactul AI în serviciile financiare și scenarii concrete ale impactului AI în diverse domenii precum retail, sănătate, producție și energie.

Potrivit unui sondaj realizat de International Data Corporation, organizațiile realizează un randament al investițiilor în AI în termen de 14 luni, iar pentru fiecare dolar investit în inteligență artificială, se obține un randament mediu de 3,50 dolari, peste 70% dintre respondenți declarând că firmele lor folosesc deja AI.

De asemenea, sectorul public din România beneficiază de transformarea digitală în cloud, cu exemple notabile precum Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). AFM a utilizat platforma Azure pentru a sprijini programul Casa Verde Fotovoltaice, în timp ce ANPC a implementat aplicația Regista, alimentată de Azure, pentru a trece la fluxuri de lucru fără hârtie și a îmbunătăți eficiența și serviciile furnizate consumatorilor.

Adoptarea pe scară largă a cloud-ului în sectorul public din România deschide calea pentru progrese semnificative în ceea ce privește eficiența, transparența și furnizarea de servicii.

Informatia a fost publicata pentru prima data de news.microsoft.com

Sursa si foto: Click aici
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aerial view of a building with a large rooftop garden featuring a mix of green and purple vegetation. The garden is designed in a curving, artistic pattern. In the background, other buildings and lush greenery are visible.

Oaza ecologica de pe acoperisul cladirii 12

NASA își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător printr-o grădină de pe acoperișul clădirii 12 de la Johnson...

Read More...

Un soldat ucrainean care voia să intre în R. Moldova a fost ucis după o altercație

Patru soldați au fost reținuți duminică în regiunea ucraineană Odesa „când au încercat să treacă granița”. Când au fost descoperiți,...

Read More...

Patru președinți americani uciși în atentate, alții vizați

Mai jos este o privire de ansamblu asupra asasinatelor, începând de la întemeierea Statelor Unite ale Americii (SUA) în...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro