VIDEO. Lumini ciudate pe cerul Romaniei. Satelitii Starlink, vizibili cu ochiul liber.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
starlink romania

Surpriza de proportii sambata seara pe cerul Romaniei, satelitii Starlink, ai lui Elon Musk, au fost vizibili cu ochiul liber. Videoclipul poate fi vizualizat mai jos.

Serviciul de internet oferit de Elon Musk este la acest moment disponibil si in Romania, la un pret de 529 RON pe luna, si necesita si achizitionarea de hardware in valoare de 3200 RON.

Foto: starlink.com

Conform Wikipedia, Starlink este o constelație de sateliți construită de SpaceX pentru a oferi acces la internet prin satelit.

Constelația va consta din mii de sateliți de dimensiuni reduse plasați pe orbita joasă a Pământului, care funcționează în combinație cu stațiile de emisie-recepție terestre.

SpaceX intenționează, de asemenea, să vândă o parte din sateliți în scopuri militare, științifice sau exploratorii.

Sursa: Facebook

Ce este un satelit artificial

Sateliții artificiali sunt obiecte create de om, care sunt lansate în spațiu și orbitează un corp ceresc. Orbita lor trebuie să fie relativ stabilă pe o perioadă mai mare de timp pentru ca sensul de “satelit” să se păstreze.

În marea lor majoritate, sateliții artificiali sunt nave robotice folosite pentru comunicații, supraveghere, și orbitează în jurul Pământului. Sateliții sunt folosiți pentru un număr mare de scopuri. Există sateliți de observare a Pământului civili și militari, sateliți de comunicații, sateliți de navigație, sateliți meteorologici și sateliți de cercetare. Stațiile spațiale și navele spațiale cu echipaj uman pe orbită sunt, de asemenea, sateliți.

Un satelit primește semnalul de la o stație emițătoare de pe Pământ (uplink) care amplifică și retransmite semnalul spre o stație de recepție (downlink), la o frecvență diferită. (wikipedia)

Vezi si VIDEO. Marea pacaleala, Selecționata autointitulatului Ținut Secuiesc a jucat până la urmă cu Ungaria U18, sub privirile lui Viktor Orban
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Din competitori, antrenori pentru colegii lor

Din competitori, antrenori pentru colegii lor Protagoniștii noștri de astăzi sunt militarii răniți din echipa Invictus România - Ionuț Butoi,...

Read More...
Copiii în universul muzicii! Art Kammerorchester din Timișoara, în concert pe scena Teatrului Municipal din Lugoj – Redeșteptarea

“Copiii în Universul Muzicii – Concert extraordinar oferit de Asociația Art Time și Art Kammerorchester”

Asociația Art Time pregătește un eveniment muzical deosebit, adresat copiilor. Este vorba despre un concert, programat pentru data de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro