stiridinromania.ro

Viata sexuala imbunatateste sănătatea fizică și mentală

In Lifestyle
viata sexuala
virtualmag.ro

Activitatea sexuală este o parte destul de importantă a vieții noastre de zi cu zi, beneficiile sale fiind vizibile pe mai multe planuri, inclusiv cel fizic, emoțional, intelectual și social.

Având în vedere faptul că sexul nu mai este tratat drept tabu, și majoritatea îl practică nu doar pentru reproducere, ci și pentru plăcere și intimitate, ne dorim să vorbim deschis despre beneficiile mai sus menționate. Iată care sunt câteva dintre acestea: 

Ai un sistem imunitar mai performant 

Se pare că persoanele care intretin acte sexuale relativ frecvent, adică o dată sau de două ori pe săptămână, prezintă un nivel mai ridicat de imunoglobulină A, cea care are rolul de a combate toate amenințările asupra sistemului imunitar. 

Practic, prin efectul său de stimulare a sistemului imunitar, activitatea sexuală poate ajuta la protecția împotriva a diferite tipuri de afecțiuni și boli, motiv pentru care a căpătat și reputația de variantă a aspirinei clasice. Apropo de pastile, dacă simți vreodată că ai nevoie de ajutor în ceea ce privește potența, pastilele Pops îți pot veni în ajutor! 

Te bucuri de un somn mai odihnitor

Vei dormi mai bine deoarece, corpul tău va elibera în mod natural oxitocină și endorfine. Combinția aceasta te va face să te simți îndrăgostit, dar în același timp și mai somnoros, având inclusiv efect sedativ. 

Un somn mai bun nu te va ajuta doar să fii mai bine dispus, ci va facilita și o durată mai lungă de viață și energie sporită pe parcursul zilei. 

Slăbești mai ușor

Aceasta activitate poate fi folosita și pentru a slăbi! E adevărat, nu va înlocui o sesiune de ridicat greutăți sau o tură prin parc, dar la finalul zilei și această activitate va arde calorii.

Se pare că ,în medie,se consumă în jur de cinci calorii pe minut. Desigur, la fel ca în cazul oricărui tip de activitate fizică, pentru a avea succes pe termen lung este nevoie de consecvență! 

Scapi de stres

Pe lângă cei doi hormoni de care vorbeam mai sus, în timpul actului se eliberează și prolactină și dopamină, hormoni care te vor ajuta să te simți mai bine.

Toruși, ia în calcul și faptul că și în acest caz importantă va fi calitatea, nu neapărat cantitatea: stresul va scădea doar dacă există intimitate fizică, dar mai ales emoțională între tine și partener/parteneră. 

Scapi de durere

Chiar dacă de cele mai multe ori apelăm la aceasta activitate pentru plăcere sau pentru a întări relația cu partenerul/partenera, nu trebuie să uităm și de efectul analgezic al acestei activități. 

Endorfinele de care vorbeam mai sus au o structură chimică asemănătoare cu cea a morfinei și pot calma tot tipul de dureri. Poți recurge la un astfel de tratament și pe cont propriu dacă este nevoie. 

Sursa: Comunicate EVZ


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online