Viata sexuala imbunatateste sănătatea fizică și mentală

BY: stiridinromania.ro In Lifestyle
viata sexuala

Activitatea sexuală este o parte destul de importantă a vieții noastre de zi cu zi, beneficiile sale fiind vizibile pe mai multe planuri, inclusiv cel fizic, emoțional, intelectual și social.

Având în vedere faptul că sexul nu mai este tratat drept tabu, și majoritatea îl practică nu doar pentru reproducere, ci și pentru plăcere și intimitate, ne dorim să vorbim deschis despre beneficiile mai sus menționate. Iată care sunt câteva dintre acestea: 

Ai un sistem imunitar mai performant 

Se pare că persoanele care intretin acte sexuale relativ frecvent, adică o dată sau de două ori pe săptămână, prezintă un nivel mai ridicat de imunoglobulină A, cea care are rolul de a combate toate amenințările asupra sistemului imunitar. 

Practic, prin efectul său de stimulare a sistemului imunitar, activitatea sexuală poate ajuta la protecția împotriva a diferite tipuri de afecțiuni și boli, motiv pentru care a căpătat și reputația de variantă a aspirinei clasice. Apropo de pastile, dacă simți vreodată că ai nevoie de ajutor în ceea ce privește potența, pastilele Pops îți pot veni în ajutor! 

Te bucuri de un somn mai odihnitor

Vei dormi mai bine deoarece, corpul tău va elibera în mod natural oxitocină și endorfine. Combinția aceasta te va face să te simți îndrăgostit, dar în același timp și mai somnoros, având inclusiv efect sedativ. 

Un somn mai bun nu te va ajuta doar să fii mai bine dispus, ci va facilita și o durată mai lungă de viață și energie sporită pe parcursul zilei. 

Slăbești mai ușor

Aceasta activitate poate fi folosita și pentru a slăbi! E adevărat, nu va înlocui o sesiune de ridicat greutăți sau o tură prin parc, dar la finalul zilei și această activitate va arde calorii.

Se pare că ,în medie,se consumă în jur de cinci calorii pe minut. Desigur, la fel ca în cazul oricărui tip de activitate fizică, pentru a avea succes pe termen lung este nevoie de consecvență! 

Scapi de stres

Pe lângă cei doi hormoni de care vorbeam mai sus, în timpul actului se eliberează și prolactină și dopamină, hormoni care te vor ajuta să te simți mai bine.

Toruși, ia în calcul și faptul că și în acest caz importantă va fi calitatea, nu neapărat cantitatea: stresul va scădea doar dacă există intimitate fizică, dar mai ales emoțională între tine și partener/parteneră. 

Scapi de durere

Chiar dacă de cele mai multe ori apelăm la aceasta activitate pentru plăcere sau pentru a întări relația cu partenerul/partenera, nu trebuie să uităm și de efectul analgezic al acestei activități. 

Endorfinele de care vorbeam mai sus au o structură chimică asemănătoare cu cea a morfinei și pot calma tot tipul de dureri. Poți recurge la un astfel de tratament și pe cont propriu dacă este nevoie. 

Sursa: Comunicate EVZ
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Din competitori, antrenori pentru colegii lor

Din competitori, antrenori pentru colegii lor Protagoniștii noștri de astăzi sunt militarii răniți din echipa Invictus România - Ionuț Butoi,...

Read More...
Copiii în universul muzicii! Art Kammerorchester din Timișoara, în concert pe scena Teatrului Municipal din Lugoj – Redeșteptarea

“Copiii în Universul Muzicii – Concert extraordinar oferit de Asociația Art Time și Art Kammerorchester”

Asociația Art Time pregătește un eveniment muzical deosebit, adresat copiilor. Este vorba despre un concert, programat pentru data de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro