Uruguay devine al 36-lea membru al Acordurilor Artemis

BY: stiridinromania.ro In Magazin
From left to right, Uruguayan Ambassador to the United States Andrés Augusto Durán Hareau, U.S. Department of State Deputy Assistant Secretary Kevin Sullivan, NASA Administrator Bill Nelson, and Uruguayan Foreign Minister Omar Paganini pose for a photo during an Artemis Accords signing ceremony, Thursday, Feb. 15, 2024, at the Mary W. Jackson NASA Headquarters building in Washington.

Uruguay devine cel de-al 36-lea membru al Acordurilor Artemis, semnând oficial documentele într-o ceremonie care a avut loc la sediul NASA din Washington, joi, 15 februarie. Administratorul NASA, Bill Nelson, a participat la ceremonie în numele agenției, iar ministrul de externe al Uruguayului, Omar Paganini, a semnat acordurile în numele țării sale.

Acordurile Artemis stabilesc un set practic de principii pentru a ghida cooperarea în domeniul explorării spațiale între națiuni.

La eveniment au participat și:

• Pam Melroy, administrator adjunct al NASA

• Karen Feldstein, administrator asociat al Biroului de Relații Internaționale și Interinstituționale al NASA

• Kevin Sullivan, subsecretar adjunct al Departamentului de Stat al Statelor Unite

• Andrés Augusto Durán Hareau, ambasadorul Uruguayului în Statele Unite

• Heide Fulton, ambasadorul Statelor Unite în Uruguay

“NASA își dă întâmpinarea călduroasă Uruguayului ca cel mai nou membru al familiei Acordurilor Artemis”, a declarat Nelson. “Statele Unite și Uruguay împărtășesc un angajament față de democrație și pace, iar acum extindem aceste principii în cosmos pentru a ne angaja în explorarea spațiului într-un mod sigur și transparent”.

Acordurile Artemis au fost stabilite în 2020 de Statele Unite în colaborare cu alte șapte țări fondatoare. De atunci, semnatarii acestor acorduri au purtat dezbateri axate pe cea mai bună modalitate de punere în practică a principiilor Acordurilor Artemis.

“Suntem onorați să avem oportunitatea de a prezenta cooperarea spațială ca un nou capitol în agenda bilaterală solidă dintre Uruguay și Statele Unite”, a declarat Paganini. “Suntem siguri că această ceremonie de semnare nu este un scop în sine, ci începutul unei noi abordări bilaterale bazate pe activități intensive în cunoaștere și noi oportunități pentru poporul nostru”.

Acordurile Artemis consolidează și implementează obligațiile-cheie ale Tratatului Spațiului Extraterestru din 1967. De asemenea, ele întăresc angajamentul Statelor Unite și al semnatarilor cu privire la Convenția de Înregistrare și Acordul de Salvare și Restituire, precum și cele mai bune practici sprijinite de NASA și partenerii săi, inclusiv dezvăluirea publică a datelor științifice.

Se așteaptă ca în lunile și anii următori să semneze aceste acorduri și mai multe țări, care promovează activități sigure, pașnice și prospere în spațiu. Pentru mai multe informații despre Acordurile Artemis, accesați site-ul în limba engleză: https://www.nasa.gov/artemis-accords.

En una ceremonia celebrada el jueves 15 de febrero en la sede de la NASA en Washington, Uruguay se convirtió en el trigésimo sexto país en firmar los Acuerdos de Artemis. El administrador de la NASA, Bill Nelson, participó en la ceremonia de firma por parte de la agencia, y el ministro de Relaciones Exteriores, Omar Paganini, firmó estos acuerdos en nombre de Uruguay.

Los Acuerdos de Artemis establecen un conjunto práctico de principios para guiar la cooperación en materia de exploración espacial entre naciones.

También participaron en el evento:

• Pam Melroy, administradora adjunta de la NASA

• Karen Feldstein, administradora asociada de la Oficina de Relaciones Internacionales e Interinstitucionales de la NASA

• Kevin Sullivan, subsecretario adjunto del Departamento de Estado de Estados Unidos

• Andrés Augusto Durán Hareau, embajador de Uruguay en Estados Unidos

• Heide Fulton, embajadora de Estados Unidos en Uruguay

“La NASA da la bienvenida a Uruguay como el miembro más reciente de la familia de los Acuerdos de Artemis”, dijo Nelson. “Estados Unidos y Uruguay comparten un compromiso con la democracia y la paz y, ahora, extendimos estos principios hacia el cosmos para comprometernos con la exploración del espacio de forma segura y transparente”.

Los Acuerdos de Artemis fueron establecidos en 2020 por Estados Unidos junto con otros siete países fundadores. Desde entonces, los signatarios de estos acuerdos han mantenido debates centrados en la mejor manera de poner en práctica los principios de los Acuerdos de Artemis.

“Nos sentimos honrados de tener la oportunidad de presentar la cooperación espacial como un nuevo capítulo en la sólida agenda bilateral entre Uruguay y Estados Unidos”, dijo Paganini. “Estamos seguros de que esta ceremonia de firma no es un fin en sí misma, sino el comienzo de una nueva vía bilateral basada en actividades intensivas en conocimiento y de nuevas oportunidades para nuestro pueblo”.

Los Acuerdos de Artemis fortalecen e implementan obligaciones clave del Tratado sobre el Espacio Ultraterrestre de 1967. También fortalecen el compromiso de Estados Unidos y las naciones signatarias con el Convenio de Registro y el Acuerdo de Rescate y Devolución, así como las mejores prácticas que tienen el respaldo de la NASA y sus socios, incluyendo la divulgación pública de datos científicos

Se espera que en los próximos meses y años más países firmen estos acuerdos, los cuales fomentan actividades seguras, pacíficas y prósperas en el espacio. Aprende más acerca de los Acuerdos de Artemis en el siguiente sitio web en inglés:

https://www.nasa.gov/artemis-accords

-fin-

Faith McKie / Roxana Bardan
Sede, Washington
202-358-1600
faith.mckie@nasa.gov / roxana.bardan@nasa.gov

María José Viñas
Sede, Washington
202-358-1600
maria-jose.vinasgarcia@nasa.govAcest titlu a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: NASA
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Enel lucrează! Locuitorii din Tapia şi Măguri, fără apă şi curent

Întreruperi de curent electric pe străzile din oraș

Întreruperi de curent electric în Timișoara în zilele de joi, 25 iulie, și vineri, 26 iulie, între orele 9,30...

Read More...

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...
Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro