Tradiție de praznicul Adormirii Maicii Domnului la Călărași » Episcopia Sloboziei și Călărașilor

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Marți, 15 august 2023, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

S-a creat deja o tradiție ca la Călărași, în ziua de prăznuire a Adormirii Maicii Domnului, Preasfinția Sa să slujească la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din municipiul Călărași, apoi slujba de pomenire a eroilor marinari.

Sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Marius Gabriel Purcărea și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop  Vasile Viorel Dinu și un sobor de preoți și diaconi.

Un grup restrâns al Corului Mihail Vulpescu a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Alături  de credincioși au participat la slujbă și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Chiriarhul locului a împărtășit toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic, copii, tineri și maturi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre Praznicul de astăzi, despre Sfânta Născătoare de Dumnezeu „ușă a lui Dumnezeu”, pentru că prin Ea a intrat Fiul lui Dumnezeu în lume, despre taina înălțării Ei la cer și a încununării în ceata sfinților și îngerilor, mai presus decât Heruvimii și Serafimii, pentru a fi rugătoare neobosită pentru noi către Dumnezeu.

După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu soborul de preoți și diaconi, au mers la Monumentul Eroilor Marinei Române, pe malul brațului Borcea, pentru a săvârși  slujba de pomenire a eroilor marinari, urmată de depunerea coroanelor de flori de către reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor din municipiul Călărași.

După acest moment solemn a fost lansată la apa Dunării o coroană de flori în formă de ancoră, în memoria eroilor marinari din Călărași.


,
Informatia a aparut pentru prima data pe sf-esc.ro

foto: Link sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Deplasare a unui contingent de pompieri către Franța

Astăzi, 13 iulie, a pornit către Franța cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri pentru schimbarea efectivelor...

Read More...

Performanțe remarcabile la INOT Campionatul țărilor Central Europene

La Campionatul țărilor Central Europene de înot, sportivele de la Dinamo au avut rezultate remarcabile. Daria Silișteanu a fost...

Read More...
Bicicliștii din toată Timișoara, uniţi-vă! Haideţi să vă spuneţi problemele cu care vă confruntaţi în traficul din oraş

Problemele bicicliștilor din Timișoara

Iubitorii bicicliștilor din Timișoara se confruntă cu numeroase provocări legate de infrastructura pentru biciclete, legislația deficitară și lipsa unor...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro