TotalEnergies Romania adoptă un ursuleț din Sanctuarul Libearty Zărnești

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
brigittecolajtotal

TotalEnergies Marketing Romania finanțează adopția lui Brigitte, locatarul cu numărul 100 al Sanctuarului Libearty Zărnești.

„LIBEARTY” este cel mai mare proiect de bunăstare a animalelor, din Europa. Prin acest proiect au fost salvați peste 130 de urși de la o viață de coșmar, plină de abuzuri, în cuști minuscule față de nevoia de spațiu a unor astfel de animale, prizonieri între gratii ruginite și cu ciment sub tălpi, în loc de iarbă. Sanctuarul de urși de la Zărnești dispune de 69 de hectare de pădure de stejar, cu copaci în care urșii să se cațăre, piscine în care să se bălăcească, hrană conform dietelor studiate de veterinari și îngrijirea medicală necesară.

Povestea lui Brigitte, ursul care zâmbește aproape tot timpul este una cu final fericit. Brigitte avea doar 4 luni când a ajuns în sanctuar, în primăvara anului 2018. Micuța ursoaică a ajuns la Libearty după ce a fost găsită de un grup de oameni, la marginea pădurii. Crezând inițial că este un cățel în căutare de mâncare, aceștia au petrecut toată ziua cu ea, iar mai apoi au luat-o acasă. Nu a durat mult până și-au dat seama ca este de fapt… un pui de urs. Au salvat-o de la o moarte aproape sigură, fiind mult prea mică pentru a supravieţui pe cont propriu în pădure. Fără mamă, ar fi fost sfâşiată de alte animale sălbatice sau ar fi murit de foame.

La solicitarea autorităților, puiul de urs a ajuns în Sanctuarul Libearty, unde a fost hrănit și îngrijit. Chiar și numele lui Brigitte are o poveste specială, acesta fiind inspirat de celebra actriță Brigitte Bardot, o bună prietenă a urșilor încă de la deschiderea Sanctuarului! Actrița și-a dat binecuvântarea cu privire la folosirea numelui său.

Echipa TotalEnergies Marketing Romania se implică activ în diverse inițiative de mediu, iar protejarea biodiversității, prin susținerea proiectului “Salvarea urșilor captivi” și adopția unui urs din cadrul Sanctuarului Libearty Zărnești, ne oferă bucurie și satisfacție că putem contribui la o inițiativă atât de frumoasă, afirmă Codruța Leonte, Legal Manager și Corporate Social Responsibility Ambassador, TotalEnergies Marketing Romania.

Mulțumim autorităților locale și Sanctuarului Libearty Zărnești pentru munca depusă și pentru dezvoltarea celui mai mare proiect de salvare, îngrijire și bunăstare a ursului brun din Europa!
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

 17 octombrie 2023: Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80” la Academia Română

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“ Academia Română are programată pentru data de 17 octombrie 2023 o sesiune aniversară...

Read More...

Dominarea lui Dinamo în Campionatele Naționale de SAMBO

Echipa de sambo a clubului Dinamo a dominat Campionatele Naționale, obținând rezultate remarcabile. Această disciplină de arte marțiale a...

Read More...
Muzică, mâncare, distracție și multe surprize! Începe Festivalul Internaţional de Recitare în Grai Străbun şi Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ”

Festivalul Internațional de Recitare în Grai Străbun și Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ” revine în Plaza Ohaba Forgaci ||

Ohaba Forgaci se pregătește să gazduiască cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Recitare în Grai Străbun și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro