Topul Performantei Universitare din Timisoara in 2024

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) se află în fruntea topului Best Global Universities Rankings 2024 între universitățile din Timișoara. Potrivit clasamentului realizat de US News & World Report din Statele Unite ale Americii, UVT ocupă locul al șaptelea în topul general la nivel național și se situează pe poziția a doua la nivel național pentru domeniul Fizică.

În cadrul topului general Best Global Universities Rankings, UVT se poziționează pe locul 7 din 19 universități ierarhizate din România. La nivel european, universitatea ocupă poziția 429, iar la nivel internațional se află pe locul 1205 din totalul celor 2460 de universități ierarhizate în acest an, din 104 țări. În ceea ce privește domeniile științifice, domeniul Fizică din UVT s-a clasat pe locul 318 la nivel mondial, din 1000 de universități care oferă programe de studii similare.

Indicatorii de performanță ai Best Global Universities Rankings – General includ reputația mondială, reputația regională, numărul publicațiilor, numărul cărților, numărul conferințelor, impactul normalizat al citărilor, numărul total de citări, precum și alte criterii relevante pentru evaluarea performanței universităților.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat că „rezultatele oferite de evaluarea Topului Best Global Universities Subject Rankings 2024 certifică valoarea UVT, reflectând performanța cercetării universităților în 47 de domenii de studii”. Aceste rezultate sunt obținute pe baza analizei datelor bibliometrice extrase din baza de date Web of Science, care acoperă peste 21.100 de reviste științifice de prestigiu din întreaga lume.

Best Global Universities Rankings este o clasificare realizată de US News & World Report din sua, cu sprijinul Clarivate Analytics, pentru a ghida tinerii americani în alegerea programelor de studii ale universităților din străinătate. Această clasificare, publicată pentru prima dată în 2015, oferă o perspectivă asupra universităților de top din lume.

UVT continuă să se afirme ca o instituție de învățământ superior de prestigiu, cu rezultate remarcabile în domeniul cercetării și educației. Este important ca aceste rezultate să fie recunoscute și să servească drept motivație pentru dezvoltarea continuă a universității în Spatiul European al Educației și Cercetării.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) este prezenta in topul Best Global Universities Rankings 2024 pe primul loc intre universitatile timisorene. In plus, UVT ocupa locul al saptelea in topul general la nivel national si se afla pe a doua pozitie la nivel national pentru domeniul Fizica. Topul este realizat de US News & World Report din Statele Unite ale Americii.

In topul general Best Global Universities Rankings, UVT se pozitioneaza pe locul 7 din 19 universitati ierarhizate din romania, iar la nivel european ocupa pozitia 429, la nivel international ocupand locul 1205 din totalul celor 2460 de universitati ierarhizate in acest an, din 104 tari. In ceea de priveste domeniile stiintifice, domeniul Fizica din UVT s-a pozitionat pe locul 318 la nivel mondial, din 1000 de universitati care oferteaza programe de studii similare.

Indicatorii de performanta ai Best Global Universities Rankings – General sunt: reputatia mondiala (12.5%), reputatia regionala (12.5%), numarul publicatiilor (10%), numarul cartilor (2.5%), numarul conferintelor (2.5%), impactul normalizat al citarilor (10%), numarul total de citari (7.5%), numarul de publicatii regasite in topul celor mai citate 10% publicatii (12.5%), procentul publicatiilor regasite in topul celor mai citate 10% publicatii (10%), procentul publicatiilor cu colaborare internationala raportat la totalul pe tara (5%), procentul publicatiilor cu colaborare internationala al institutiei (5%), numarul de lucrari citate regasite in topul celor mai citate 1% lucrari in domeniul de referinta (5%), procentul publicatiilor regasite in topul celor mai citate 1% lucrari (5%).

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Rezultatele oferite de evaluarea Topului Best Global Universities Subject Rankings 2024 certifica valoarea UVT, reflectand performanta cercetarii universitatilor in 47 de domenii de studii. Ierarhia are la baza analiza datelor bibliometrice din perioada 2019-2023, extrase din baza de date Web of Science, o platforma web care acopera peste 21.100 din cele mai influente si mai importante reviste stiintifice din intreaga lume in domeniile: stiinte, stiinte sociale, arte si stiinte umaniste. Rezultatele ne onoreaza si ne obliga pe mai departe, pentru ca UVT sa avanseze in Spatiul European al Educatiei si Cercetarii.”

Best Global Universities Rankings este o clasificare realizata de US News & World Report din SUA ca raspuns la dorinta tot mai mare a tinerilor americani de a se inscrie la programe de studii ale universitatilor din afara tarii si ofera un ranking al universitatilor de top din lume in scopul de a-i ghida in alegerea celor mai potrivite. Clasificarea este realizata cu sprijinul Clarivate Analytics si a fost publicata pentru prima data in anul 2015.

Informatii suplimentare pot fi regasite AICI.

(Universitatea de Vest din Timisoara, Horea Bacanu)

 Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Împușcături la un eveniment de campanie al lui Donald Trump. Presupusul atacator și un participant la miting au fost uciși

Donald Trump a fost escortat de urgență de la un miting din orașul Butler, Pennsylvania, după ce câteva focuri...

Read More...

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro