Teste cu explozivi pe mașini-capcană, la Capu Midia…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Teste cu explozivi pe mașini-capcană, la Capu Midia

Când lucrezi cu materiale explozive nu poți greși decât o singură dată. De aceea, concentrarea, responsabilitatea și atenția la detalii sunt extrem de importante pentru ca misiunea să fie un succes. Așa lucrează și militarii structurilor din cadrul Sistemului Național de Securitate, pe care, în această perioadă, i-am văzut la treabă în poligonul din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia.

Ce au făcut ei? Au avut un stagiu de pregătire în domeniile: neutralizarea dispozitivelor explozive, cercetare la fața locului și exploatarea post-incident.

Printre activitățile cu grad de risc s-a numărat și testarea efectului unor dispozitive explozive improvizate montate în, pe sau sub mașini-capcană. Îmbrăcați în costume speciale de protecție, militarii EOD au transportat încărcătura explozivă în zona de antrenament, au montat-o, iar la final colegii lor au detonat-o.

Și vă mai spunem un detaliu: militarii prezenți la Capu Midia au fost coordonați de un ofițer superior din cadrul Ministerului Apărării Naționale, un militar care a simțit pe propria-i piele efectul unui dispozitiv exploziv improvizat, într-una din misiunile din Afganistan la care a participat. Rănit, dar cu o ambiție și o forță interioară de nezdruncinat, ofițerul și-a făcut un obiectiv din a studia și pune în practică diverse metode de anihilare a dispozitivelor explozive improvizate care au făcut, de-a lungul timpul, victime, atât în teatrele de operații, cât și în viața de zi cu zi.

Text, foto, video Lt: Anca Medrea

#explozivi #teste #EODData: 2023-07-04 07:55:31

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Furtuna de vara aduce valuri uriase pe malul marii

Imaginea prezentată în articolul analitic surprinde o scenă cu un grup de tineri care se relaxează pe o plajă...

Read More...
Lumină și speranță! Rugăciune transformată în fapte de înțelegere și dragoste în Eparhia Hușilor- FOTO

Campania umanitară “De Paști aducem împreună Lumină în suflete”

Într-o lume plină de provocări și greutăți, acțiunile de compasiune și frățietate rămân faruri luminoase de speranță pentru cei...

Read More...

Gimnaștii și studenții UNEFS sprijină persoanele cu dizabilități

Articolul de mai jos prezintă implicarea gimnaștilor și studenților de la UNEFS în sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Pe baza imaginii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro