stiridinromania.ro

Stoltenberg: Grupul de lupta NATO va fi prezent in Romania!

In Actualitate, STIRILE ZILEI
Grupul de lupta NATO
virtualmag.ro

Asa cum s-a inteles din anuntul facut ieri de presedintele Romaniei, Grupul de lupta NATO va fi prezent si in Romania.

Conform NATO:

Liderii se vor întâlni la Bruxelles mâine, 24 martie 2022. Aceștia vor aborda consecințele invaziei Ucrainei de către președintele Putin, vor discuta rolul Chinei în această criză și vor decide următorii pași pentru consolidarea descurajării și apărării NATO, care include si grupul de lupta NATO in Romania.

Vorbind la o conferință de presă înaintea acestui summit extraordinar al NATO, secretarul general Jens Stoltenberg a prezentat în avans deciziile pe care se așteaptă că liderii le vor lua mâine. Aceste decizii includ declararea a patru noi grupuri de luptă NATO în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia, consolidarea poziției NATO în toate domeniile (terrestre, maritime, aeriene, spațiu și spațiu cibernetic), oferirea de sprijin suplimentar Ucrainei și intensificarea sprijinului pentru alți parteneri. în pericol de presiunea rusă. „Deciziile pe care le luăm mâine vor avea implicații de amploare”, a spus secretarul general. El a reiterat că, pentru a consolida securitatea euro-atlantică, Aliații NATO vor trebui să își dubleze eforturile pentru a investi mai mult în apărare. Despre aceasta, dl. Stoltenberg a subliniat că „există un nou sentiment de urgență. Pentru că nu putem lua pacea ca de bună.”

„Primul pas este desfășurarea a patru noi grupuri de luptă NATO.
În Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia.
Împreună cu forțele noastre existente în țările baltice și Polonia, aceasta înseamnă că vom avea opt grupuri de luptă multinaționale NATO de-a lungul flancului estic.
De la Marea Baltică până la Marea Neagră.”

Vezi aici cine este Jens Stoltenberg

Sursa: nato.inc


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online