Klaus Iohannis isi doreste un Grup de Luptă NATO în România

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Klaus grup de lupta in romania

Dupa intalnirea cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda, Klaus Iohannis a declarat ca isi doreste un Grup de Luptă NATO in Romania, ca răspuns cu caracter strict defensiv.

“România și Polonia, unite de un parteneriat și o prietenie trainice, vor continua acțiunea lor hotărâtă pentru ca libertatea, dreptul popoarelor de a-și decide singure soarta, pacea și securitatea să rămână reperele prezentului nostru.

Este mesajul pe care l-am transmis astăzi, la Palatul Cotroceni, alături de Președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Împreună, statele noastre reprezintă o forță care contează – în regiune și în NATO. Este necesară însă o prezență militară sporită aliată în țara noastră și în zona Mării Negre, ca răspuns cu caracter strict defensiv la agresiunea Rusiei, prin crearea cât mai rapidă a unui Grup de Luptă NATO în România.

Coordonarea noastră este esențială pentru consolidarea substanțială a Flancului Estic și, tocmai de aceea, am decis astăzi să organizăm la București un Summit al Formatului B9, pe care îl voi găzdui la Palatul Cotroceni, în pregătirea Summitului NATO din luna iunie de la Madrid.

În contextul crizei umanitare profunde din Ucraina, am avut un schimb de opinii și de bune practici cu Președintele Duda în ceea ce privește gestionarea valului de refugiați. Operaționalizarea centrului logistic de la Suceava asigură preluarea asistenței pentru Ucraina, dar și pentru Republica Moldova.”

Sursa: Facebook Klaus Iohannis
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Personal best pentru atletul Sorin Andrici la Ultramaratonul de la Belgrad: 205 km în 24 de ore!

Rezultat istoric la Ultramaratonul de 24 de ore de la Belgrad: Sorin Andrici alergă peste 205 de km într-o zi

Sorin Andrici, ultramaratonistul român, a stabilit un nou record personal în weekendul acesta, alergând timp de 24 de ore...

Read More...

Frumoasa vreme la munte.

Vremea la munte. Foto: Facebook, vezi sursa: Link catre sursa Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa...

Read More...

One commentOn Klaus Iohannis isi doreste un Grup de Luptă NATO în România

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro