Stiri Ministerul Economiei

BY: In Actualitate, Articole

Florin Spătaru, Ministrul Economiei: Industria de apărare rămâne prioritară în 2023! Am aprobat nucleul pentru industria de apărare pentru continuarea activității și menținerea în circuitul productiv a specialiștilor în domeniu. Pentru prima oară reușim să aprobăm nucleul pentru industria de apărare la început de an. Cu un conflict la graniță este cu atât mai important să asigurăm salariile angajțiilor din industrie pentru a continua activitatea în bune condiții. Următorul pas este să aprobăm planurile de investiții și bugetele acestor companii.
La propunerea Ministerului Economiei, Guvernul a aprobat în ședința din 26 ianuarie 2023 hotărârea privind aprobarea numărului mediu maxim de personal pe anul 2023 pentru operatorii economici din industria naţională de apărare, care desfășoară activități conform prevederilor art. 24 din Legea nr. 232/2016 privind industria națională de apărare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Sectorul industriei naționale de apărare reprezintă un domeniu economic strategic, menit să susțină efortul de apărare al țării prin furnizarea de produse şi servicii pentru Forţele Sistemului Naţional de Apărare (denumită în continuare FSNA), astfel încât România să-şi onoreze obligaţiile asumate în calitate de stat membru NATO şi al UE. Prin actul normativ se asigură protecţia personalului şi implicit a operatorilor economici, în perioadele neacoperite cu comenzi sau contracte a operatorilor economici cu capital majoritar și/sau integral de stat din industria naţională de apărare.

Citeste tot articolul aici: Read More

Sursa si foto: facebook.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Un nou crez circulă la Moscova: „Nu ai copii? Ești extremist!”. Aritmetica Kremlinului: 1,8 copii/femeie

Confruntat cu o criză demografică din ce în ce mai adâncă, agravată de pierderile tot mai mari în război...

Read More...

Situații de urgență și intervenție în județele Mehedinți, Tulcea și Suceava

Situațiile critice continuă în diverse zone din țară, iar pompierii se află în prima linie a intervențiilor de urgență....

Read More...

Rusia încearcă să se folosească de tensiunile etnice din Balcanii de Vest, avertizează SUA

Moscova încearcă să profite de tensiunile etnice din Balcanii de Vest pentru a provoca „instabilitate și a împiedica integrarea...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro