Spania și Portugalia înregistrează temperaturi record pentru luna aprilie pe măsură ce valul de căldură continuă.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
Spain, Portugal mark record temperatures for April as heatwave continues

Spania si Portugalia au inregistrat temperaturi record pentru luna aprilie, in timp ce valul de caldura a continuat sa afecteze cele doua tari. Potrivit datelor meteorologice, temperatura din sudul Spaniei a ajuns la 33,6 grade Celsius, in timp ce in Portugalia, regiunea Alentejo a inregistrat o temperatura de 32,6 grade Celsius. Aceste temperaturi sunt cu mult peste media normala pentru aceasta perioada a anului.

Valul de caldura din aceste tari vine dupa un sezon rece si ploios, care a afectat agricultura si turismul. Autoritatile din Spania au emis alerte de canicula pentru mai multe regiuni din sudul tarii, iar in Portugalia, autoritatile au emis avertizari pentru focare de incendii.

Acest fenomen nu este singular in Europa. In ultimii ani, continentul a fost martorul unor veri caniculare si a unor temperaturi record. In 2019, Franta a atins temperatura record de 46 de grade Celsius, ceea ce a dus la moartea a mai mult de 1.500 de persoane, in special batrani si persoane cu probleme de sanatate.

Specialistii avertizeaza asupra faptului ca aceste temperaturi ridicate sunt un semnal de alarma pentru schimbarile climatice, iar fenomenele meteo extreme vor deveni din ce in ce mai frecvente. Aceste evenimente nu afecteaza doar oamenii, ci si flora si fauna, precum si economia si infrastructura.

In concluzie, este important sa fim constienti de impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator si sa luam masuri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera, in vederea reducerii schimbarilor climatice. Sursa: France24.

Sursa si foto: www.france24.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Karateka Patricia Nastas câștigă medalia de bronz la Karate 1-Youth League

Karateka româncă Patricia Nastas a reușit să obțină medalia de bronz la competiția Karate 1-Youth League desfășurată în orașul...

Read More...

Evenimentul de Decorare a Drapelului de Luptă la Suceava

Astăzi, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, a avut loc un eveniment deosebit, dedicat Decorării Drapelului de Luptă...

Read More...

Startul celei de a 23-a ediții Ioana Cup din cadrul Raiffeisen Bank ITF Pro Tour Romania

In data de 19 mai 2024, a avut loc cea de-a 23-a editie a Ioana Cup, un eveniment de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro