Situatia financiara a Societatii de Transport Public Timisoara dezvaluie un dezastru economic

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
În pragul dezastrului! Cu o gaură de 150 de şoferi şi datorii uriaşe la bugetul de stat şi la furnizori, STPT abia se târăşte, de la o lună la alta

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) se confruntă cu probleme financiare majore, potrivit unui răspuns primit de consilierul local Roxana Iliescu. Informațiile prezentate de Sursa de Ves în luna aprilie se confirmă, iar situația economică a STPT este una dezastruoasă. Directorul companiei, Constantin Cocheci, câștigă lunar peste 20.000 de lei, la care se adaugă încă trei salarii pe criterii de performanță.

Potrivit răspunsului transmis de STPT, datoriile companiei se ridică la aproape 100 de milioane de lei. Cea mai mare parte a acestor datorii, respectiv 86,8 milioane de lei, sunt către ANAF, dintre care 37 de milioane au fost eșalonate pe o perioadă de șapte ani, iar alte 40 de milioane urmează să fie șterse după îndeplinirea planului de restructurare. STPT mai are datorii de 16,6 milioane de lei către furnizori și de aproape 6 milioane de lei către SMTT și bugetul local.

Pe lângă problemele financiare, Societatea de Transport Public se confruntă și cu alte provocări. Directorul companiei reclamă lipsa unui sistem ERP (Enterprise Resource Planning) și a unui sistem de ticketing și monitorizare a traficului funcțional. De asemenea, există ambiguități în contractul de delegare a serviciilor încheiat cu Primăria Timișoara și un deficit de personal.

Lipsa acută a personalului de bord, de aproximativ 150 de persoane, afectează direct calitatea transportului și bugetul de salarii, din cauza orelor suplimentare efectuate de personalul de bord pentru a menține traseele și frecvența acestora. Directorul subliniază că salariul personalului de bord din STPT se situează printre primele trei ca mărime în România.

Aceste informații evidențiază problemele grave cu care se confruntă STPT și necesitatea unor soluții urgente pentru a îmbunătăți situația financiară și calitatea serviciilor de transport public în Timișoara. Este important ca autoritățile locale să analizeze cu atenție situația și să găsească soluții pentru a asigura un transport public eficient și accesibil cetățenilor.

Sursa: www.sursadevest.ro

Consilierul local, Roxana Iliescu, care a cerut situaţia financiară actualizată, de la Societatea de Transport Public Timişoara, a primit într-un final, răspuns.

Acesta confirmă informaţiile prezentate de Sursa de Vest, la începutul lunii aprilie, şi artă dezastrul economic în care este STPT, unde directorul este plătit regeşte.

Constantin Cocheci, adus de USR la conducerea Societăţii, câştigă lunar, peste 20.000 de lei, sumă la acre, anual, se adaugă încă trei salarii, pe criterii de performanţă.

CITEŞTE ŞI: Artă inovatoare, la Muzeul Național al Banatului din Timişoara! Nu rata două expoziţii de excepţie!

În răspunsul transmis de STPT, Roxanei Iliescu şi presei, deopotrivă, directorul scrie negru pe alb că datoriile sunt de aproape 100 de milioane de lei.

Cea mai mare parte, 86,8 milioane, este către ANAF, iar dintre acestea, 37 de milioane au fost eşalonate  pe o perioadă de  şapte ani, urmând ca alte 40 de milioane să fie şterse, după îndeplinirea planuluid e restructurare.

Către furnizori, STPT are  datorii de 16,6 milioane de lei, iar către SMTT şi bugetul local, aproape 6 milioane de lei.

Însă, nu doar problemele financiare le dau bătăi de cap celor de la Societatea de Transport Public.

Directorul se plânge şi de lipsa unui sistem ERP şi a unui sistem de ticketing şi monitorizare a traficului funcţional, de ambiguităţile din contractual de delegare a serviciilor încheiat cu Primăria Timişoara, dar şi de deficitul de personal.

“Lipsa acută a personalului de bord. Un deficit de aproape 150 de persoane, deficit care influenţează în mod direct calitatea transportului şi, în acelaşi timp, bugetul de salarii, datorită orelor suplimentare efectuate de personalul de bord actual, pentru a menţine pe linia de plutire, traseele şi frecvenţa acestora. Deoarece sunt foarte multe dezinformări în presă şi în mediul online, vă aduc la cunoştinţă că salariul personalului de bord din STPT este, ca mărime, în primele 3 din România”, a scris Constantin Cocheci, în informarea transmisă Roxanei Iliescu.

CITEŞTE ŞI: UVT deschide Săptămâna de Inițiere cu trei evenimente culturale de marcă, alături de Cristian Tudor Popescu şi Doru CăstăianAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...
NASA Logo

Perioada de lumina lunga in primavara

Potrivit ultimelor date, în timp ce primăvara avansează, perioadele zilnice de lumină continuă să se extindă, schimbându-se cel mai...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro