Sebastian Apostol punctează în premieră pentru România în cadrul SRO eSports Sprint Europe

BY: stiridinromania.ro In Auto, STIRILE ZILEI
Sebastian Apostol punctează în premieră pentru România în cadrul SRO eSports Sprint Europe

Bucuresti, Competițiile propuse de SRO eSports reunesc elita scenei de sim racing din mediul Assetto Corsa Competizone. Implicit, acest cadru principal de prioritate pentru colectivul West Competition Racing în 2023, după debutul entuziasmant de anul trecut. Sebastian Apostol a primit nominalizarea BMW Motorsport pentru seria europeană de sprint, iar în cea intercontinentală de anduranță au fost formate două echipaje care pot emite pretenții.

Sezonul a început cu runda de sprint de la Monza, atât Sebastian Apostol (categoria Pro), cât și Marco Jonkers (Țările de Jos/categoria Silver) au fost victimele incidentelor din debutul cursei de o oră și nu s-au regăsit în zonă. punctelor la finele orei. Revanșa acestor produse în etapa a doua, la Paul Ricard, unde Sebastian sa calificat pe 18 din cei 26 de piloți Pro, la un ecart de sub patru zecimi față de timpul de pole position. Marco se lansează pe 10 din 24 printre piloții Silver, ambii având ca scop să acceadă în Top 15, unde se conferă puncte.

Startul în mijlocul plutonului nu a rămas fără urmări, daunele fiind reparate abia la mijlocul întrecerii, în momentul trecerii obligatorii pe la standuri. Într-o cursă liniară, fără multe răsturnări de situație, piloții West Competition Racing s-au luptat pentru fiecare poziție și nu au primit cadouri însemnate. Pentru a încheia pe 15 la categoria Pro, Apostol a fost nevoit să-l devanseze pe Dairé McCormack (Williams eSports), cel considera de mulți drept cel mai rapid pilot al momentului în Assetto Corsa Competizione. Astfel, pilotul român se situează în clasamentul general în fața unor nume mari, precum pilotul de Formula 3 Alexander Smolyar, Bastian Richter (nominalizare a uzinei Mercedes) sau campionul Alpine eSports Jaroslav Honzik.

Marco Jonkers sa clasat al zecelea la categoria Silver în etapa franceză, fiind acum în clasament în fața reprezentanților unor echipe precum Williams eSports sau Jean Alesi eSports. Obiectivul batavului este de încheia campanie de sprint în Top 10, unde se alocă premiile în bani.

Victorie de referință pe Mount Panorama

Anul trecut, debutul West Competition în seria mondială de anduranță SRO eSports IGTC era marcat de un surprinzător loc secund la finele celor 12 ore de la Bathurst. De această dată, echipa a plusat și a învins cu lejeritate prin echipajul format din Tadas Juknevicius (Lituania), Harris Mitropoulos (Grecia) și Zaahir Essa (Africa de Sud), alături de strategul Vangelis Klironomos (Grecia). În urma podiumului care a arătat potrivirea noului model Ferrari 296 GT3 cu traseul de la Antipozi, al doilea echipaj WCR, la bordul unui BMW M4 GT3, sa clasat pe poziția a cincea, după ce a condus cursa timp de două ore.

Sebastian Apostol, Victor Nicolae și Marco Jonkers au alternat la comenzile modelului BMW, iar punctele obținute în cadrul unei baze potrivite pentru obiectivul de îngrijire și l-au setat în al doilea an: să depășească referința din 2022, când au încheiat campionatul pe 5. Următoarea. cursă de anduranță va fi echivalentul virtual al celor 9 ore de la Kyalami, pe 17 iunie.

Toate cursele organizate de SRO eSports pot fi urmărite pe canalul de Youtube al organizației ce patron și competițiile reale: https://www.youtube.com/gtworld

Racing League Romania, expunere și performanță

În perioada 12-14 mai, cele două trofee de campioni ai echipelor din Romanian Endurance Series obținute de Racing League Romania au fost expuse la două evenimente cu mare preț la public. Cupa din sezonul 2021 a putut fi admirată la East European Comic Con, dimpreună cu modelele BMW campioane în-titre ale RES Touring și MotoRC S1000.

Distincția din 2022 a însoțit prezentarea RES efectuată de piloții West Competition Alexandru Șiclovan, Radu Iordache și Dragoș Simion la Poli Auto Fest, împreună cu organizatorul campionatului – Viorel Nicolae – și cu modelul BMW M4 GT4 (G82) care a triumfat în cursa de 500 de kilometri de pe Motorpark România. În aceeași întrecere, victoriile de la categoriile A3 (Dan Florea/Cătălin Țuțuian) și Logan Cup (Iordache/Simion) au propulsat RLR pe prima poziție în clasamentul echipelor.

Un weekend mai târziu, pilotul de motociclism George Cațan a lăsat deoparte BMW-ul S1000 RR pentru a debuta pe patru roți în Radical Romanian Cup, unde sa impus de la primul start la categoria sa. Un rol important în pregătirea acestei dificile tranziții la avut simulatorul construit pentru antrenament, fiindu-i oferit și conținutul original creat de Racing League Romania – varianta virtuală a traseului Motorpark România, în ambele sensuri de parcurgere.

Membrii RLR au conlucrat pentru a aduce României locul secund în prima ediție a campionatului balcanic. Echipajul campion a fost format din Victor Nicolae și Dragoș Simion (BMW M4 GT3), cei doi reușind succes în cursele de 3 ore de la Silverstone și Nurburgring. BMW a câștigat trofeul constructorilor din Balkan GT Challenge, cu contribuții ale reprezentanților din România, Grecia și Turcia.

Parteneriatul cu BMW România continuă în 2023

Racing League Romania și BMW au venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu șase sezoane reglementate în decursul ultimilor trei ani și jumătate, precum și alte evenimente speciale alături de organizatorii Bucharest Gaming Week. Întrecerile sunt difuzate în direct pe contul de Youtube la BMW România. 2021 a adus tranziția către platforma Assetto Corsa Competizione, unde cea de-a patra campanie a reprezentat un sezon mixt, de 13 etape, ce include etape de sprint cu BMW M2 CS Racing și etape de anduranță cu BMW M4 GT4.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Logitech G, Aqirys, Textar, MotorPark România, Psxbox.ro, VSG Design, Racing Sim.

Parteneri media: Adevărul Auto, 100% Sport, Bucharest Gaming Week, Blog BMW, 101CP, RallyMax, simrace.ro, The Car Guys.

Capturi de ecran: Alexandru Șiclovan, Sebastian Apostol

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

Comunicat remis de organizare West Competition Racing Promotion

Alexandru Șiclovan

+40729476569

alexandru@westcompetition.ro

(eticheteToTranslate)Racing League Romania

Sursa si foto: www.press.bmwgroup.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Rapid câștigă Cupa României în volei masculin

Galeria Rapidului s-a remarcat întotdeauna prin sloganuri puternice și încurajatoare pentru echipa lor. În anii 70-80, unul dintre cele...

Read More...
Interviu Direct la Subiect cu Valentin Căprariu

Valentino: de la șofer pe TIR la influencer de succes

Valentin Căprariu, cunoscut sub numele de Valentino, a devenit unul dintre cei mai populari români pe rețelele de socializare,...

Read More...
Man and young male student demonstrate how to sleep in space to a group of elementary students

NASA Stennis: Martie 2024

NASA Stennis, lider în explorarea spațiului: Martie 2024 Centrul Spațial NASA Stennis este în plină efervescență în această perioadă, marcând...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro