Navigarea subterană poate fi posibilă cu muoni de raze cosmice, arată cercetările.

BY: stiridinromania.ro In Magazin
Underground navigation maybe possible with cosmic-ray muons, research shows

Oamenii de știință au descoperit o nouă metodă de detectare a particulelor cosmice – muoni cosmici – prin intermediul unui detector subteran. Această descoperire este importantă, deoarece muonii cosmici sunt particule care pot fi utilizate pentru studiul interiorului obiectelor masive, cum ar fi vulcanii sau munții.

Cercetătorii de la Universitatea din California, Irvine și de la Universitatea din Maryland au construit un detector subteran pentru a detecta muonii cosmici. Detectorul este amplasat la o adâncime de 3 metri sub pământ și conține plăci de plastic și fibre optice. Când o particulă, cum ar fi un muon cosmic, trece prin detector, lasă în urmă semnale luminoase care sunt înregistrate și analizate.

În timp ce muonii cosmici sunt detectați deja în mod obișnuit în experimentele de fizică de înaltă energie, detectorul subteran oferă avantaje suplimentare. În primul rând, detectarea muonilor cosmici subterani poate fi utilizată pentru a studia interiorul obiectelor masive, cum ar fi vulcanii sau munții, oferind astfel o perspectivă nouă asupra structurii lor interne. În plus, detectarea muonilor cosmici poate fi utilizată și pentru a detecta materie întunecată, o substanță misterioasă care reprezintă majoritatea materiei din univers.

Această descoperire reprezintă un pas important în cercetarea muonilor cosmici și a utilizării lor în studiul universului. Detectorul subteran poate fi utilizat pentru a detecta muonii cosmici în diferite domenii, de la geologie la fizică de înaltă energie. În plus, această descoperire poate duce la noi modalități de studiu a structurii interne a obiectelor masive și poate dezvălui noi informații despre universul nostru.

Sursa si foto: techxplore.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Furtuna de vara aduce valuri uriase pe malul marii

Imaginea prezentată în articolul analitic surprinde o scenă cu un grup de tineri care se relaxează pe o plajă...

Read More...
Lumină și speranță! Rugăciune transformată în fapte de înțelegere și dragoste în Eparhia Hușilor- FOTO

Campania umanitară “De Paști aducem împreună Lumină în suflete”

Într-o lume plină de provocări și greutăți, acțiunile de compasiune și frățietate rămân faruri luminoase de speranță pentru cei...

Read More...

Gimnaștii și studenții UNEFS sprijină persoanele cu dizabilități

Articolul de mai jos prezintă implicarea gimnaștilor și studenților de la UNEFS în sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Pe baza imaginii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro