Seara Culturală Japoneză

BY: stiridinromania.ro In Articole, Cultura, Lifestyle

Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București are onoarea de a vă prezenta un nou eveniment din cadrul Serilor Culturale, și anume „Seara Culturală Japoneză”, care va avea loc în data de 10 noiembrie, pe strada Pitar Moș, nr. 7-13. , deschisă pentru toți iubitorii de manga, matcha, hiragana, katakana și kanji.

Seara Culturală Japoneză este un prilej de a afla cât mai multe despre tradițiile și obiceiurile japoneze, prin diversele activități desfășurate în cadrul proiectului, cum ar fi: degustatul de mâncăruri tradiționale, realizarea de origami, portul tradițional japonez și multe altele.

În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva păreri ale participanților edițiilor precedente:

„Țin minte, cu bucurie în suflet, cum ne strângeam secția de japoneză din toți anii să punem la punct activitățile ce urmau să fie derulate de-a lungul proiectului.

Senpaii noștri din anii mai mari erau coordonatori de cluburi, spre exemplu aveam: Clubul de Sushi, de Dans, de Cor, de Origami, de Caligrafie, de Ceremonia Ceaiului, poate și mai multe. Acest concept este preluat de la japonezi, care după orele normale de clasă au diverse activități care includ hobby-uri din toate domeniile, inclusiv îngrijirea pisicilor din campus sau trasul cu arcul.

Cei mai mulți participanți se strângeau probabil la Seara Culturală Japoneză. Erau atât de mulți încât nu aveau loc în sălile de clasă. Este chiar un eveniment de mare amploare organizat de pasionați ai culturii japoneze pentru cei pasionați la rândul lor și vă încurajez din tot sufletul să participați.

Să ne vedem cu bine acolo! それじゃ、またねー!”

(Lorina Hou, participant SCJ în 2017, 2018)

Entuziasmul față de proiect poate fi resimțit și în rândul organizatorilor:

,,Pandemia a reprezentat nesiguranță și multe incertitudini, nu doar pentru activitatea asociației noastre, dar și pentru proiectele pe care le organizăm. Astfel, din 2020, nu a mai fost posibilă organizarea evenimentului – Seara Culturală Japoneză.

Cu toate acestea, perioada dificilă a trecut, iar serile culturale și-au reintrat în drepturi.

În acest an ne propunem să introducem o notă asiatică în rândul tinerilor și să integrăm elemente specifice culturii japoneze: sushi, manga, floarea de cireș, haiku și multe alte surprize.

Vă așteptăm cu mic, cu mare, să descoperiți o zonă a lumii plină de istorie autentică, cu o tumultuoasă gamă de activități specifice, care să determine participanții să rămână informații interesante și utile!”

(Miruna Flipache – Coordonator Seara Culturală Japoneză 2023)

,,Seara Culturală Japoneză este, din ce am reușit doar să îmi imaginez din puținul meu timp în Asociație, cel mai iubit și așteptat eveniment de acest gen – în special după o pauză de 4 ani! Sunt recunoscătoare că îl pot numi primul meu proiect, chiar drept Asistent Coordonator. Ca să fiu sinceră, implicarea mea a venit, mai întâi, ca surpriză pentru mine, căci a fost o consecință fericită a unei decizii îndrăznețe, iar, mai apoi, ca surpriză din partea colegilor mei. Mă consider norocoasă prin faptul că am dat de oameni implicați și cel puțin la fel de curioși și ambițioși ca mine.

Nu pot decât să sper că îmi împărtășiți entuziasmul: vă așteptăm la sushi, origami și anime (iar acestea sunt doar câteva dintre activitățile populare care duc cu gândul la Japonia), și sperăm că veți simți cu adevărat că soarele răsare și pe strada Pitar Moș, chiar dacă pentru o noapte.”

                                     (Maria Vlădan – Asistent Coordonator Seara Culturală Japoneză 2023)

Seara Culturală Japoneză este o ocazie prin care toți iubitorii culturii asiatice se pot întâlni și bucura de această seară în care toate activitățile sunt pregătite special pentru a surprinde esența acestei țări numite Japonia.

Pentru detalii suplimentare, puteți accesa evenimentul prin următorul link: https://facebook.com/events/s/seara-culturala-japoneza-by-as/6151658748267707/
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Baschetbalistele se pregătesc de ultimul meci pe teren propriu din 2023

Echipa de baschet feminin Rapid se pregătește pentru ultimul meci pe teren propriu din 2023. Confruntarea va avea loc...

Read More...
IMPACTPRESS

Cererea de demisie a presedintelui Curtii de Apel Timisoara a fost aprobata de Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii

Președintele Curții de Apel Timișoara, judecătorul Mircea Crețu, și-a dat demisia din funcție, după ce judecătorii din Consiliul Superior...

Read More...
NASA meatball logo

NASA selectează companii pentru contractul de fabricare a echipamentelor de suport la sol la Centrul Spațial Kennedy al agenției în Florida

NASA a selectat următoarele companii pentru un contract cu durată nedeterminată, pentru a fabrica echipamente de suport la sol...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro