Scuze publice pentru întârzierea în acordarea consultației pacientului de către medicul neurolog din gardă

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Guvernul României ce așteaptă? Scrisoare deschisă a fermierilor către premierul Ciolacu și mai mulți miniștri – incomod-media.ro

Pacient în vârstă de 86 de ani, consultat cu întârziere în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște

Un incident regretabil a avut loc în noaptea de 14 spre 15 septembrie în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște. Un pacient în vârstă de 86 de ani, care acuza dureri de cap și amețeli, a fost consultat cu întârziere de către medicul neurolog de gardă în acea noapte.

Familia pacientului a exprimat nemulțumiri legate de întârzierea acordată consultării, ceea ce a determinat conducerea spitalului să inițieze o anchetă internă pentru clarificarea situației. Toate detaliile cazului au fost analizate în detaliu, urmând ca măsurile legale să fie luate.

Potrivit verificărilor efectuate, s-a constatat că pacientul a fost inițial investigat de medicul urgentist din cadrul UPU, iar ulterior i s-a efectuat un examen de computer tomograf cerebral, care a exclus un accident vascular cerebral. Medicii urgentiști au monitorizat și investigat pacientul în detaliu, acordându-i atenția necesară.

Deși medicul neurolog care se afla de gardă și-a motivat absența din UPU prin prezența unor cazuri urgente pe secție, conducerea spitalului consideră că acesta ar fi trebuit să fie prezent în ambele situații și să acorde atenție, investigații și tratament adecvat fiecărui caz în parte.

Medicul neurolog își exprimă regretul pentru întârzierea acordată consultației pacientului și își cere scuze public atât familiei pacientului, cât și opiniei publice.

În prezent, pacientul se află în stare stabilă, cu o evoluție favorabilă, și primește îngrijiri în Secția Neurologie a spitalului.

Conducerea Spitalului Județean Târgoviște face un apel către toți medicii să depună eforturi pentru tratarea pacienților cu medicamentele necesare, dar mai ales cu empatie și vorbe de încurajare. De asemenea, se dorește ca pacienții să fie conștienți de volumul mare de muncă existent în Secția Neurologie, mai ales că mulți pacienți din județul Prahova sunt transferați aici din cauza lipsei de medici de gardă pe secția de Neurologie a Spitalului Județean din Ploiești.

Conducerea spitalului își cere scuze din nou pentru problemele apărute și se angajează să facă eforturi pentru îmbunătățirea serviciilor medicale oferite. De asemenea, se solicită colaborarea tuturor părților implicate pentru binele pacienților.

Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, semnează acest comunicat, subliniind importanța informării prin intermediul Incomod Media și Google News.

Sursa: incomod-media.ro

Am aflat cu surprindere de un caz nedorit, care s-a petrecut în noaptea de 14 spre 15 septembrie a.c., în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște. Un pacient în vârstă de 86 de ani, care acuza dureri de cap și amețeli, a fost consultat cu întârziere, din păcate, de către medicul neurolog aflat de gardă în acea noapte.

În urma nemulțumirilor familiei pacientului, am declanșat o anchetă internă și am analizat atent toate amănuntele acestui caz, urmând să dispunem măsurile legale.

Din verificările făcute, am aflat că pacientul a fost investigat de către medicul urgentist din cadrul UPU, iar ulterior i s-a efectuat un examen de computer tomograf cerebral, în urma căruia s-a constatat că nu suferise un accident vascular cerebral. Medicii urgentiști l-au evaluat, monitorizat și investigat amănunțit, pacientul fiind monitorizat continuu.

Medicul neurolog care asigura permanența în acea gardă și-a motivat lipsa din UPU din cauza unor cazuri aflate pe secție. Considerăm însă că acesta ar fi trebuit să se îngrijească de ambele situații și să acorde atenție, investigațiile necesare și tratamentul adecvat fiecărui caz în parte.

Domnul doctor regretă întârzierea în acordarea consultației pacientului, motiv pentru care își cere scuze public atât dumnealui cât și familiei sale.

În acest moment, pacientul este stabil, cu evoluție favorabilă și primește în continuare îngrijirile necesare, în Secția Neurologie.

Conducerea Spitalului Județean Târgoviște îi roagă pe toți medicii să facă eforturile necesare pentru a-i trata pe oamenii suferinzi atât cu medicamentele de care au nevoie, dar mai ales cu o vorbă bună și multă empatie.

De asemenea, ne dorim ca pacienții să știe că volumul de muncă pe Secția Neurologie este foarte mare, mai cu seamă că des, aici, ne vin pacienți și din județul Prahova, din cauză că la Spitalul Județean din Ploiești NU există medici de gardă pe Secția Neurologie.

Încă o dată, ne cerem scuze pentru problemele apărute, încercăm să fim mai buni cu fiecare zi și vă rugăm să facem eforturi comune pentru binele tuturor.

Cu respect,
dr. Claudiu Dumitrescu,
Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Dominarea lui Dinamo în Campionatele Naționale de SAMBO

Echipa de sambo a clubului Dinamo a dominat Campionatele Naționale, obținând rezultate remarcabile. Această disciplină de arte marțiale a...

Read More...
Muzică, mâncare, distracție și multe surprize! Începe Festivalul Internaţional de Recitare în Grai Străbun şi Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ”

Festivalul Internațional de Recitare în Grai Străbun și Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ” revine în Plaza Ohaba Forgaci ||

Ohaba Forgaci se pregătește să gazduiască cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Recitare în Grai Străbun și...

Read More...
Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Thomas Perle, distins cu Premiul Nestroy pentru piesa “karpatenflecken” și lucrarea “Protestanții”

Thomas Perle, autorul care colaborează în prezent cu Clemens Bechtel la piesa Sidy Thal de la Teatrul German de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro