“Scenariul nerealist al separării Bulgariei de România”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
fbpx

Eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, consideră că scenariul propus de Marcel Ciolacu privind separarea Bulgariei de România nu este fezabil. Tomac argumentează că, în momentul aderării la Uniunea Europeană, tratatul prevedea că România și Bulgaria devin membri în același timp, semnând tratatul de aderare în mod simultan. Totodată, evaluările privind aderarea la spațiul Schengen au fost realizate în mod colectiv, iar autoritățile române ar fi trebuit să aibă o strategie pentru a convinge celelalte state membre să nu blocheze procesul. Tomac subliniază că decuplarea României de Bulgaria ar fi un scenariu nerealist și ar afecta relațiile dintre cele două țări, precum și cetățenii români din zona de sud-est a Europei.

Sursa si Foto: infotulcea.ro

Despre scenariul lansat de Marcel Ciolacu de separare a Bulgariei de România, eurodeputatul Eugen Tomac, preşedintele PMP, anunţă că este unul nerealist şi care nu poate fi pus în aplicare. 

Eugen Tomac: „Nu e pentru prima dată când decidenți români utilizează în spațiul public acest scenariu, care, din punctul meu de vedere, nu poate fi aplicat din două motive. În primul rând, pentru că atunci când am aderat la Uniunea Europeană tratatul suna «România și Bulgaria aderă la Uniunea Europeană», deci am semnat în același timp tratatul de aderare”.

De asemenea, toate evaluările noastre în ceea ce privește spațiul Schengen au fost făcute la pachet. Şi cred că aici s-a greșit enorm că autoritățile române n-au avut o strategie de a convinge toate statele membre, împreună, să nu existe blocajele pe care le avem în clipa de față.

Cred că ar fi o eroare să mergem pe acest scenariu de decuplare a României de Bulgaria, pentru că este nerealist și nu poate fi pus în aplicare.

Imaginați-vă ce ar însemna ca frontiera Uniunii Europene să se oprească pe Dunăre, iar vecinii noștri să rămână în afară. Tot cetățenii români ar avea de suferit, pentru că noi, pe această zonă de sud-est a Europei, Bulgaria și Grecia avem o relație destul de intensă și evident că ne-ar afecta foarte mult”.

#PMP #miscareapopulara #Schengen #RomaniameritainSchengen #Bulgaria #blocadaSchengenAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Furtuna de vara aduce valuri uriase pe malul marii

Imaginea prezentată în articolul analitic surprinde o scenă cu un grup de tineri care se relaxează pe o plajă...

Read More...
Lumină și speranță! Rugăciune transformată în fapte de înțelegere și dragoste în Eparhia Hușilor- FOTO

Campania umanitară “De Paști aducem împreună Lumină în suflete”

Într-o lume plină de provocări și greutăți, acțiunile de compasiune și frățietate rămân faruri luminoase de speranță pentru cei...

Read More...

Gimnaștii și studenții UNEFS sprijină persoanele cu dizabilități

Articolul de mai jos prezintă implicarea gimnaștilor și studenților de la UNEFS în sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Pe baza imaginii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro