CSM Lugoj învinge cu 3-0 echipa elvețiană Sm’Aesch Pfeffingen și obține a treia victorie consecutivă în Europa

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
A treia victorie cu 3-0 în Europa! CSM Lugoj triumfă în fața elvețiencelor de la Sm’Aesh Pfeffingen – Redeșteptarea

CSM Lugoj învinge Sm’Aesch Pfeffingen în Cupa CEV Challenge

Într-un meci surpriză din cupa CEV Challenge Cup, CSM Lugoj a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei elvețiene Sm’Aesch Pfeffingen. Spre surprinderea multora, CSM a câștigat cu 3-0 pe seturi, cu scorul categoric de 25-12, 25-11, 25-20. Antrenorul echipei, Ugljesa Segrt, a recunoscut că nici el nu se aștepta la un rezultat atât de clar, considerând acest triumf peste așteptările sale.

În 16-imile de finală ale CEV Challenge Cup, meciul dintre CSM Lugoj și Sm’Aesch Pfeffigen se anticipa a fi între două echipe relativ necunoscute. La urma urmei, în urmă cu doi ani în aceeași competiție, CSM reușea să treacă de echipa elvețiană după două partide dramatic, cu scorul de 3-2 acasă și 3-1 în deplasare.

Totuși, echipei Pfeffingen i-au lipsit câteva jucătoare-cheie care le-au adus succesul cu câțiva ani în urmă. Una dintre ele, Saita, o jucătoare din Japonia și fostă membră a CSM București, n-a mai fost un valet pe veliferul elvețian. În schimb, Silu Skorobogatva și cu alte jucătoare tinere au început acest sezon pentru Pfeffingen, în devenire.

Pe de altă parte, și CSM Lugoj s-a confruntat cu probleme ale proprii înaintea meciului. Accidentările le-au dat peste cap planurile, forțându-i pe jucătoare să se reinventeze în mers. Cu toate acestea, CSM a câștigat un meci important împotriva lui Dinamo București înaintea partidei cu Pfeffingen, consolidându-și moralul și concentrarea.

Diferența majoră față de meciul de acum doi ani cu Pfeffingen constă în ascensiunea echipei CSM Lugoj în competițiile europene. După ce au jucat finala Challenge Cup în sezonul 2022-2023 și s-au clasat pe locul doi printre primele 64 de echipe europene, CSM Lugoj a câștigat tot mai mult respect în circuitul internațional.

Partida de la Sala Sporturilor “Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj, disputată pe 11 noiembrie, s-a desfășurat în fața unui public numeros. CSM a început în forță și a câștigat primele două seturi cu scorurile de 12 și 11 puncte, într-un stil decis. Chiar dacă Pfeffingen a părut să revină în setul trei, în cele din urmă au cedat cu 5 puncte, învinși în fața fotbalistei CSM Lugojian.

Astfel, victoria categorică a CSM Lugoj îi readuce echipa pe linia de plutire și îi conferă încredere în potențialul lor. Evoluțiile jucătoarelor Lisa Ruban, Mirta Grbac, Olga Skrypak, Andra Artin, Nevena Vukcevic și Katarina Canac au fost lăudate de suporteri și de responsabilii echipei.

Pe lângă acest succes, un alt aspect important al meciului este faptul că a fost transmis în direct de TVR 3 – TVR Timișoara. Astfel, CSM Lugoj contribuie la promovarea sportului și aduce o expunere majoră echipei la nivel național. Acestea sunt doar câteva din efectele pozitive ale impactului pe care CSM Lugoj-l are asupra orașului.

Publicul și fanii echipei sunt invitați să asiste la un alt meci de campionat în compania echipei sucevene, sâmbătă, în sala Sporturilor din Constanța.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Puțini se așteptau la o victorie atât de categorică împotriva unei echipe elvețiene care ne-a pus mari probleme în urmă cu doi ani în cupele europene. După mai puțin de o oră de joc, CSM și-a adjudecat a treia victorie consecutivă cu 3-0 în Europa, pe seturi 25-12; 25-11; 25-20. Așa cum spunea la final antrenorul Ugljesa Segrt, un triumf care i-a depășit până și propriile așteptări, prin proporțiile scorului.

De altfel, meciul din 16-imile de finală ale CEV Challenge Cup dintre CSM Lugoj și Sm’Aesch Pfeffingen se anunța a fi un meci între două ”necunoscute”.

Pe de o parte, erau elvețiencele de la Pfeffingen, pe care le-am depășit acum doi ani în aceeași competiție europeană, după două partide dramatice, cu 3-2 la Lugoj și 3-1 în deplasare. Dar Pfeffingen de azi s-a dovedit a nu mai fi cea de ieri, când o avea ca libero pe Saita, formidabila jucătoare din Japonia, pe vremuri echipieră a campioanei europene, CSM București.

Paradoxal, a doua ”necunoscută” era chiar echipa gazdă. Afectată de accidentări, echipa Lugojului a fost nevoită să se reinventeze din mers, reușind în avanpremieră o victorie de moral cu Dinamo București în deplasare. Diferența față de meciul cu Pfeffingen de acum doi ani este că, între timp, cota europeană a Lugojului a crescut foarte mult, după ce a jucat finala Challenge Cup ediția 2022-2023, ocupând locul doi din 64 de echipe de top de pe bătrânul continent.

Cam așa erau distribuite ”cărțile” înainte de partida din 11 noiembrie, desfășurată de la 18.30 la Sala Sporturilor ”Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj. În fața unui public numeros, Lugojul a început în trombă, primele două seturi, câștigate la 12, respectiv 11, fiind un adevărat galop de sănătate. În setul trei, Pfeffingen pare că își revine, dar pierde și de astă dată, la diferență de ”numai” cinci puncte.

O victorie frumoasă, care a resturat moralul echipei. S-a văzut și din încrederea cu care au evoluat echipierele noastre Lisa Ruban, Mirta Grbac, Olga Skrypak, Andra Artin, Nevena Vukcevic, Katarina Canac, felicitări tuturor!
Să mai adăugăm că meciul a fost transmis în direct de TVR 3 – TVR Timișoara, încă un efect binevenit al Fenomenului CSM Lugoj!

Iubitorii voleiului sunt invitați sâmbătă la un nou meci de campionat, în compania echipei din Constanța.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Expedition 70 Flight Engineer and JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) astronaut Satoshi Furukawa works out on the Advanced Resisitive Exercise Device located (ARED) in the International Space Station's Tranquility module. The ARED is designed to mimic the inertial forces generated when lifting free weights on Earth.

Explorari stiintifice pe ISS: Misiunea Crew-7

NASA și SpaceX Crew-7 revin pe Pământ după luni petrecute la bordul Stației Spațiale Internaționale. Astronautul NASA Jasmin Moghbeli...

Read More...

Turneul Final 4 al Cupei României de Volei Masculin

Cupa României la volei masculin se apropie de momentul decisiv, Turneul Final 4, care va avea loc la Sala...

Read More...

Conferința finală a proiectului „România BeActive” – 26 martie, București

Conferința finală a proiectului „România BeActive” este un eveniment important ce va avea loc pe 26 martie în București....

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro