Rishi Sunak critică “noul minim” al Rusiei, în timp ce MI6 investighează explozia barajului din Ucraina – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Rishi Sunak explodează „noul minim” al Rusiei, în timp ce MI6 investighează explozia barajului din Ucraina – POLITICO

Rishi Sunak respinge noua mizerie a Rusiei: explozia din barajul Ucrainei

Ministrul britanic al finanțelor, Rishi Sunak, a criticat Rusia pentru o “nouă mizerie”, după ce un baraj din Ucraina a fost distrus în mod deliberat.

Într-un interviu acordat BBC Radio 4, Sunak a spus că explozia barajului Dnipro-1, care a avut loc în luna iunie, a fost o încercare a Rusiei de a destabiliza regiunea și de a încălca suveranitatea Ucrainei.

El a adăugat că Marea Britanie va continua să sprijine Ucraina și să își folosească influența pe plan internațional pentru a se opune acțiunilor Rusiei.

“Este o altă încercare a Rusiei de a destabiliza regiunea și de a încălca suveranitatea Ucrainei”, a spus Sunak. “Este o nouă mizerie din partea Rusiei și trebuie să ne asigurăm că continuăm să fim puternici în fața acestei amenințări.”

El a adăugat că Marea Britanie va continua să lucreze cu partenerii săi internaționali pentru a se opune acțiunilor Rusiei în Ucraina și în alte părți ale lumii.

Barajul Dnipro-1, care se află în regiunea Dnipropetrovsk din Ucraina, a fost distrus în mod deliberat în luna iunie, după cum au declarat oficialii ucraineni. Nu au existat victime în urma exploziei, dar barajul a fost grav avariat.

Autoritățile ucrainene au acuzat Rusia că a organizat atacul, dar Rusia a negat orice implicare.

Conflictul dintre Ucraina și Rusia a început în 2014, după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea și a sprijinit rebelii proruși din estul Ucrainei. Peste 13.000 de persoane au fost ucise în conflictul din estul Ucrainei până în prezent.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Miniștrii de Externe din SUA și Rusia au discutat telefonic despre riscul unei „posibile escaladări”

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au discutat telefonic, pe 12 iulie,...

Read More...

Deplasare a unui contingent de pompieri către Franța

Astăzi, 13 iulie, a pornit către Franța cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri pentru schimbarea efectivelor...

Read More...

Performanțe remarcabile la INOT Campionatul țărilor Central Europene

La Campionatul țărilor Central Europene de înot, sportivele de la Dinamo au avut rezultate remarcabile. Daria Silișteanu a fost...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro