“Revoluția parcarilor: Atribuirea locurilor în parcările de reședință intră într-o nouă eră de prosperitate!”

BY: stiridinromania.ro In Galați

Primăria municipiului Galați a anunțat că locurile de parcare de domiciliu/reședință rămase neatribuite în urma etapelor anterioare pot fi rezervate online începând cu data de 27 august 2023. Rezervarea se poate face prin accesarea aplicației informatice disponibilă la adresa https://parcari.primariagalati.ro. După finalizarea perioadei de rezervare, în intervalul 30 august – 9 septembrie 2023, se pot încărca cererile pentru atribuirea unui loc de parcare însoțite de documentele necesare pe platforma https://parcari.primariagalati.ro. Atribuirea locurilor de parcare se va face doar către persoanele cu domiciliul/reședința în municipiul Galați și care îndeplinesc anumite condiții, cum ar fi să nu aibă datorii la autoritatea locală și să dețină un autovehicul. Este important ca autovehiculul să aibă ITP și asigurare RCA valabile, să fie înregistrat la Primăria Galați și să nu aibă obligații de plată. Persoanele interesate pot găsi informații suplimentare și pot accesa manualul de utilizare a aplicației pe site-ul www.primariagalati.ro.

Redam in continuare anuntul complet transmis de Primaria Municipiului Galati.

Primăria municipiului Galați anunță că, începând din 27 august 2023, ora 08:00, până pe 30 august 2023, ora 07:59, locurile de parcare de domiciliu/reședință rămase neatribuite în urma etapelor de atribuire anterioare din zonele Mazepa I, Mazepa II, Țiglina I, Țiglina II, Micro 18 și Micro 21 pot fi rezervate numai prin accesarea aplicației informatice, online la adresa https://parcari.primariagalati.ro.
După finalizarea perioadei de rezervare, în intervalul 30 august – 9 septembrie 2023, se pot încărca, exclusiv online, cererile pentru atribuirea unui loc de parcare în parcarea de domiciliu/reședință însoțite de documentele menționate în Regulamentul prevăzut în H.C.L. nr. 337/2021 cu modificările și completările ulterioare, pe platforma https://parcari.primariagalati.ro, având posibilitatea modificării și completării documentelor până la finalizarea perioadei de depunere a documentelor.
Rezervarea și atribuirea locurilor de parcare din parcările de domiciliu/reședință se pot realiza doar de către persoanele cu domiciliul/reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care îndeplinesc următoarele condiții:
• nu figurează în evidențele fiscale ale autorității locale cu obligații bugetare restante, inclusiv amenzi contravenționale;
• au în proprietate/folosință un autovehicul;
• au solicitat prin intermediul programului online de rezervare a locurilor de parcare postat pe site-ul www.primariagalati.ro.
Autovehiculul trebuie să fie cu Inspecția Tehnică Periodică (ITP) valabilă la data depunerii cererii, să aibă asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) valabilă la data depunerii cererii, să fie declarat și înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei Municipiului Galați, fără obligații de plată.
Momentul la care se face rezervarea nu este definitoriu pentru atribuirea locului de parcare.
Nu vor fi admise la procedura de atribuire a locurilor de parcare de domiciliu/reședință persoanele fizice care:
• nu pot dovedi domiciliul/reşedinţa în imobilele arondate parcărilor de domiciliu/reședință;
• solicită în calitate de proprietar, utilizator, comodant/comodatar și au înregistrat la rolul fiscal construcție cu destinație garaj în municipiul Galați (dețin garaje amplasate în municipiul Galați);
• nu deţin un autovehicul în proprietate/folosință/utilizare;
• au efectuat rezervarea online ca deținător a unui autovehicul electric sau hibrid, dar documentele depuse nu confirmă această calitate;
• nu au efectuat rezervarea online ca deținător al unui autovehicul electric sau hibrid, dar documentele depuse confirmă această calitate;
• solicită atribuirea unui loc de parcare in temeiul Legii nr. 448/2006 Republicată privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, întrucât dosarele de atribuire depuse de aceste persoane nu mai fac obiectul Regulamentului aprobat prin H.C.L. 337/24.06.2021 cu modificările și completările ulterioare, conform dispozițiilor art. 1 alin. (2) și (3), aceste dosare vor fi soluționate direct de către Serviciul Reparații Străzi, Siguranța Circulației, Semaforizare din cadrul Primăriei Municipiului Galați.
Manualul de utilizare a aplicației informatice în vederea rezervării, tutorialul și arondarea imobilelor se pot accesa și consulta online pe site-ul www.primariagalati.ro la secțiunea Servicii electronice/Parcări de reședință.
Subliniem că persoanele care doresc și îndeplinesc condițiile de eligibilitate conform H.C.L. 337/24.06.2021, cu modificările și completările ulterioare, își pot rezerva cel de-al doilea loc de parcare de domiciliu/reședință.

Data: 2023-08-18 12:15:18

Foto: Facebook sau Pixabay

Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ministrul ucrainean de Externe, în China pentru discuții legate de oprirea războiului

Vizita ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, va dura până vineri și este prima pe care o face în...

Read More...
Enel lucrează! Locuitorii din Tapia şi Măguri, fără apă şi curent

Întreruperi de curent electric pe străzile din oraș

Întreruperi de curent electric în Timișoara în zilele de joi, 25 iulie, și vineri, 26 iulie, între orele 9,30...

Read More...

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...

One commentOn “Revoluția parcarilor: Atribuirea locurilor în parcările de reședință intră într-o nouă eră de prosperitate!”

  • Felicitări Primăria Galați pentru inițiativele menite să ne facă viața mai simplă! Acest gen de măsuri cu siguranță va aduce beneficii în eficiența alocării locurilor de parcare și va ușura situația cetățenilor.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro