Responsabilitatea proprietarilor de animale de companie

BY: stiridinromania.ro In Galați, STIRILE ZILEI

Campania colegilor noștri are ca scop educarea proprietarilor de animale de companie în ceea ce privește responsabilitățile pe care le au. Aceste sarcini sunt extrem de importante pentru a asigura un mediu curat și sigur pentru toți locuitorii. Printre aceste obligații se numără menținerea igienei în spațiile publice și colectarea dejecțiilor câinelui cu ajutorul unei pungi PVC și a mănușilor. De asemenea, este necesar să folosim lesa când ieșim la plimbare cu câinele, indiferent de talia acestuia. Câinii de talie medie și mare trebuie să poarte și botniță.

Un alt aspect important este deținerea carnetului de sănătate al animalului de companie. Acest document este esențial în cazul în care este nevoie de intervenție medicală sau pentru a dovedi că animalul este vaccinat și sănătos. Totodată, este interzisă eliberarea câinilor și a pisicilor pe domeniul public sau privat, deoarece acest lucru poate cauza probleme de igienă și poate deranja persoanele din jur.

Un punct sensibil în ceea ce privește creșterea și întreținerea animalelor de companie este asociat cu rasele de luptă. Organizarea de lupte între animale este complet interzisă, iar posesorii câinilor de luptă trebuie să inscripționeze în mod vizibil avertismentul “Câine periculos”. Această măsură este necesară pentru a preveni orice incidente neplăcute și pentru a proteja siguranța celorlalți.

De asemenea, este important de menționat că persoanele însoțite de câini nu au voie să intre în instituțiile publice, cu excepția cazului în care câinii sunt de utilitate sau însoțitori ai persoanelor cu dizabilități.

În concluzie, este responsabilitatea noastră, ca proprietari de animale de companie, să respectăm aceste reguli și să fim conștienți de impactul pe care îl avem asupra mediului și asupra celorlalți. Prin respectarea acestor obligații, putem contribui la crearea unui mediu mai curat și mai sigur pentru toți.

Sursa: Primaria Galati.

Redam in continuare anuntul complet al Primariei:

Colegii noștri derulează o campanie pentru creșterea gradului de conștientizare a proprietarilor de animale de companie vizavi de obligațiile care le revin.
Iată câteva dintre sarcinile deținătorilor de animale de companie:
* Menține igiena în spațiile publice și poartă la tine punga PVC și mănuși pentru colectarea dejecțiilor câinelui!
* Folosește lesa când ieși la plimbare cu câinele, indiferent de talia acestuia! Câinii de talie medie și mare trebuie să poarte botniță.
* Asigură-te că ai asupra ta carnetul de sănătate al animalului de companie!
* Este interzisă eliberarea câinilor și a pisicilor pe domeniul public sau privat.
* Este interzisă creșterea și întreținerea câinilor din rase de luptă pentru organizarea de lupte între animale. Posesorii câinilor de luptă au obligația să inscripționeze în mod vizibil avertismentul “Câine periculos”.
* Este interzisă intrarea persoanelor însoțite de câini în instituțiile publice. Excepție fac câinii utilitari care sunt însoțiți sau care se află în misiune, precum și câinii însoțitori ai persoanelor cu dizabilități.
* Fii un stăpân RESPONSABIL!

Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Facebook
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cocaine cartel collapses after final arrests in Spain

Dismantlarea cartelului de cocaina: operatiunea completa

Operațiunea coordonată la nivel internațional a vizat rețeaua criminală care coordona traficul de cocaină în cantități mari din Colombia,...

Read More...
VIDEO OPC a pus lacătul pe încă un restaurant din Complexul Studențesc, în urma unui control! Inspectorii au găsit mizerie și produse alterate

Nereguli grave descoperite la fast-food-ul Roy din Timișoara

Un fast-food din Complexul Studențesc din Timișoara, Roy, a fost închis de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor, după...

Read More...
Noul BMW M2

Performanta si eleganta: Noul BMW M2

Noul BMW M2 a fost lansat recent, aducând cu el o mulțime de inovații și upgrade-uri care îl fac...

Read More...

2 commentsOn Responsabilitatea proprietarilor de animale de companie

  • Sa poarte botnita? Dar ce facem cu maidanezii care sunt agresivi și ataca? Eu rămân cu un câine traumatizat iar maidanezul rămâne bine mersi în libertate. Mai întâi faceți curățenie pe străzi și apoi sa aveți pretenții.

  • Este interzisa imperecherea si inmultirea cainilor fara pedigree, nu doar a celor pentru lupte. Sunt o gramada de samsari care fac asta si vand pui pe olx si grupuri de facebok. Poate isi indeplinesc si autoritatile sarcinile!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro