Derbyul FC Delta Tulcea – Gloria Buzău: Bătălia pentru clasament

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Derby după 16 ani, acum și la juniori: FC Delta Tulcea - Gloria Buzău pe stadionul Delta

În urmă cu peste 16 ani, stadionul Delta din Tulcea a fost martorul unei victorii memorabile pentru echipa FC Delta Tulcea în fața Gloriei Buzău, chiar dacă aceasta din urmă avea să promoveze în Liga I de fotbal. Acum, cele două echipe se întâlnesc din nou, dar de această dată în meciurile oficiale ale juniorilor Under 19 și Under 17. Cu toate că obiectivul nu este promovarea, ci clasarea pe mijlocul clasamentului, FC Delta Tulcea are nevoie de o victorie categorică cu patru goluri diferență în meciul Under 19 pentru a depăși echipa adversă, iar în meciul Under 17, o victorie cu șase goluri diferență le-ar permite să-i depășească pe bucureșteni în clasament. Meciurile vor avea loc astăzi, pe stadionul Delta din Tulcea, iar intrarea la meci este gratuită pentru toți cei care susțin fotbalul tulcean și echipa FC Delta Tulcea.

Sursa si Foto: infotulcea.ro

Se întâmpla în 19 mai 2007 atunci când un stadion Delta cu aproape 5000 de spectatori aplauda, la scenă deschisă, victoria echipei FC Delta Tulcea în fața Gloriei Buzău, echipa care avea totuși să promoveze în Liga I de fotbal spre deosebire de tulceni.

După mai bine de 16 ani de la acel moment istoric pentru fotbalul tulcean, FC Delta Tulcea și Gloria Buzău au meci oficial la juniorii Under 19 și Under 17, echipele celor două cluburi având acum și ele un derby, însă nu pentru promovare ci pentru mijlocul clasamentului.

Măcinată de accidentări, echipa de juniori mari, Under 19 de la FC Delta Tulcea are un meci în care doar cu o victorie categorică la patru goluri diferență poate depăși în clasament echipa adversă, Gloria Buzău. Nu e totuși un obiectiv golaverajul, însă cele trei puncte da cu toate că oaspeții vor juca și ei pentru un punct măcar la Tulcea.

La juniori Under 17 echipa din Buzău este una dintre pretendentele la un loc pe podium (este deja pe locul 3) însă tulcenii îi pot depăși în clasament, la fel, tot cu o victorie categorică, de această dată cu șase goluri diferență.

Cele două meciuri dintre FC Delta Tulcea și Gloria Buzău sunt programate azi, de la ora 12.00 (Under 19) și respectiv 14.00 (Under 17) pe stadionul Delta iar intrarea la meci este gratuită pentru toți cei care mai cred în viitorul fotbalului tulcean și în fotbaliștii ce reprezintă azi acest brand, FC Delta Tulcea.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Rusia încearcă să se folosească de tensiunile etnice din Balcanii de Vest, avertizează SUA

Moscova încearcă să profite de tensiunile etnice din Balcanii de Vest pentru a provoca „instabilitate și a împiedica integrarea...

Read More...

Câți urși trăiesc în România? Autoritățile vorbesc de un număr record, dar fără o numărătoare reală

Autoritățile vor să aprobe împușcarea a peste 400 de urși până la sfârșitul anului, pe motiv că sunt prea...

Read More...

MET Summer Trophy: Turneul ITF M15 la București din iulie 2024

MET Summer Trophy este un turneu de tenis de nivel ITF M15 ce va avea loc la București între...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro