Respinsă cererea de arestare preventivă a lui Omer Radovancovici, fostul primar din Pojejena, de către Curtea de Apel Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Curtea de Apel Timișoara a respins contestația depusă de DIICOT Caras-Severin pentru arestarea preventivă a fostului primar din Pojejena, Omer Radovancovici. Această decizie vine în ciuda faptului că judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Caras-Severin, Rustin Petru Ciasc, l-a trimis pe inculpat după gratii cu câteva zile în urmă.

În schimb, Curtea de Apel a menținut mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Caras-Severin pe numele lui Covaci Marin, fost coleg de pușcărie cu Omer, care lucra ca paznic la cabana sa de vânătoare.

Avocatul Florin Kovacs a declarat: “Curtea de Apel Timișoara, prin cel mai dur complet de judecată din penal, a decis că nu se impune menținerea în arest preventiv a lui Omer Radovancovici. Cred că, dacă DIICOT aduce și o maimuță cu coadă tăiată și ar scrie pe pieptul ei Omer Radovancovici, la Tribunalul Caras-Severin sigur ar obține un al treilea mandat de arestare”.

Decizia Curții de Apel Timișoara este definitivă și dispune luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul Radovancovici Omer, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 29 noiembrie 2023 până la data de 27 ianuarie 2024 inclusiv.

Completul de judecată format din judecătorii Adriana Stoicescu și Florea Marinel Dumitru a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului Radovancovici Omer, sub condiția ca acesta să nu fie reținut sau arestat în altă cauză.

Această hotărâre a instanței de apel ridică întrebări cu privire la consistența și soliditatea probelor aduse de către DIICOT în dosarul lui Omer Radovancovici. Totodată, ea ridică semne de întrebare cu privire la modul în care se desfășoară investigațiile și procesele judiciare în România.

Este important de menționat că această decizie nu înseamnă că inculpatul este nevinovat, ci doar că nu există motive suficiente pentru a fi menținut în arest preventiv. Este necesar ca justiția să continue ancheta și să aducă probe concludente în fața instanței pentru a demonstra vinovăția sau nevinovăția inculpatului.

Această decizie a Curții de Apel Timișoara ridică și alte întrebări cu privire la modul în care sunt analizate și evaluate cazurile de către instanțele din România. Este necesară o analiză profundă a sistemului judiciar pentru a asigura că justiția este aplicată în mod corect și echitabil pentru toți cetățenii.

În concluzie, decizia Curții de Apel Timișoara de a respinge propunerea DIICOT Caras-Severin de arestare preventivă a inculpatului Omer Radovancovici ridică semne de întrebare cu privire la modul în care este administrată justiția în România. Este necesară o reevaluare a sistemului judiciar pentru a asigura transparența și echitatea în procesele judiciare.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Curtea de Apel Timisoara a respins, din nou, propunerea DIICOT Caras-Severin de arestare preventiva a inculpatului Omer Radovancovici, fostul primar din Pojejena, chiar daca judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Caras-Severin, Rustin Petru Ciasc, si-a facut datoria, in urma cu cateva zile, si l-a trimis dupa gratii.

In schimb, instanta de apel a mentinut mandatul de arestare preventiva emis de Tribunalul Caras-Severin pe numele lui Covaci Marin, fost coleg de puscarie cu Omer, care era angajat ca paznic la cabana sa de vanatoare.

„Respinge ca nefondata contestatia declarata de inculpatul Covaci Marin impotriva incheierii penale nr. 58 din data de 24.11.2023 pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Caras-Severin, in dosarul nr. 2349/115/2023.

Admite contestatia formulata de inculpatul Radovancovici Omer impotriva incheierii penale nr. 58 din data de 24.11.2023 pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Caras-Severin, in dosarul nr. 2349/115/2023 pe care o desfiinteaza in parte si rejudecand: 1. Respinge propunerea formulata, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin privind luarea masurii arestului preventiv fata de inculpatul Radovancovici Omer 2.

Dispune luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul Radovancovici Omer, pe o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 29 noiembrie 2023 pana la data de 27 ianuarie 2024 inclusiv”, se mentioneaza in Hotararea camera consiliu nr. 158/2023 din 29.11.2023, care este definitiva.

Completul de judecata format din judecatorii Adriana Stoicescu si Florea Marinel Dumitru a dispus punerea de indata in libertate a inculpatului Radovancovici Omer de sub puterea mandatului de arestare nr. 38/UP/24.11.2023, daca nu este retinut sau arestat in alta cauza.

„Curtea de Apel Timisoara, prin cel mai dur complet de judecata din penal, a decis ca nu se impune mentinerea in arest preventiv a lui Omer Radancovici. Cred ca, daca DIICOT aduce si o maimuta cu coada taiata si ar scrie pe pieptul ei Omer Radovancovici, la Tribunalul Caras-Severin sigur ar obtine un al treilea mandat de arestare”, a declarat avocatul Florin Kovacs. (G.I.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...
NASA Logo

Perioada de lumina lunga in primavara

Potrivit ultimelor date, în timp ce primăvara avansează, perioadele zilnice de lumină continuă să se extindă, schimbându-se cel mai...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro