Refacerea peisagistică a Parcului Poștei din Lugoj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Se înfrumusețează Lugojul! Parcul Poștei, refăcut ornamental

Parcul Poștei din Lugoj a fost recent supus unor lucrări de refacere peisagistică, într-o viziune modernă. Angajații Serviciului Sere și Spații Verzi din cadrul Primăriei Lugoj au efectuat lucrări de înfrumusețare a suprafețelor verzi și a inventarului arboricol.

Una dintre intervenții a constat în ridicarea coronamentului simetric al exemplarelor de tuia. Această acțiune a dus la crearea unei zone verzi aerisite și degajate, oferind o atmosferă plăcută pentru vizitatori.

Pe lângă aceasta, terenul a fost pregătit pentru însămânțarea de gazon. Prin această măsură, se urmărește uniformizarea suprafeței parcului și o întreținere mai eficientă a acestuia, conform declarației Primăriei Lugoj.

Pe viitor, în anul următor, se dorește refacerea fântânii ornamentale aflată în planul secund al frontonului parcului. De asemenea, este necesară refacerea soclului pe care este amplasat bustul lui Mihai Viteazul, montat începând cu anul 2018. Ansamblul statuar este amplasat într-o poziție centrală în prima linie a deschiderii parcului, iar în urmă cu câțiva ani placajul soclului s-a desprins.

Aceste lucrări de refacere și înfrumusețare a Parcului Poștei din Lugoj sunt parte a eforturilor Primăriei de a oferi locuitorilor un spațiu verde modern și bine întreținut. Acesta este un pas important pentru crearea unui mediu plăcut și relaxant în mijlocul orașului.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Parcul Poștei, situat în apropiere de Primărie, a beneficiat în această toamnă de o serie de lucrări de refacere peisagistică, într-o viziune mai modernă.

Lucrările au fost efectuate de angajații Serviciului Sere și Spații Verzi, din cadrul Primăriei Lugoj și au vizat suprafețele înierbate, dar și inventarul arboricol.

La exemplarele de tuia a fost ridicat coronamentul simetric. Rezultatul intervențiilor este o zonă verde aerisită și degajată.

Pe finalul lucrărilor a fost pregătit terenul pentru însă­mâ­nțarea de gazon.

“Pe spa­țiile de pământ dintre alei și arbori este prevăzut gazon, pentru un efect de uniformizare a suprafeței parcului și pentru o întreținere mai eficientă”, a transmis Primăria Lugoj.

În cursul anului viitor se intențio­nează și refacerea fântânii ornamentale, situată în planul secund al frontonului parcului.

De asemenea, se impune și refacerea soclului pe care este montat din 2018 bustul lui Mihai Viteazul.

Ansamblul statuar este amplasat, aproximativ central, în prima linie a deschiderii parcului și în urmă cu câțiva ani placajul soclului s-a desprins.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

MET Summer Trophy: Turneul ITF M15 la București din iulie 2024

MET Summer Trophy este un turneu de tenis de nivel ITF M15 ce va avea loc la București între...

Read More...

Premieră în Justiție. Imaginea lui Ceaușescu pe prelata unui camion i-a adus dosar penal unui locuitor din Zalău

Fotografia alb-negru de pe camionul surprins pe Valea Oltului era însoțită de textul: „Singurul conducător român cu sânge de...

Read More...

Miniștrii de Externe din SUA și Rusia au discutat telefonic despre riscul unei „posibile escaladări”

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au discutat telefonic, pe 12 iulie,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro