Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare într-un dosar de luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este una surprinzătoare, având în vedere faptul că socrii lui Chereches se află deja în arest preventiv, iar soția sa este urmărită penal pentru tentativa de mituire a judecătoarei care a emis sentința de condamnare.

În plus față de pedeapsa privativă de libertate, instanța a dispus și confiscarea unor bunuri ale primarului. Astfel, un autoturism marca Porsche Cayenne, un teren intravilan și o cotă parte a unui teren aferent parcării au fost sechestrate și urmează să fie valorificate până la concurența sumei de 65.000 de lei și 5.000 de euro. De asemenea, sechestrul asigurator va fi menținut pentru a garanta și plata cheltuielilor judiciare în valoare de 57.000 de lei.

Decizia instanței este definitivă, ceea ce înseamnă că primarul Chereches ar trebui să se predea la cea mai apropiată secție de poliție pentru a executa pedeapsa. Cu toate acestea, polițiștii nu l-au găsit nici acasă la edil, nici la sediul Primăriei din Baia Mare.

Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș a declarat că au primit un mandat de executare a pedepsei de 5 ani pentru un bărbat de 45 de ani din Baia Mare, emis de instanța competentă, și că efectuează verificări în vederea depistării acestuia.

Este de remarcat faptul că această condamnare vine în contextul în care mai mulți primari din România au fost implicați în diverse scandaluri de corupție în ultimii ani. Aceste cazuri au pus în discuție integritatea și transparența în administrația publică locală și au arătat necesitatea unor măsuri mai ferme împotriva corupției.

De asemenea, acest caz ridică întrebări în ceea ce privește responsabilitatea și implicarea membrilor familiei în activitățile ilegale ale unui primar. Faptul că socrii lui Chereches sunt în arest preventiv, iar soția sa este urmărită penal, arată că corupția poate avea o dimensiune extinsă și poate afecta mai multe persoane.

Este de așteptat ca autoritățile să facă eforturi pentru a-l găsi și aresta pe primarul Chereches, astfel încât acesta să poată executa pedeapsa închisorii. Este important ca justiția să-și facă datoria și să trateze fiecare caz de corupție în mod imparțial și eficient, pentru a demonstra că nimeni nu este mai presus de lege.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de luare de mita in forma continuata. De asemenea, dupa executarea pedepsei, timp de cinci ani nu va mai putea candida pentru o functie de demnitate publica.

Instanta a dispus si mentinerea sechestrului asigurator asupra unui autoturism marca Porsche Cayenne, a unui teren intravilan in suprafata de 74 mp si a terenului intravilan in cota de 9/788 parte aferenta parcarii, pana la concurenta sumei de 65.000 lei si 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea speciala.

Dispune ca sechestrul asigurator sa garanteze si executarea cheltuielilor judiciare in cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmarire penala, judecata in prima instanta si judecata in apel).

Decizia este definitiva, astfel ca primarul ar trebui sa se predea la cea mai apropiata sectie de politie. Dupa cum era de asteptat, politistii au fost atat la Catalin Chereches acasa, cat si la Primaria din Baia Mare, dar edilul este de negasit.

”Astazi, 24 noiembrie, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Maramures au primit de la instanta competenta un mandat de executare a pedepsei inchisorii de 5 ani, emis pe numele unui barbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata. Astfel, politistii efectueaza verificari, in vederea depistarii barbatului”, a transmis IPJ Maramures.

De mentionat ca socrii lui Catalin Chereches sunt in arest preventiv, in timp ce sotia acestuia este urmarita penal, in urma tentativei de a mitui judecatoarea care a dat sentinta de condamnare in dosarul primarului din Baia Mare.

Politistii s-au deplasat la locuinta lui Catalin Chereches, pentru a pune in aplicare mandatul de executare a pedepsei, insa nu l-au gasit acasa. Luat de val, unul dintre mascati a sarit gardul in curtea edilului, desi poarta era deschisa. De asemenea, Catalin Chereches nu a fost de gasit nici la sediul Primariei. (V.E.)

Sursa foto: romania TVAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cele mai bune aplicații de gestionare a datoriilor despre care trebuie să știți – incomod-media.ro

Gestionarea eficientă a datoriilor: cele mai bune aplicații de pe Android și iOS

Gestionarea datoriilor personale poate fi o sarcină dificilă pentru mulți oameni, dar există soluții tehnologice care pot facilita acest...

Read More...

Până în primăvara anului viitor, România va avea gata de luptă toate cele patru sisteme Patriot

Ministerul Apărării are în prezent patru sisteme de apărare antiaeriană Patriot, însă doar două sunt operaționalizate. Al doilea a...

Read More...
Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro