Recitalul cameral “Europa în armonii de vioară, acordeon și pian” la Sinagoga din Cetate

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Acorduri de vioară, acordeon și pian în Sinagoga din Cetate, într-un recital cameral!

Mâine seară, Sinagoga din Cetate va găzdui un recital cameral de excepție, care îi va încânta pe iubitorii de muzică clasică. Grație colaborării dintre Filarmonica Banatul Timișoara și Asociația A. I. CUZA – Gesellschaft für Literatur, Musik und Kunst e. V. Heidelberg, această seară muzicală promite să fie una memorabilă.

Recitalul cameral, intitulat “Europa din Timișoara”, va aduce în fața publicului trei artiști talentați: Laura Ristic Roman la vioară, Marko Ristic la acordeon și Sorin Petrescu la pian. Aceștia vor interpreta o selecție diversă de lucrări, de la compozitori cunoscuți precum Franz Schubert, până la artiști contemporani precum Gabriel Mălăncioiu.

Evenimentul va începe la ora 19:00 și se anunță a fi unul plin de emoție și virtuozitate. Sinagoga din Cetate, o clădire emblematică a orașului Timișoara, va deveni scena perfectă pentru această seară muzicală deosebită.

Recitalul cameral propus în programul serii cuprinde o varietate de lucrări ce vor demonstra versatilitatea și talentul celor trei artiști. De la piese clasice precum cele semnate de Franz Schubert sau C. Mikuli, până la compoziții contemporane ale lui Gabriel Mălăncioiu sau P. Machajdik, publicul va avea ocazia să se bucure de o experiență muzicală inedită.

Această colaborare între Filarmonica Banatul Timișoara și Asociația A. I. CUZA – Gesellschaft für Literatur, Musik und Kunst e. V. Heidelberg demonstrează încă o dată importanța și valoarea culturală a orașului Timișoara. Astfel de evenimente muzicale aduc un plus de valoare artistică și contribuie la diversificarea ofertei culturale din oraș.

Recitalul cameral “Europa din Timișoara” este o oportunitate excelentă pentru iubitorii de muzică clasică de a se bucura de un spectacol de înaltă calitate. Sinagoga din Cetate va răsuna în acorduri de vioară, acordeon și pian, iar cei prezenți vor avea șansa de a fi martorii unui moment artistic deosebit.

Sursa: www.sursadevest.ro

Sinagoga din Cetate va răsuna în acorduri de vioară, acordeon și pian!

Recitalul cameral are loc mâine, grație colaborării dintre Filarmonica Banatul Timișoara și Asociația A. I. CUZA – Gesellschaft für Literatur, Musik und Kunst e. V. Heidelberg.

Recitalul cameral Europa din Timișoara îi aduce în fața publicului pe Laura Ristic Roman – vioară, Marko Ristic – acordeon și Sorin Petrescu – pian.

Evenimentul are loc de la ora 19:00.

În program, lucrări de: C. Mikuli, H. Lohse, M. Lysenko, G. Mălăncioiu, F. Schubert, B. Ikonomov, P. Machajdik, N. Živković, V. Dinescu, B. Kovács, T. Brediceanu.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Canotajul Dinamo: 25 de sportivi și 3 antrenori pregătiți pentru Olimpiada de la Paris 2024

În cadrul evenimentului "Ready for Olympics", lotul olimpic de canotaj al României pentru JO Paris 2024 a fost prezentat...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro