Recital simfonic în cinstea Zilei Naționale a României

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Târgoviște: Concert simfonic dedicat Zilei Naționale a României. Intrarea este liberă

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, marți – 28 noiembrie 2023, la Muzeul de Istorie, începând cu ora 17:00, un recital dedicat Zilei Naționale a României, susținut de membri ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”. Accesul este liber!

„Marea Unire din anul 1918 a fost și rămâne pagina cea mai frumoasă din istoria României. 1 Decembrie, Ziua Națională a României, reprezintă momentul în care s-a realizat visul de a uni toate provinciile locuite de români într-un singur stat”, a declarat directorul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Recitalul este organizat cu ocazia Zilei Naționale a României și își propune să aducă un omagiu celor care au luptat și sacrificat pentru idealul național de unitate. Orchestra Simfonică „Muntenia” va interpreta piese muzicale celebre, care au marcat momente importante din istoria României.

Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie din Târgoviște, un loc cu o încărcătură istorică deosebită. Muzeul găzduiește numeroase exponate care ilustrează istoria și cultura românească, oferind astfel un cadru potrivit pentru sărbătorirea Zilei Naționale.

Accesul la recital este gratuit, dorindu-se ca cât mai mulți oameni să poată participa și să sărbătorească împreună această zi importantă pentru România. Organizatorii speră că evenimentul va aduce în prim-plan patriotismul și mândria de a fi român, valorile care trebuie să ne unească și să ne definească ca națiune.

În plus, recitalul este o oportunitate pentru publicul larg de a se bucura de talentul și pasiunea membrilor Orchestrei Simfonice „Muntenia”, care vor oferi o interpretare de excepție a unor compoziții clasice. Astfel, se dorește promovarea muzicii simfonice și aducerea acesteia mai aproape de comunitate.

În concluzie, recitalul organizat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița cu ocazia Zilei Naționale a României este un eveniment care aduce un omagiu istoriei și valorilor naționale. Prin intermediul muzicii, se dorește să se transmită emoție și să se creeze un moment de comuniune între participanți, într-o atmosferă încărcată de patriotism și mândrie națională. Accesul liber la eveniment reprezintă un gest de generozitate și deschidere către publicul larg, încurajând astfel participarea activă a tuturor celor interesați să sărbătorească împreună Ziua Națională a României.

Sursa: incomod-media.ro

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, marți – 28 noiembrie 2023, la Muzeul de Istorie, începând cu ora 17:00, un recital dedicat Zilei Naționale a României, susținut de membri ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”. Accesul este liber! „Marea Unire din anul 1918 a fost și rămâne pagina cea mai frumoasă din istoria României. 1 Decembrie, Ziua […]Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro