Raspunsul lui Zelenski legat de cedarea teritoriilor catre Rusia

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Zelenski 2022

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că ucrainenii nu sunt pregătiți să cedeze teritoriile ocupate temporar Rusiei și vor lupta pentru ele, transmite gazeta.ua

“Vom lupta pentru fiecare centimetru din țara noastră. Poate că nu o vom primi înapoi imediat. Unele lucruri se întorc pe câmpul de luptă – de aceea avem nevoie de suport tehnic.

Când vom fi asigurați din punct de vedere tehnic, ne vom elibera teritoriile.

Dar unele dintre teritoriile ocupate, am dori să credem în acest lucru, vor fi returnate diplomatic. Calea diplomatică este calea cu cele mai putine victime”

a declarat Zelenski într-un interviu acordat CNN când a fost întrebat dacă eliberarea de către Ucraina a tuturor teritoriilor ocupate este realistă.

Interesant este ca Zelenski a uitat complet de acordul de la Minsk, cat si de acordul Minsk 2, in care se stipulau urmatoarele:

  • O încetare a focului. În februarie 2015, au existat încă lupte grele în unele zone între forțele ucrainene și rebelii sprijiniți de ruși, ucrainenii suferind pierderi grele.
  • Retragerea armamentului greu de pe linia frontului.
  • Un dialog privind alegerile locale în zonele ocupate de rebelii pro-ruși.
  • Restabilirea legăturilor economice și sociale depline între cele două părți, astfel încât, de exemplu, pensiile să poată fi plătite.
  • Controlul guvernului ucrainean să fie restabilit peste granița cu Rusia.
  • Retragerea tuturor forțelor și mercenarilor străini.
  • Reforma constituțională care ar oferi o oarecare autonomie regiunilor din estul regiunii Donbas a Ucrainei care nu mai sunt sub controlul guvernului central.
Belarus, Rusia, Germania, Franta, si Ucraina la semnarea acordului Minsk 2, 11–12 February 2015, wikipedia

Acordul Minsk 2 a fost semnat in februarie 2015 de catre liderii regiunilor separatiste Donetsk si Luhansk, OSCE, Presedintele Ucrainei de la acel moment si Ambasadorul Rusiei. La semnarea acordului au mai fost prezenti si reprezentantii Germaniei si Frantei.

Sursa si foto: gazeta.ua, wikipedia, president.gov.ua
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Inteligenta animala: Utilizarea uneltelor in comportamentul speciilor non-umane

Inteligența animală: Cum folosesc animalele unelte pentru a-și rezolva problemele de zi cu zi Dacă te-ai întrebat vreodată cât de...

Read More...

Ultimul rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021

Ultimul jucător de fotbal rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021 a fost Antonio Sefer, care a purtat tricoul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro