Raspunsul lui Zelenski legat de cedarea teritoriilor catre Rusia

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Zelenski 2022Președintele Volodimir Zelenski a declarat că ucrainenii nu sunt pregătiți să cedeze teritoriile ocupate temporar Rusiei și vor lupta pentru ele, transmite gazeta.ua

„Vom lupta pentru fiecare centimetru din țara noastră. Poate că nu o vom primi înapoi imediat. Unele lucruri se întorc pe câmpul de luptă – de aceea avem nevoie de suport tehnic.

Când vom fi asigurați din punct de vedere tehnic, ne vom elibera teritoriile.

Dar unele dintre teritoriile ocupate, am dori să credem în acest lucru, vor fi returnate diplomatic. Calea diplomatică este calea cu cele mai putine victime”

a declarat Zelenski într-un interviu acordat CNN când a fost întrebat dacă eliberarea de către Ucraina a tuturor teritoriilor ocupate este realistă.

Interesant este ca Zelenski a uitat complet de acordul de la Minsk, cat si de acordul Minsk 2, in care se stipulau urmatoarele:

  • O încetare a focului. În februarie 2015, au existat încă lupte grele în unele zone între forțele ucrainene și rebelii sprijiniți de ruși, ucrainenii suferind pierderi grele.
  • Retragerea armamentului greu de pe linia frontului.
  • Un dialog privind alegerile locale în zonele ocupate de rebelii pro-ruși.
  • Restabilirea legăturilor economice și sociale depline între cele două părți, astfel încât, de exemplu, pensiile să poată fi plătite.
  • Controlul guvernului ucrainean să fie restabilit peste granița cu Rusia.
  • Retragerea tuturor forțelor și mercenarilor străini.
  • Reforma constituțională care ar oferi o oarecare autonomie regiunilor din estul regiunii Donbas a Ucrainei care nu mai sunt sub controlul guvernului central.
Belarus, Rusia, Germania, Franta, si Ucraina la semnarea acordului Minsk 2, 11–12 February 2015, wikipedia

Acordul Minsk 2 a fost semnat in februarie 2015 de catre liderii regiunilor separatiste Donetsk si Luhansk, OSCE, Presedintele Ucrainei de la acel moment si Ambasadorul Rusiei. La semnarea acordului au mai fost prezenti si reprezentantii Germaniei si Frantei.

Sursa si foto: gazeta.ua, wikipedia, president.gov.ua

concurs stiridinromania


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Vehiculul Dacia Jogger 🚘 cu numărul 100.000 a ieșit pe porțile fabricii din Mioveni! 🎉 Prezentat în premieră mondială…

Vehiculul Dacia Jogger 🚘 cu numărul 100.000 a ieșit pe porțile fabricii din Mioveni! 🎉 Prezentat în premieră mondială

Read More...

Cele mai importante evenimente din această săptămână: 𝗠𝗮𝗿𝘁̦𝗶, 𝟮𝟴 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 👉Echipa de handbal pleacă în Germa…

Cele mai importante evenimente din această săptămână: 𝗠𝗮𝗿𝘁̦𝗶, 𝟮𝟴 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 👉Echipa de handbal pleacă în Germania, pentru returul cu

Read More...

Ziua I a conferintei internationale despre „Eugenie si Biopolitica in Europa sec. XX” ne-a oferit prelegeri remarcabile…

Ziua I a conferintei internationale despre "Eugenie si Biopolitica in Europa sec. XX" ne-a oferit prelegeri remarcabile care ne-au

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro